Maandag 8 oktober: dag van herinnering en actieDovnload 5.59 Kb.
Datum18.08.2016
Grootte5.59 Kb.
Maandag 8 oktober: dag van herinnering en actie
Op maandag 8 oktober zou Justine Vandemeulebroucke
13 jaar worden. De omstandigheden hebben er anders over beslist. Toch willen wij haar verjaardag niet ongemerkt laten voorbijgaan. Voortaan wordt 8 oktober voor onze school een dag ter herinnering aan Justine en de vele andere verkeersslachtoffers onder de zwakke weggebruikers. Tegelijk wordt dit de datum waarop wij jaarlijks onze acties voor veilig schoolverkeer willen lanceren.
Op maandag 8 oktober plannen wij volgende acties:

  • Maandagmorgen vragen wij ieders medewerking (middenschool én college) om bij de aanvang van het eerste lesuur een bezinnende tekst (n.a.v. de verjaardag van Justine) voor te lezen en samen een ‘Onze Vader’ te bidden. Je vindt de tekst in bijlage bij dit bericht. Met dank aan Martine voor de tekst.

  • Een werkgroepje van de leerlingenraad (middenschool) zal een rondgang doen in alle klassen van de middenschool en daarbij aan alle leerlingen fluorescerende armbandjes uitdelen. Zij roepen de leerlingen op om die de hele week lang te dragen als herinnering aan Justine en andere jonge verkeersslachtoffers.
    Tevens delen zij een nieuwsbrief uit met de oproep om zowel te voet als met de fiets extra fluo te dragen op weg van en naar school tijdens de winterperiode.

  • Tijdens de pauze zal de directeur in de middenschool alle leerlingen aanspreken: hierbij komt een korte duiding hoe wij Justine blijvend willen herinneren én een ondersteunend woordje voor de fluoactie.

  • Tegen maandag 8 oktober bezorgt de directeur van de middenschool een nota met aanbevelingen rond veiliger verkeer in de regio en de resultaten van een enquête bij leerlingen en ouders rond verkeersveiligheid op weg naar school, samen met een begeleidende brief, aan de burgemeesters van Avelgem en omliggende gemeenten, de gouverneur en gedeputeerden van de provincie, de voorzitter van de provincieraad en tenslotte ook aan minister Hilde Crevits.

  • Ter hoogte van lokaal 502 richten wij een definitief herinneringshoekje aan Justine (met 2 kaders) in, met dank aan Aline voor de tekst en Nele voor het verwerken en inkaderen.

Graag maken wij van de gelegenheid ook gebruik om alle fietsende collega’s op te roepen om vanaf nu de hele donkere herfst- en winterperiode door ook telkens met een fluorescerend jasje naar school te komen. Woorden wekken, maar voorbeelden strekken … tot navolging. Wat baat het immers om aan jongeren uit te leggen dat je beter gezien en veiliger op weg bent met fluo als wij dit zelf niet doen? Toch wel iets om even over na te denken…


Dank voor elke vorm van steun en medewerking,


Philippe Vercoutere
: files -> regio
regio -> Vanaf jan. 2006 Art. Regiorijders
regio -> Jean Mary Pfaff(Beveren, Bayern Munchen,Lierse, Trabzonspor, 64 x Rode Duivel)
regio -> Zowat elke Vlaamse muziekvereniging heeft ooit al een compositie van André Waignein op zijn programma geplaatst. Ook in het buitenland wordt hij sterk gewaardeerd. Onlangs passeerde Waignein de kaap van de zeventig
regio -> Veilig en milieuvriendelijk werken aan de airco in een voertuig: vakmanschap dankzij samenwerking en certificering
regio -> Herinneringseducatie 2014-2018 project 2tso price of Freedom Award
regio -> Inleiding Aanleiding en doel regiovisie
regio -> Visie natuurpunt zuidelijke groene gordel kortrijk
regio -> Dinsdag is het weer zover, Waregem Koerse
regio -> Pajottenland en zennevallei
regio -> Respect voor de kiezer Steve Vanneste
De database wordt beschermd door het auteursrecht ©opleid.info 2019
stuur bericht

    Hoofdpagina