Maandag 29 februari SchrikkeldagDovnload 15.28 Kb.
Datum26.07.2016
Grootte15.28 Kb.19 februari 2016.


Agenda

Maandag 29 februari Schrikkeldag.

Dinsdag 1 maart 9.00 sporten voor ouders in de grote gymzaal.

12.15 uur Nederlandse taalcursus voor ouders.

Woensdag 2 maart

Donderdag 3 maart Luizencontrole.

Koffieochtend.

9.15 uur Sporten voor ouders.

Vrijdag 4 maart Groep 7 naar de Doelen voor een concert van het Rotterdams Philharmonisch Orkest.
Voorjaarsvakantie van 22 t/m 26 februari 2016.

Alvast een algemene mededeling:

De schoolreis staat in de kalender op 20 april. Doordat het park, waar wij naar toe willen, dan nog niet open is, wordt de schoolreis [groep 1 t/m 7] verzet naar 20 mei!Ouderbijdrage.

Heeft u al betaald?

[alleen voor de kinderen op de basisschool, niet van de peuterspeelzaal]

Dit schooljaar is de ouderbijdrage € 55,- per kind.

Groep 8 gaat in mei op kamp en hiervoor moet € 145,- per kind betaald worden. Dit bedrag omvat de ouderbijdrage en de betaling voor het schoolkamp.

Heeft u problemen met het betalen van de ouderbijdrage, dan is het wenselijk om dit zo snel mogelijk te melden bij AnneMarie en niet te wachten tot het allerlaatste moment. Wij willen u vragen de ouderbijdrage te betalen of over te maken op rekeningnummer NL38ABNA0504317717 t.n.v. Theresiaschool te Rotterdam.

Fijn dat er al zoveel ouders betaald hebben! Bedankt.


Lekker Fit-actie: Extra water drinken!


Water is de meest gezonde dorstlesser. In andere drankjes, die kinderen drinken zit vaak veel suiker. Veel suiker kan leiden tot overgewicht en een slecht gebit. Zoete drankjes kunnen ook kleur- en smaakstoffen bevatten die ongezond zijn. Bovendien is water lekker én goedkoop. In Nederland is water uit de kraan altijd schoon, gezond en veilig. Het wordt minstens even streng gecontroleerd als water uit flessen!

Om kinderen te stimuleren extra water te drinken, krijgen de kinderen van groep 1 t/m 8 vanaf maandag 29 februari een eigen bidon met hun naam erop. De kinderen vanaf groep 3 hebben deze bidon op hun tafel. Aan het begin van de dag wordt deze gevuld met water en aan het einde van de dag wordt deze omgekeerd in een krat gezet en elke week gaan alle bidons in de afwasmachine van school. Er is dus aandacht voor de hygiëne!

Tijdens de eet-en drinkpauzes drinken de kinderen gewoon hun pakjes, die zij van huis meebrengen.
Nieuws vanuit de onderbouw!
Inloopochtend.

In februari is de inloopochtend bij de kleuters op maandag. Maandag na de vakantie gaan we samen de lekkerfit boekjes invullen. We gaan het dan hebben over hoe vaak we eten en wat we eten, wat we mee naar school nemen en hoe we naar school gaan. We zouden het fijn vinden wanneer u komt.Thema Circus.

Na de vakantie starten we met een nieuw thema: Circus. We zijn nog op zoek naar extra verkleedkleren, die we tijdens dit thema zouden mogen gebruiken. Het is nog ver weg, en u krijgt er nog een uitnodiging voor, maar  op 18 maart sluiten we om 14.15 uur het thema af met een circusvoorstelling in het speellokaal.


Enkele vraagjes.

-Wij zouden het fijn vinden als u op de pakjes drinken en de bakjes fruit de namen van uw kind zet.

-We zijn in de kleutergroepen dringend op zoek naar onderbroeken, lange broeken en sokken zodat de kinderen, wanneer hun broek nat geworden is, schone en droge kleren kunnen aantrekken.

Nieuws vanuit de bovenbouw!
Verandering in groep 7.

Juf Carlijn is terug van zwangerschapsverlof en is op maandag en vrijdag de leerkracht van groep 7. Juf Nosheen blijft aanwezig voor extra ondersteuning voor de kinderen.Kidsrun.

Zaterdag 9 april vindt de 6e editie van de NN Kids Runs Rotterdam plaats. Speciaal voor jonge sportievelingen uit het hele land wordt er een 1 km (7 t/m 12 jaar) en 2.5 km (10 t/m 15 jaar) georganiseerd een dag voor de NN Marathon Rotterdam. Om 14:30 uur wordt het startschot gegeven, start en finish zijn op de Coolsingel, waar op zondag 10 april de duizenden lopers van de NN Marathon Rotterdam zullen finishen.

Leerlingen van de Theresiaschool kunnen GRATIS mee doen aan de Kids Run. 

Wil je mee doen dan kun je je opgeven bij Juf Dominique.  


Nieuws van de medewerker ouderbetrokkenheid!
Sporten voor ouders.

We zoeken ouders om gezellig samen te sporten op de dinsdag- en donderdagochtend. Ook willen we een dames-volleybalteam oprichten.

Ouders vinden het leuk om zumba-les of aerobic-les te krijgen. Is er een vrijwilliger die een zumba- of aerobic-les wil geven op de dinsdagochtend?
De taalcursus.

Er is nog plaats om deel te nemen aan de Nederlandse [gratis] taalcursus. U kunt een inschrijfformulier ophalen bij Sandra.Handige ouders gevraagd.

Voor de NLdoet-dag op vrijdag 11 maart zoeken wij nog handige ouders die een buitenkeuken voor kleuters in elkaar kunnen zetten. U kunt zich opgeven bij Sandra. We hebben nog 2 handige ouders nodig!


Nationale pannenkoekendag.

Voor vrijdag 18 maart zoeken we ouders die met kleuters pannenkoeken willen bakken voor de Nationale pannenkoekendag. We bakken de pannenkoeken voor de bewoners van Simeon en Anna,


Gevraagd.

We zijn op zoek naar:

- lapjes stof om kleding voor de poppen van de peuters en kleuters te maken.

- babykleding voor de poppen.- enthousiaste ouders die ons willen helpen met het maken van rekenkaartjes voor de kinderen.

De database wordt beschermd door het auteursrecht ©opleid.info 2017
stuur bericht

    Hoofdpagina