Media informationDovnload 15.3 Kb.
Datum17.08.2016
Grootte15.3 Kb.MEDIA INFORMATION

De Corvette straalt opnieuw in de Big Apple


  • Totaal nieuwe Corvette Stingray in New York, precies 60 jaar na zijn oorspronkelijke debuut


Breda, 16 januari 2013 – Precies zestig jaar geleden stonden de toeschouwers in rijen langs de modieuze Park Avenue van New York City, wachtend om een glimp op te vangen van de revolutionaire Chevrolet Corvette op de Motorama show van General Motors. Vandaag is de Corvette terug in The Big Apple met de fonkelnieuwe Chevrolet Corvette Stingray als historische mijlpaal.
De nieuwe Corvette Stingray maakte eerder deze week al zijn opwachting op de 2013 North American International Auto Show in Detroit.
“De totaal nieuwe Corvette Stingray is de meest geavanceerde en meest tot de verbeelding sprekende Corvette uit de lange, prestigieuze geschiedenis van dit unieke Amerikaanse succesverhaal,” aldus Chris Perry, vice-president van Chevrolet Marketing. “Het is een auto die verweven is met de Amerikaanse cultuur en zijn leven ook begon in het hart van de Big Apple.”
De introductie van de originele Corvette had op 17 januari 1953 plaats in het beroemde Waldorf Astoria Hotel. In dat jaar zagen meer dan 1,4 miljoen mensen de ronde welvingen en de futuristische designbenadering van de Corvette tentoongesteld op allerlei plekken in de Verenigde Staten.
De enthousiaste response was voor Chevrolet aanleiding om de productieplannen te versnellen en in juni van dat jaar rolden er al Corvettes uit de speciale fabriek in Flint, Michigan. In 1953 werden er slechts 300 gebouwd, allemaal wit van kleur, met een rood interieur. Het werd een veelbelovende lancering van een auto, die synoniem werd voor prestaties, technologie, design en ambitie.
De nieuwe Corvette Stingray blijft trouw aan zijn basis als tweezits sportauto met meer dan aantrekkelijke prestaties en een unieke rij-ervaring door zijn vooruitstrevende techniek en het gebruik van lichtgewicht materialen. Zijn technologie wordt ondersteund door een design, dat duidelijk beïnvloed is door ervaringen uit de racerij, gekenmerkt door karaktertrekken die ervoor zorgen dat dit model de allerbeste rijeigenschappen uit de lange geschiedenis van deze iconische auto bezit. Het is ook het meest krachtige standaardmodel dat ooit bestond en bovendien het meest efficiënte, met 450 pk (335 kW) in staat om de sprint van 0-100 km/u af te leggen in minder dan vier seconden en een voorzien brandstofverbruik op de snelweg van minder dan 10,7 l/100 km.
De Corvette Stingray Coupé zal in het derde kwartaal van 2013 te koop zijn.
Fast Facts over de Corvette:

  • De Corvette is oorspronkelijk een idee van GM’s legendarische stylingchef Harley Earl die volhield dat er ruimte was voor een Amerikaanse sportwagen in een markt die door Europese sportauto’s gedomineerd werd. Earl pleitte er ook voor om de Corvette uit te rusten met een carrosserie van fiberglas.

  • De naam Corvette werd ontleend aan een kleine, snelle klasse van zeeschepen.

  • De Corvette uit 1953 kostte 3.498 dollar en had twee opties: verwarming (91 dollar) en een AM radio voor 145 dollar.

  • Iedere Corvette is voorzien van innovatieve materialen, van fiberglas in 1953 tot geavanceerde carbon-nano technologie en koolstofvezel in de Corvette Stingray.

  • Een V-8 motor kwam in 1955 voor het eerst beschikbaar. In dat jaar werd die motorisering door 90 procent van de kopers gekozen. Daarop besloot GM voortaan alle Corvettes uit te rusten met V-8 power.

  • De naam Stingray werd voor het eerst gebruikt voor een prototype van een racewagen, met uiterlijke kenmerken van de Corvette van de tweede generatie die in 1963 zijn debuut maakte. De Corvette Sting Ray uit 1963, de split-window coupé, wordt sindsdien beschouwd als een van de meest fraaie en designbepalende auto’s uit de geschiedenis van de auto.

  • De erfenis van de vooruitstrevende technologie van de Corvette, die vroeger uitsluitend voor auto’s uit de topklasse beschikbaar was, behelst ook de introductie van brandstofinjectie in 1957, onafhankelijke achterwielophanging in 1963, schijfremmen rondom in 1965, antiblokkeer-reminrichting in 1986 en bandendrukmonitorsysteem in 1989.

  • De Corvette is de langst bestaande sportwagen ter wereld, die continu in productie is geweest.

  • Bijna 2 miljoen Chevrolets Corvette zijn sinds de verkoopstart in 1953 verkocht; in 2012 stond de Corvette voor bijna eenderde van alle sportautoverkopen in Amerika.Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met:

Chevrolet Nederland

Pieter Stokman - Manager Public Affairs

Tel: 076 – 5448840

E-mail: pieter.stokman@gm.com

Over Chevrolet

Chevrolet is General Motors' grootste merk wereldwijd met een jaarlijkse verkoop van zo’n vier miljoen auto’s in ruim 140 landen. Het is het vierde automerk wereldwijd qua verkopen en daarbij één van de snelst groeiende merken ter wereld. Auto’s van Chevrolet combineren passie, gedurfd design en praktische toepassingen. Zij bieden een uitstekende ‘waar voor het geld’-verhouding. Chevrolet is in Amerika in 1911 opgericht door de Zwitserse immigrant Louis Chevrolet en vierde in 2011 zijn honderdjarig bestaan. Het merk werd in Europa geherintroduceerd in 2005 en beschikt over een netwerk van 2500 verkoop- en servicepunten in West- en Centraal-Europa. Tot het Europees Chevroletgamma behoren de Spark stadsauto, de kleine vier- en vijfdeurs Aveo, de compacte vier- en vijfdeurs stationwagon Cruze, de Orlando MPV-gezinsauto, de Captiva SUV, de legendarische sportwagens Camaro en Corvette, en de veelvuldig onderscheiden Volt, de elektrische auto met range extender. In 2013 introduceert Chevrolet zijn nieuwe modellen Trax en de Corvette C7.

Meer informatie over Chevrolet kan worden gevonden op http://www.chevroleteurope.com of http://media.chevroleteurope.com.Chevrolet Nederland

P.o. Box 3938 Tel. +31 (0) 76 - 5448840 www.media.chevroleteurope.com

4800 DX  BREDA Fax +31 (0) 76 - 5448899

The NetherlandsDe database wordt beschermd door het auteursrecht ©opleid.info 2019
stuur bericht

    Hoofdpagina