Masterclass Schrijven voor jong Limburgs taaltalentDovnload 11.35 Kb.
Datum17.08.2016
Grootte11.35 Kb.

Persbericht

Kunstbende Limburg, Letterkundig Centrum Limburg en Huis voor de Kunsten Limburg


5 januari 2016
Masterclass Schrijven voor jong Limburgs taaltalent

Gratis schrijfworkshops door Emil Landman, Roman Helinski en Quirien van Haelen


Op zondag 31 januari 2016 van 13.00 tot 17.00 uur organiseren Kunstbende Limburg, het Letterkundig Centrum Limburg en het Huis voor de Kunsten Limburg een Masterclass Schrijven in poppodium Nieuwe Nor in Heerlen. Jongeren van 12 t/m 18 jaar kunnen die middag gratis een workshop volgen in het schrijven van poëzie, proza en songteksten onder begeleiding van de masters Emil Landman (songwriting), Roman Helinski (proza) en Quirien van Haelen (poëzie). Zij geven schrijftips en jongeren krijgen de kans om te experimenteren met schrijftechnieken om tot een goede songtekst, verhaal of gedicht te komen. Inschrijven kan via www.kunstbendelimburg.nl/masterclass16.
De Masterclass Schrijven is een leuke en laagdrempelige manier voor jongeren om hun schrijftalent aan te scherpen. Het maakt niet uit of je nu veel of weinig ervaring hebt. Wie wil kan zich erna ook aanmelden om deel te nemen aan

de regiofinale van Kunstbende Limburg op zondag 20 maart 2016 in de Stadsschouwburg Sittard-Geleen. Dit is echter zeker niet verplicht! Als je je aanmeldt voor de regiofinale kun je na afloop van de Masterclass Schrijven nog een keer per e-mail coaching krijgen van een van de drie masters. Allemaal bedoeld om tot een geweldige podiumpresentatie te komen!
De masters

Schrijver Roman Helinski (1983) uit het Limburgse Nuth debuteerde in 2014 succesvol met Bloemkool uit Tsjernobyl. Dit jaar zal zijn tweede roman De Valse Profeet verschijnen. Dichter Quirien van Haelen (1981) verzorgt workshop, lezingen, en poetry bootcamps voor middelbare scholieren, managers, docenten, fotomodellen, leraren in opleiding, CEO’s, basisschoolkinderen, biebjuffen etc. 3FM Serious Talent en Radio 2 Talent Emil Landman (Amsterdam, 1989) is bekend van zijn debuutalbum Colours And Their Things (4 sterren in De Volkskrant). Hij werd genomineerd voor een Edison Award en toerde het afgelopen jaar mee als support van Dotan, Blaudzun en Mister and Mississippi en was daarnaast o.a. te gast bij Giel! En De Wereld Draait Door.
Programma

13.00-15.00 uur: masterclasses poëzie en proza schrijven

15.00-17.00 uur: masterclass songteksten schrijven
Van 13.00-17.00 uur organiseert Kunstbende ook een open podium in de Nieuwe Nor. Dit is bedoeld voor jongeren tussen de 13 en 19 jaar die graag willen optreden op een professioneel podium. Van muzikant tot danser tot dichter, alles kan en alles mag! Inschrijven kan via www.kunstbendelimburg.nl/nieuwenor.
Locatie

Poppodium Nieuwe Nor

Pancratiusstraat 30
6411 KC Heerlen
Kunstbende

Kunstbende is dé landelijke wedstrijd voor jong en creatief talent. Jongeren kunnen deelnemen in acht categorieën: Dans, DJ, Expo, Fashion, Film, Muziek, Taal en Theater. Dit jaar is het thema ‘Feest’.Noot voor de redactie:

Pers is van harte welkom bij de Masterclass Schrijven. Laat het ons dan a.u.b. wel even weten via evannieuwenhoven@hklimburg.nl en/of tirsa@kunstbendelimburg.nl.

Contactpersoon HKL: Evelien van Nieuwenhoven BA, vervangend consulent Literatuur

en PR & Communicatie

Kapellerlaan 36 • 6041 JC Roermond • Postbus 203 • 6040 AE RoermondT: 0475 399 275 • F: 0475 399 298 • E: evannieuwenhoven@hklimburg.nl

www.hklimburg.nl • Twitter: @HuisvdKunsten • Facebook: www.facebook.com/huisvdkunsten
De database wordt beschermd door het auteursrecht ©opleid.info 2017
stuur bericht

    Hoofdpagina