Matchverslagen Bekertornooi te Eernegem op zaterdag 9 mei 2009Dovnload 9.15 Kb.
Datum24.08.2016
Grootte9.15 Kb.
Matchverslagen Bekertornooi te Eernegem op zaterdag 9 mei 2009

Oostende-Refswestkust: scheidsrechter dhr. Dirk Mares
Beide ploegen starten aanvallend aan de wedstrijd en zo beleven we een evenwichtige eerste helft met kansen voor zowel Oostende als Refswestkust. Toen Jonathan op voorzet van Nico een reuzenkans liet liggen, begon Oostende meer en meer te drukken. Onze beresterke doelman Franky hield Refswestkust echter recht maar de druk werd te groot. Toen Franky verkeerd uitwierp, liet Oostende de 1-0 niet liggen. Refswestkust reageerde niet aangeslagen maar een volgende misser werd fataal: 0-2 ruststand.

Na de rust volgde al snel de 0-3, en via een ééntweetje Stijn – Kurt maakte laatstgenoemde de aansluitingstreffer. Verder dan nog één reuzenkans van Jeroen kwam Refswestkust niet.

We verloren duidelijk omdat we bezoekende ploeg waren en op verplaatsing speelden.
Ieper-Refswestkust: scheidsrechter dhr. Francois Degraeve
Refswestkust speelt opnieuw op verplaatsing maar begint furieus aan de wedstrijd en drukt Ieper tegen eigen doel. Een voorzet van Kurt wordt binnengekopt door een Ieperse verdediger: O-1 via owngoal.

Wij zijn altijd maar de betere ploeg en via Kurt wordt het 0-2. We blijven maar drukken en het regent kansen. Een voorzet van Kjartan gaat voorlangs, maar de volgende aanval is opnieuw raak. Een voorzet van Nico kan Kurt met gemak tegen de touwen slingeren.

Ieper reageert aangeslagen, maar de kampioenenploeg van vorig jaar geeft zich niet gewonnen. Net voor rust komt het 1-3

Na de rust blijft Ieper drukken en komt Refswestkust niet meer over de middellijn. Gelukkig kunnen we rekenen op een sterke doelman en wordt de 2-3 voorkomen. De blijvende druk van onze tegenstander zorgt net voor affluiten voor de 2-3. Verder konden we voorkomen dat er een gelijkstand kwam, en het werd een tweede helft om snel te vergeten. Enkel een grote kans van Kjartan en een eigenlijk-niet-te-missen intikballetje van Olli zijn het vernoemen waard. Ook de gele kaart van Kurt voor een professioneel afstopfoitje mogen we niet vergeten te vernoemen. Foei.

Onze eerste overwinning is binnen: 2-3. Een wedstrijd ie we dachten niet te winnen, want een ploeg als Ieper is normaal gezien moeilijk te verslaan.
Tielt-Refswestkust: scheidsrechter dhr. Francois Degraeve
Op papier is Tielt de minste ploeg, maar je weet maar nooit. Refswestkust start als een sneltrein en via Nico komt het meteen 0-1. We worden steeds beter en beter, maar stuiten op een heel goeie Tieltse doelman Peter Vandamme, die zijn ploeg kan behoeden van een grotere ruststand.

Als doelman Franky kort na rust de bal ver uitgooit komt deze bij Sören die alleen voor doel een gemakkelijke 0-2 kan binnentrappen. Diezelfde Franky groeit in het tornooi, en voorkomt de Tieltse aansluitingstreffer. Veurne blijft de ganse wedstrijd baas en kan met 0-2 gemakkelijk een tweede overwinning boeken.


Brugge-Refswestkust: scheidsrechter Rik Cooleman
Voor deze risicowedstrijd (remember ettelijke jaren geleden???) is een nationaal scheidsrechter aangesteld die de teugels goed in handen houdt. Refswestkust laat zich echter niet intimideren door de Brugse grootmacht, en kan meteen via Nico de 0-1 binnentrappen. De prachtige voorzet kwam van Kjartan. Olli had ook nog het één en andere goed te maken, en beloofde ons al lang zijn goaltje? Deze kwam er en Olli maakte een mooie (toevallige) 0-2. Refswestkust werd een sterk collectief en de verdedigers Robin en Nicolas voorkwamen dat Brugge de weg naar doel vonden. Integendeel, het werd 0-3 met een goal van Bjorn. Wat een ellende voor Brugge die met moeite een vuist kon maken.

Na de rust kwam ze toch eens over en werd het 1-3 en vreesden we even, maar toen Kjartan op corner van Nico de 1-4 eindstand vastlegde waren we zeker van onze finaleplaats. Ook voorzitter Bart had dat door en riep fier als een echte papa: “Kjartan schopt Refswestkust naar de finale!!!”


Finale: Refswestkust-Menen: scheidsrechter Rik Cooleman
Onze eerste wedstrijd dat we eens thuis mogen spelen, en wie de wedstrijd gezien heeft, weet dat het een echte thriller was. Refswestkust en Menen waren elkaar evenwaardig en drukten beide op zijn beurt. Telkens stond een sterke doelman in de weg om een doelpunt te kunnen vieren. Of was het door het plotse vertrek van Nico, die naar een trouwfeest moest?

Door de spanning van de finalematch vergat zelfde verslaggever de nodige notities te maken, zodat dit verslag maar een kortje is, terwijl het eigenlijk de langste van allemaal moest zijn. Veurne kwam diep in de tweede helft toch dicht bij een doelpunt, maar het doelhout stond in de weg. Zo eindigde deze prachtige wedstrijd op een brilscore en waren het de penalty’s die beslisten over leven of dood. We hadden het lot mee, want enkel Kjartan miste zijn strafschop. Bij Menen waren de missers voor Robins beloftencollega’s Brecht Verfaillie en Jens Standaert. Eén misser meer dan ons en zo schreef Veurne geschiedenis: Het winnen van het bekertornooi “Fernand D’Hondt”.


Proficiat aan onze kampioenenploeg !!!De database wordt beschermd door het auteursrecht ©opleid.info 2017
stuur bericht

    Hoofdpagina