Maartje Valk (fluit) en Zoë Knoop (harp)Dovnload 9.41 Kb.
Datum16.08.2016
Grootte9.41 Kb.
Zondag 27 september 2015 Openingsconcert.

Maartje Valk en Zoë Knoop (fluit en harp)

In de Brasserie van Natura Docet Wonderryck Twente Oldenzaalsestraat 39, Denekamp

Zij spelen lichtklassiek met werken van o.a. Debussy, Piazolla en Harty

Aanvang 16.00 uur. Entree € 13,- p.p.
Maartje Valk (fluit) en Zoë Knoop (harp)
Zoë Knoop en Maartje Valk  leerden elkaar kennen bij het Twents Jeugd Symfonie Orkest en vormen een duo sinds het voorjaar van 2011. Na wat noten uit het eerste deel van het concert voor fluit en harp van W. A. Mozart besloten zij samen te blijven spelen. Beide spelen ze inmiddels niet meer in het jeugdorkest en ze studeren aan conservatoria die meer dan 300 kilometer uit elkaar liggen - Zoë studeert aan het conservatorium in Detmold en Maartje studeert aan het conservatorium in Amsterdam -  maar dit weerhoudt ze er niet van samen te blijven musiceren. Ze hebben een grote muzikale klik en daarmee een grote overtuigingskracht. In maart 2013 wonnen ze de ensemble-aanmoedigingsprijs voor hun optreden op het Prinses Christina Concours.
Programma

1. A. Bax - sonate voor fluit en harp

2.C.  Debussy - syrinx voor solo fluit

3. C. Debussy - beau soir / C. Debussy - clair de lune

4. nader te bepalen harp solostuk

5. H. Harty - In Ireland 

Pauze 

 

6. W. Alwyn - naiades: fantasy sonata7. A. Piazolla - oblivion

8. A. Piazolla - histoire du tango


Maartje Valk begon op zevenjarige leeftijd met dwarsfluitlessen aan de muziekschool. Op dit moment studeert ze als bachelorstudent aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag bij Jeroen Bron. Tot haar docenten behoren en behoorden o.a. Marieke Schneemann, Wieke Karsten, Thies Roorda en Susan Milan.
Masterclasses volgde ze onder andere in Brugge bij het International Flute Seminar Bruges, in Hamburg bij prof. Felix Renggli en aan de Nederlandse Fluit Academie bij Emily Beynon. Muziek bracht Maartje al naar meerdere landen waaronder Italië, Engeland, Duitsland, België en Marokko. 
In april 2014 won ze de eerste prijs en de prijs voor de beste uitvoering van het verplichte werk (de Silveer van den Broeck-prijs) op het Benelux fluitconcours voor solisten en ensembles. 
Maartje speelt en speelde in diverse orkesten, o.a. het Twents Jeugd Symfonie Orkest, het Groot Entree Orkest (projectorkest voor jong talent van het Koninklijk Concertgebouworkest) en het Nederlands Studenten Kamerorkest. Ook speelt ze graag kamermuziek in diverse bezettingen waaronder een fluit-harp duo met Zoë Knoop, een fluit-piano duo met Anouk de Jong en het Furore blaaskwintet.
Maartje studeert ook muziekwetenschap aan de universiteit van Amsterdam. 
www.maartjevalk.nl
Zoë Knoop (geboren 1994, Zutphen) begon haar muzikale loopbaan op 7 jarige leeftijd met pianolessen bij Esther Scheerder. Haar eerste harplessen kreeg ze op haar 11de van Maaike Bosscher in Zutphen. Vanaf 2008 tot 2012 zat ze in de Jong Talentenklas en de vooropleiding van het Artez conservatorium in Arnhem bij Manja Smits. Sinds oktober 2012 studeert ze aan de Hochschule für Musik Detmold (DE) bij Godelieve Schrama.
Ze volgde meerdere masterclasses bij o.a. Masumi Nagasawa, Frédérique Cambreling en Sivan Magen.

Naast solo harp speelde ze onder andere in het JeugdOrkest Nederland, het Landes JugendOrchester NRW, het NJO Kamer- en Symfonieorkest en Het Gelders Orkest, wat haar naar vele landen bracht waaronder Schotland, Italië, Slovenië en Letland.


In 2011/2012 won ze een 1e prijs bij het internationale Wettbewerb van de harpACademy (DE), een 1e prijs bij het Regionalwettbewerb van het Duitse Jugend Musiziert en een 2e prijs bij Het Nationaal Concours.
In juni/juli 2015 zal ze soleren in het harpconcert van Roel van Oosten met het Nijmeegs Studentenorkest.

Zoë vormt een duo samen met fluitiste Maartje Valk, met wie zij regelmatig optredens verzorgt. In 2012 voerden zij onder meer het tweede deel uit het bekende fluit harpconcert van Mozart uit met een orkest in Zutphen. In 2013 wonnen zij de ensemble aanmoedigingsprijs op het Prinses Christina Concours.De database wordt beschermd door het auteursrecht ©opleid.info 2017
stuur bericht

    Hoofdpagina