Maandag 15 februari Start techniekweek in alle groepenDovnload 17.02 Kb.
Datum25.07.2016
Grootte17.02 Kb.12 februari 2016.


Agenda

Maandag 15 februari Start techniekweek in alle groepen.

Dinsdag 16 februari 9.00 sporten voor ouders in de grote gymzaal.

12.15 uur Nederlandse taalcursus voor ouders.

Woensdag 17 februari

Donderdag 18 februari 8.30-9.15 uur Ouder-kind gymles voor de kleuters in de grote gymzaal. U komt met uw kind dan direct naar de gymzaal.

9.15 uur Sporten voor ouders.

Vrijdag 19 februari 8.40 uur OR-vergadering.

Om 14.45 uur begint de voorjaarsvakantie.
Voorjaarsvakantie van 22 t/m 26 februari 2016.
Alvast een algemene mededeling:

De schoolreis staat in de kalender op 20 april. Doordat het park, waar wij naar toe willen, dan nog niet open is, wordt de schoolreis [groep 1 t/m 7] verzet naar 20 mei!


De website

Het onderhoud van de website van de school www.theresiaschool-rotterdam.nl heeft door omstandigheden een tijdje stil gelegen. Sinds vorige week is de informatie op de website weer actueel. De volgende stap is om foto’s e.d. er op te kunnen plaatsen.Ouderbijdrage.

Heeft u al betaald?

[alleen voor de kinderen op de basisschool, niet van de peuterspeelzaal]

Dit schooljaar is de ouderbijdrage € 55,- per kind.

Groep 8 gaat in mei op kamp en hiervoor moet € 145,- per kind betaald worden. Dit bedrag omvat de ouderbijdrage en de betaling voor het schoolkamp.

Heeft u problemen met het betalen van de ouderbijdrage, dan is het wenselijk om dit zo snel mogelijk te melden bij AnneMarie en niet te wachten tot het allerlaatste moment. Wij willen u vragen de ouderbijdrage te betalen of over te maken op rekeningnummer NL38ABNA0504317717 t.n.v. Theresiaschool te Rotterdam.

Fijn dat er al zoveel ouders betaald hebben! Bedankt.
Nieuws vanuit de onderbouw!
Thema “Au”.

Volgende week is de laatste week van het thema “Au”! Loopt u gerust eens binnen om de werkjes van de kinderen te bewonderen. Deze week krijgen de kleuters ook een boekje met daarin verschillende rekenspelletjes die u thuis met uw kind kunt spelen.


Inloopochtend.

In februari is de inloopochtend bij de kleuters op maandag. De komende week gaan we in kleine groepjes onder begeleiding van een ouder/verzorger het pillenspel spelen. Kinderen leren, door samen spelletjes te spelen, zich aan de regels te houden en omgaan met winnen en verliezen.

Bij de peuters is er elke ochtend en middag inloop. De eerste 15 minuten kunt u samen met uw peuter een werkje uit de kast (bijv. een puzzel) maken of een boekje voorlezen.
Enkele vraagjes.

-Wij zouden het fijn vinden als u op de pakjes drinken en de bakjes fruit de namen van uw kind zet.

-We zijn in de kleutergroepen dringend op zoek naar onderbroeken, lange broeken en sokken zodat de kinderen, wanneer hun broek nat geworden is, schone en droge kleren kunnen aantrekken.

LOGO3000

In de maand januari zijn een flink aantal kinderen gestart met het thuis oefenen van de woorden van LOGO3000. Wilt u ook dat uw kind thuis kan oefenen met de woorden die ze leren op school. Voor 7,50 euro kunt u een licentie krijgen waarmee er thuis geoefend kan worden tot het einde van het schooljaar (juli 2016).


Nieuws vanuit de bovenbouw!
Naar de Doelen.

Groep 7 gaat vrijdag 4 maart naar de Doelen voor een concert van het Rotterdamsch Philharmonisch Orkest. Het zou fijn zijn als twee [hulp]ouders mee zouden kunnen naar de Doelen.


Kidsrun.

Zaterdag 9 april vindt de 6e editie van de NN Kids Runs Rotterdam plaats. Speciaal voor jonge sportievelingen uit het hele land wordt er een 1 km (7 t/m 12 jaar) en 2.5 km (10 t/m 15 jaar) georganiseerd een dag voor de NN Marathon Rotterdam. Om 14:30 uur wordt het startschot gegeven, start en finish zijn op de Coolsingel, waar op zondag 10 april de duizenden lopers van de NN Marathon Rotterdam zullen finishen.

Leerlingen van de Theresiaschool kunnen GRATIS mee doen aan de Kids Run. 

Wil je mee doen dan kun je je opgeven bij Juf Dominique.  Ouders in de groepen.

Het is erg leuk om te zien dat er steeds vaker ouders in groepen op bezoek komen en zich daar nuttig maken door bijv. voor te lezen, kinderen te helpen , naar boekbesprekingen te komen, te helpen met knutselen, enz.


Nieuws van de medewerker ouderbetrokkenheid!
Sporten voor ouders.

We zoeken ouders om gezellig samen te sporten op de dinsdag- en donderdagochtend. Ook willen we een dames-volleybalteam oprichten.Ouders vinden het leuk om zumba-les of aerobic-les te krijgen. Is er een vrijwilliger die een zumba- of aerobic-les wil geven op de dinsdagochtend?
De taalcursus.

Er is nog plaats om deel te nemen aan de Nederlandse [gratis] taalcursus. U kunt een inschrijfformulier ophalen bij Sandra.


Enquête.

Bij de nieuwsbrief van 22 januari zat een enquêteformulier. Het zou fijn zijn als we deze enquêteformulieren nog van u terugkrijgen, zodat wij weten waar behoefte aan is.

U kunt het formulier inleveren bij Sandra. Heeft u de enquête niet meer, dan kunt u een nieuwe ophalen bij Sandra in de ouderkamer. Alvast bedankt.
Handige ouders gevraagd.

Voor de NLdoet-dag op vrijdag 11 maart zoeken wij nog handige ouders die een buitenkeuken voor kleuters in elkaar kunnen zetten. U kunt zich opgeven bij Sandra. We hebben ongeveer 5 handige ouders nodig. Het duurt een hele dag en voor lunch wordt gezorgd.

Er heeft zich al één enthousiaste ouder gemeld!
Nationale pannenkoekendag.

Voor vrijdag 18 maart zoeken we ouders die met kleuters pannenkoeken willen bakken voor de Nationale pannenkoekendag. We bakken de pannenkoeken voor de bewoners van het verzorgingshuis, dus hebben we ook ouders nodig die meelopen naar het verzorgingshuis om de pannenkoeken daar te brengen. U kunt zich opgeven bij Sandra.


Gevraagd.

We zijn op zoek naar:

- lapjes stof om kleding voor de poppen van de peuters en kleuters te maken.

- babykleding voor de poppen.- enthousiaste ouders die ons willen helpen.
Welkom.

U bent van harte welkom in de ouderkamer voor een gezellig praatje, voor allerlei vragen en voor een activiteit te doen onder het genot van een kopje koffie.
De database wordt beschermd door het auteursrecht ©opleid.info 2019
stuur bericht

    Hoofdpagina