M. S. V. AlchimicaDovnload 26.38 Kb.
Datum25.08.2016
Grootte26.38 Kb.
M.S.V. Alchimica

weekmail, 18 april

 

Hallo allemaal! 
Afgelopen week was het weer tijd om hard te studeren, en volgende week kunnen we hopelijk als ons geleerde weer toepassen op de tentamens die alle docenten ons voorschotelen.
Zoals jullie misschien gemerkt hebben was er vorige week geen weekmail, dit kwam omdat er gewoon simpelweg niets te melden was. In tegenstelling tot vorige week is er nu een hele hoop te melden.
Veel plezier met het lezen van deze gloednieuwe weekmail.

Groeten, 


Annemieke

 


Berichten Alchimica

 • ALV 27 april.


Berichten algemeen


 • Maastricht Medical Students Research Conference

 • Thymos Run-Bike-Run

 • Thymos Vechtsportavond

 • High tention!

 • Sustainable campus event

 • Nano is groot

 • ColloquiumBijlagen

 • deze week zijn er geen bijlagen


Op het web (oudere berichten)

 • Er zijn deze week geen nieuwe oudere berichtenBerichten Alchimica


ALV 27 april 2010

Dinsdag 27 april 2010 is er alweer een alv! In deze bijzondere alv zal er een definitief oordeel geveld worden over de nieuwe statuten. In de algemene ledenvergadering van 7 april zijn er een aantal wijzigingen gemaakt in de concept-nieuwe-statuten. Deze wijzigingen zullen jullie per e-mail ontvangen, tegelijk met de huidige en nieuwe statuten, de agenda en de notulen van de vorige algemene ledenvergaderingen.


Korte samenatting:

Wie: leden van Alchimica
Wat: Algeme leden vergadering, waar er gestemd gaat worden over de nieuwe statuten

Waar: Café Annies, flatkroeg van Asserpark.
Wanneer: Dinsdag 27 april 2010, 19.00 uur

Namens bestuur fosfor,


Annemieke
Bier tappen tijdens de ALV 

Zoals jullie wellicht weten, is er volgende week woensdag, 7 april, een ALV. Naast dat het je wat kan leren over hoe de vereniging in elkaar zit, is er ook gratis drank. En, zijn er uiteraard ook mensen nodig die een biertje kunnen tappen.

 

Ben jij degene die we zoeken?Kun jij tappen?

Of heb je zin om het te leren?

 

Kom dan vanaf 18:30 naar de Woeste Hoeve (flatkroeg van Hoevestein) om jouw bierkunsten te tonen en eventueel te verbeteren. 

Moleculaire knuffel :)

Madeleine van Winkel

Berichten algemeen

Maastricht Medical Students Research Conference

Beste studenten,

Woensdag 28 april 2010 vindt het Maastricht Medical Students Research Conference, MMSRC, plaats.

Het thema van de veertiende editie van het MMSRC is 'The Curious Case’: Consciousness and Neuroscience. Er is nog veel te ontdekken aan de mechanismen achter de hersenfunctie, ook zijn er nog veel vragen onbeantwoord over het bewustzijn en de interactie met de omgeving. Tijdens de workshops en de lezingen staat dit thema centraal.

Naast de lezingen en workshops kunnen studenten uit heel Europa op deze dag hun (bio-) medisch onderzoek presenteren, aan de hand van een voordracht of poster. Het onderwerp hoeft niet gerelateerd te zijn aan het thema van het MMSRC. De beste presentaties worden beloond met een bedrag tot 1000 euro, te besteden aan verder wetenschappelijk onderzoek.

Een kaartje voor het MMSRC kost 5,- euro. Hiervoor heb je een dagprogramma inclusief uitgebreide lunch en toegang tot de workshops en lezingen. Voor meer informatie en het bestellen van een kaartje, zie: www.mmsrc.nl. Voor meer informatie over het thema, bekijk onze promofilm op youtube: http://www.youtube.com/watch?v=hckfScvfuRA

Tot ziens op 28 april in Maastricht!

MMSRC 2010Thymos Run-Bike-Run

 

Op vrijdagavond 7 mei organiseert SWU Thymos weer haar jaarlijkse Run-Bike-Run. Eerst wordt er 5 km. hardgelopen, vervolgens 20 km. gefietst en tot slot nog 2,5 km. hardgelopen. Hierbij zal het centrale punt Sports Centre de Bongerd zijn, vanwaar het parcours over de campus en door het Binnenveld zal lopen. Er kan individueel of in duo’s deelgenomen worden. Individuele deelnemers betalen € 6,50 per persoon en duodeelname kost € 4,50 per persoon. Als je niet in het bezit bent van een licentie van de Nederlandse Triathlon Bond (NTB) betaal je € 3,50 extra voor een daglicentie. Bovendien krijg je als student korting op het inschrijfgeld en betaal je € 5 voor individuele deelname en € 4 voor duodeelname. Inschrijven is mogelijk op de website www.ntbinschrijvingen.nl. Voor vragen en/of meer informatie kun je altijd contact opnemen met Thymos via www.swuthymos.nl. 

Dit evenement kan uiteraard niet plaatsvinden zonder de inzet van vrijwilligers. Heb jij zin om Thymos te helpen bij de Run-Bike-Run door deelnemers te ontvangen, langs de route te staan of in het Parc Fermée? Of ben je zelfs in het bezit van een verkeersregelaarsdiploma? Neem dan gauw contact met ons op!

 

De Run-Bike-Run zal in het teken staan van stichting Alpe d’HuZes. Deze stichting zamelt geld in voor KWF Kankerbestrijding, waarbij fietsers gesponsord worden om minimaal zesmaal op één dag de Alpe d’Huez te bedwingen! Steun deze stichting en doneer op http://www.opgevenisgeenoptie.nl/.


Thymos vechtsport avond

Op dinsdagavond 27 april organiseert SWU Thymos voor de tweede keer een evenement dat je niet mag missen: de Vechtsportavond! Deze avond zal een soortgelijke opzet als de BOM-avond krijgen, maar nu worden er workshops en trainingen in verschillende soorten vechtsporten gegeven. Je kunt onder meer van de volgende sporten proeven: aikido, xing yi, karate, schermen, tae kwon do, capoeira. Extra goed nieuws: het evenement is gratis toegankelijk! Je hoeft je niet op te geven, maar kunt gewoon binnen komen lopen. De avond begint om 19.30u, voor meer informatie en het volledige programma ga je naar onze website: www.swuthymos.nlHigh tention!

Maandag 26 april 2010, 20.00 – 22.00


Lawickse Allee 13 (LA13), Lezingenzaal
Taal: Engels
Toegang: Gratis

Stichting Ruraal Wageningen (RUW), Otherwise en Transition Towns Vallei organiseren een avond over duurzame energie initiatieven in Wageningen.

Welke bewegingen zijn er in Wageningen die duurzaam energiegebruik promoten?
Wat kan jij doen?

Programma:


 • Korte presentaties door locale initiatieven in Wageningen:
  Transition Towns Vallei

 • Gemeente Wageningen (nog te organiseren)

 • Wageningen Universiteit (nog te organiseren)

Workshop: Ontwikkel initiatieven voor duurzaam energiegebruik in Wageningen.

Sustainable campus event

Hoe ziet het Hoger Onderwijs eruit in 2030? Wat zijn hierbij de mogelijkheden om een duurzame campus te realiseren? Welke maatregelen horen hierbij? Deze vragen en meer zijn uitgewerkt in het onderzoek Toekomstvisie Hoger Onderwijs. De resultaten uit dit onderzoek, uitgevoerd in kader van de meerjarenafspraak energie-efficiency (MJA3), zijn in een webbased tool 'Naar een duurzame campus'  verwerkt. Deze tool wordt via internet ter beschikking gesteld. Aan de hand van vier toekomstscenario's en drie campusmodellen worden er voorbeelden en richtlijnen gegeven die leiden naar een geschikte duurzame campus voor een hoger onderwijsinstelling.

De webbased tool neemt u mee op reis door een aantal mogelijke toekomstscenario's en campusmodellen. Op basis hiervan krijgt u een indruk welke duurzame campusstrategie bij de situatie van uw onderwijsinstelling past. Tijdens uw reis door verschillende toekomstbeelden ontvangt u gaandeweg mogelijkheden die kunnen aansluiten op uw situatie zodat u een beeld vormt over een duurzame toekomst voor de campus. Met de tool 'Naar een duurzame campus' kunnen hoger onderwijsinstellingen kennis en ervaringen delen om samen te werken naar een duurzame campus in 2030.

Op dinsdagmiddag 27 april 2010 wordt de tool 'Naar een duurzame campus' gelanceerd. Graag nodigen wij u uit om dit met ons te vieren. Wij geven u tijdens deze middag een demonstratie van de tool. Daarnaast lichten we het onderzoek toe en is er een debat waarbij u op een interactieve manier uw mening over een aantal stellingen kunt geven met behulp van stemkastjes.Nano is groot:

Theaterdebat: Toekomst Nanotechnologie & Wageningen BIO-nanotechnologie

www.nanopodium.nl

 

Maandag 26 april as.

Biotechnion, oude kantine, 12.30-13.30 uur met Willem Norde en Hedwig te Molder

LA13, Movie-W, 20.00-21.30 uur met inleiding over Bio-Nanotechnologie Frans Kampers

 

Een interactief debat over waarden en idealen aan de hand van scherpe improvisaties door theatergroep “Mens in de maak”o.l.v. dr. Frank Kupper, bio-filosoof. 
COLLOQUIUM

   Date:       Wednesday, April 21, 2010

Time:       15.00

Speaker:   Johan Bergsma

Title:       "Catalysts for the hydrogen evolution reaction in microbial electrolysis cells."

Place:      Ab van der Linde room, Building 316, Dreijenplein 6, Wageningen


In de bijlage


 • Geen bijlagen deze week
De database wordt beschermd door het auteursrecht ©opleid.info 2017
stuur bericht

    Hoofdpagina