Maandag 13 juni Studiedag: de school is dichtDovnload 32.25 Kb.
Datum16.08.2016
Grootte32.25 Kb.FRIDTJOF NANSEN


VOOR OUDERS EN VERZORGERSWeek 23 10 juni 2016


Maandag 13 juni Studiedag: de school is dicht

Dinsdag 14 juni Roos Drouen van SMW is aanwezig van 11:00-14.30 uur

Dinsdag 14 juni MR vergadering

Woensdag 15 juni Tijgers naar de Blijde Wei

Donderdag 16 juni Rapportage

Vrijdag 17 juni Poema’s naar de Blijde Wei


Mededelingen

Vanuit de directie


Beste ouders/verzorgers,

Heel veel informatie is er vandaag met de leerlingen meegegeven. ik ervaar het als ontzettend fijn dat we u kunnen informeren. We hebben er allemaal lang genoeg op moeten wachten!

Daarnaast is het goed nieuws dat wordt gebracht.
Alle groepen van de Fridtjof bevinden zich ook komend schooljaar ‘gewoon’ aan de Nansenplaats! Fantastisch dat onze gezamenlijke inspanningen tot dit resultaat hebben geleid! Meer informatie vindt u in de meegegeven brieven.
Aangehecht aan de informatiebrief vindt u het overzicht van de leerling verdeling voor komend schooljaar. Zorgvuldig zijn allerlei factoren door de leerkrachten en IB’ers afgewogen en besproken. Het eindresultaat van meerdere overleggen ligt voor u. Mogelijk roept een en ander een reactie bij uw kind(eren) of uzelf op. Ik wil u vragen om vertrouwen te hebben in het inzicht en de expertise die de leerkrachten hebben.
Fijn weekend!

Martijn

Rapportmappen


Beste ouders en verzorgers,

Denkt u nog aan het inleveren van de rapportmappen? Dan kunnen wij het nieuwe rapport erin doen zodat u de complete map na het gesprek mee naar huis kan nemen. Alvast bedankt!


Team Fridtjof Nansen

Even voorstellen

Beste leerlingen, ouders/verzorgers en collega’s van de Fridtjof Nansenschool,


Leuk dat ik mij, als nieuwe meester, aan jullie mag voorstellen. Mijn naam is meester Henry (van Kleeff) en zoals jullie zien was ik in 1970 al oud genoeg om de Europacup van Feyenoord vast te houden. Ik word per 1 augustus de nieuwe meester van de groepen 5/6 (Pinguïns en Zeehonden) en ga me ook nog één dag in de week bezighouden met de cultuurlessen binnen de school. Voor mijn aanstelling bij de ‘Fridtjof’ was ik leerkracht bij Playing for Success Excelsior, PfS Feyenoord en diverse speciaal onderwijsscholen (o.a. De Archipel) in Rotterdam. Ik woon samen met mijn vrouw en twee zonen in het centrum van Rotterdam. Naast mijn voorliefde voor de voetbalclub Excelsior, geef ik zelf ook training aan de A’tjes van IJVV de Zwervers. Muziek-, theater-, en museumbezoek zijn zaken waar ik graag tijd voor maak. En anders zit ik lekker op de bank met een goed boek.

Ik kan bijna niet wachten om op de Fridtjof Nansenschool te gaan beginnen.


Groetjes, Meester Henry

Brede School


De allerlaatste activiteit van dit schooljaar is de Finals in Ahoy (donderdag 23 juni). De kinderen die zijn geplaatst via de voorrondes krijgen begin volgende week een brief met alle informatie.
En natuurlijk zijn we al weer druk aan het puzzelen voor volgend schooljaar.
Fijn weekend,

Agnes en Patricia


Uit de groepen

Thema: Wom

Letter van de week: EU
Eendjes

We sluiten deze week het thema "beroepen" af. Wij willen de ouders bedanken voor de interessante, leuke en leerzame presentaties van hun beroepen. We hebben er veel van geleerd!

Ook hebben we les 8 van schrijfdans gedaan, de regenboog. Op grote rollen behang heeft groep 2 er nog mooi bij getekend.

Vrijdag hebben we met een onderbouw viering (lekker buiten) het thema afgesloten.

Volgende week gaan we veel werken met ontwikkelingsmateriaal. Tellen, rijmen, lotto's, en nog veel meer.

Gezellig weekend

Margot en Monique
Eekhoorntjes

Het thema beroepen was een groot succes! Deze week kwamen er nog veel papa’s en mama’s vertellen over hun werk. Hele verschillende beroepen kwamen voorbij. Het was fantastisch, heel erg bedankt allemaal!


We sluiten het thema langzaam af met de kapper. In de huishoek worden alle haren prachtig gemaakt met linten en al.
De kinderen hebben ook veel liedjes geleerd, zelfs een Engels liedje over de politie. U heeft ze vast wel eens gehoord thuis!
Maandag is de school dicht i.v.m. een studiedag van de meesters en juffen!
Fijn lang weekend,

Sabine en AnjaKonijntjes

Deze week is de vader van Ize over zijn beroep komen vertellen. Een echte natuuronderzoeker!

Wouter spoort vleermuizen en nachtvlinders op en luistert naar de vogelmuziekjes en nog veel meer.

Hoe doe je dat nu, onderzoeken? Met je ogen, je oren en je gevoel!


De oudere konijntjes hielpen een jonger konijntje.
Welke vormen hebben bomen, zijn de kleuren groen hetzelfde, kleuren bloemen en sporen?

Onderweg zagen we blaadjes met gaten, bijna lieveheersbeestjes, een rij molshopen. Eenden met kleintjes, eischilletjes.

En nog veeeeel meer!!
Een onderzoekend weekend,

Aafje en Renée


Olifantjes


Deze week hebben we onze liedjes en versjes over beroepen nog even extra geoefend. Vrijdagmiddag hebben we buiten een viering gedaan, gezellig! Wat deden ze goed mee, fijn hoor!
Voor de weektaak hebben we onderzoek gedaan, wat vindt je eigenlijk allemaal in de aarde? De kinderen vonden verschillende dingen. Ook hebben de oudsten een werkje uit de kast geleerd aan een jongste. Leuk!
Ik heb al veel rapportmappen gekregen, denkt u er aan deze nog mee te geven?
Fijn weekend!

Daniëlle


Chimps, Dolfijnen, Panda’s en Vlinders

We hebben hard gewerkt deze week, ondanks het warme weer. Op maandag zijn we gaan kijken bij de Cheeta's en de Tijgers die gingen varen met hun zelfgemaakte boot. De kinderen waren verwonderd dat de boot, met 4 personen er in, echt kon varen.


Op woensdag hebben we weer een leuke gymles gehad van 3 jongens van groep 8. De kinderen vinden het heel leuk om elke week een les van achtstegroepers te krijgen.
Komende donderdag en de woensdag daarop zijn alweer de laatste rapportgesprekken van dit schooljaar. De intekenlijsten hiervoor hangen bij de lokalen. Voor degenen die hun rapport nog niet hebben ingeleverd, willen wij u vragen dit zo snel mogelijk te doen, want anders kunnen we het nieuwe rapport niet in de map stoppen.
Maandag hebben de juffen en meesters een studiedag, dus geniet lekker van het lange weekend.

Marcia, Mary, Sabine, Aafje en AngeliqueGiraffen, Pinguïns en Zebra’s

Alle Cito toetsen zijn nu afgerond. De juffen zijn druk bezig met het analyseren van de uitkomsten om ze vervolgens te verwerken in de groepsplannen en de rapporten etc..

We hebben helaas nog niet alle rapporten mogen ontvangen. U zult daar wel haast bij moeten maken.

De rapportgesprekken staan gepland op donderdag 16 juni en woensdag 22 juni aanstaande. Inmiddels hangen de inschrijflijsten op de gangen klaar. U komt toch ook?!


Deze week hebben de Pinguïns gezwommen. Ook daarvan mogen een aantal kinderen afzwemmen. Zij hebben op donderdag hun briefje meegekregen, waarop de kledingvoorschriften staan. De kleding moet echt in orde zijn, anders mag er niet worden afgezwommen.

Op sommige briefjes staat dat er afgezwommen mag worden onder voorbehoud. Dit, omdat deze kinderen wel in aanmerking komen om af te kunnen zwemmen, maar de laatste les niet hebben gezwommen. De zwemdocenten hebben dus niet kunnen controleren of zij nog steeds aan de afzwemeisen voldoen.

Als uw kind die dag afzwemt zijn u en andere familieleden/vrienden van harte welkom. We zwemmen van 10.00-11.00 uur in de Zevenkampsering.

Volgende week zijn de Zebra’s en Giraffen weer aan de beurt.


Het Maritiem Museumbezoek van vorige week vrijdag was een groot succes. In groepjes zijn de kinderen op onderzoek gegaan naar de remedie tegen scheurbuik. Door het hele museum stonden studenten verspreid die de kinderen feiten en fabels vertelden. Dit verpakt in de leukste toneelstukjes en spelletjes. Als afsluiting een leuk lied! Wat de oplossing was voor scheurbuik kunt u uw zoon/dochter vragen ;-) Het zou ons verbazen als ze het niet weten. We hebben genoten.
We melden nogmaals dat we dinsdag 28 juni naar Blijdorp gaan. Deze dag hebben wij een continurooster. Deze dag hebben de kinderen een lunchpakket en een opgeladen OV-chipkaart nodig.
!Aanstaande maandag hebben alle leerkrachten een studiedag. Alle leerlingen zijn deze dag vrij.
Fijn weekend,

Ingeborg, Ashley, Jamilla en Wendy


Cheeta’s, Tijgers en Poema’s

Een drukke week! Op maandag hebben de Cheeta’s en de Tijgers met hun zelfgebouwde boten gevaren. Spannend, maar het lukte! Wat een mooie afsluiting van dit bijzondere project. Op woensdagmiddag 15 juni wordt onze tentoonstelling geopend in het Boymans van Beuningen. Hiervoor heeft u een uitnodiging ontvangen.


Komende donderdag staan de eerste rapportgesprekken voor de zevendejaars ingepland. U kunt zich nog komen inschrijven, als u dit nog niet heeft gedaan. Ook de rapportmappen willen wij heel graag terug, zodat wij het rapport hierin in kunnen stoppen.

Willen de ouders van achtstejaars ook het rapport teruggeven? Het rapport krijgen de leerlingen op de afscheidsavond.


Het aantal musicalkaartjes dat een leerling graag wil hebben is geïnventariseerd. Nu is het even puzzelen of dat allemaal in onze aula past. We zullen de kaartjes snel meegeven met de kinderen.

Het aantal kaartjes is helaas beperkt. We willen daarom graag aangeven dat er op maandag 4 juli ‘s middags ook een opvoering is van de musical waar opa’s, oma’s, andere dierbaren en hulpouders meer dan welkom zijn. Exacte starttijd ontvangt u nog van ons, maar dit zal rond 13.30 uur zijn.


Bijzonderheden komende periode:

13 juni: studiedag: de leerlingen zijn vrij

15 juni: Tijgers naar de kinderboerderij voor een les over bijen

’s middags opening van onze tentoonstelling in het Boymans van Beuningen

16 juni: Rapportagegesprekken groep 7

17 juni: Poema’s naar de kinderboerderij voor een les over bijen

22 juni: Cheeta’s naar de kinderboerderij voor een les over bijen

Rapportagegesprekken groep 7

23 juni: Finals in Ahoy voor leerlingen die zich hiervoor hebben geplaatst.

Meer informatie voor betrokken leerlingen volgt via juf Patricia.

24 juni: Zomerfeest
Huiswerk:

Cheeta’s:

Groep 8: musical leren!

Tijgers:


Groep 8: musical leren!

Poema’s:


Groep 8: musical leren!
Fijn weekend!

Sandra, Luuk & Chantal
Openbare Jenaplanschool Fridtjof Nansen Nansenplaats 6 3069CV Rotterdam Telefoon 010 4209048

E-mail administratie@fridtjofnansenschool.nl


De database wordt beschermd door het auteursrecht ©opleid.info 2017
stuur bericht

    Hoofdpagina