Marktaandeel Volkswagen Group groeitDovnload 6.82 Kb.
Datum20.08.2016
Grootte6.82 Kb.
marktaandeel Volkswagen Group groeit

Leusden, 21 oktober – De Volkswagen Group, waar o.a. de merken Volkswagen, Volkswagen Bedrijfswagens, Audi, SEAT en Škoda onder vallen, heeft zijn positie op de wereldwijde automarkt dit jaar verstevigd. In de eerste negen maanden van dit jaar steeg het marktaandeel naar 11,7 procent. Vorig jaar omstreeks deze tijd lag het marktaandeel van de Volkswagen Group wereldwijd op 10,0 procent. In Nederland groeide het marktaandeel van 16,88 naar 18,73 procent.
In totaal leverde Volkswagen Group in de eerste drie kwartalen van het jaar 4,76 miljoen* voertuigen af aan klanten. Dat aantal ligt nog slechts 0,5 procent lager dan in dezelfde periode van 2008, toen er 4,78 miljoen auto’s werden afgeleverd. De wereldwijde automarkt daalt ongeveer 12,0 procent (januari t/m september 2009). De maand september was voor Volkswagen zelfs zeer goed met een toename van 11,9 procent, vergeleken met dezelfde maand in 2008, wat resulteerde in 615.000 geleverde voertuigen**.
Marktleider

‘We houden vast aan de ingezette koers en sturen zo door de crisis. De resultaten ontwikkelen zich beter dan die van de concurrenten. We hebben onze plaats als marktleider behouden in belangrijke markten als China, Brazilië en Duitsland. Tegelijkertijd hebben we een goede basis gelegd in groeimarkten als Rusland en India’, constateert Detlef Wittig, Executive Vice President, Group Sales and Marketing. Ondanks de goede cijfers is hij voorzichtig over de toekomst: ‘2010 wordt een moeilijk jaar, vooral op de grote West-Europese markten.’


Personenauto’s

De personenautoverkopen van Volkswagen realiseerden in de eerste negen maanden van dit jaar een marktaandeel van 7,9 procent, een forse stijging ten opzichte van de 6,4 procent van vorig jaar. In totaal leverde Volkswagen 3,02 miljoen personenauto’s af, een toename van 7,5 procent.

In China, ’s werelds omvangrijkste automarkt, zette Volkswagen 1,06 miljoen auto’s op de weg, een stijging van 37 procent. De verkopen over de eerste negen maanden van dit jaar liggen er al hoger dan die over geheel 2008.
* Exclusief Scania, inclusief Volkswagen Bedrijfswagens en bussen in januari en februari 2009.

** Exclusief Scania.


Noot voor redactie

Dit persbericht is ook te vinden op www.ponpersportaal.nl.


Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Peter Arends, Public Relations VolkswagenTel.: 033-4949969De database wordt beschermd door het auteursrecht ©opleid.info 2017
stuur bericht

    Hoofdpagina