Media informationDovnload 14.88 Kb.
Datum19.08.2016
Grootte14.88 Kb.MEDIA INFORMATION

30 september 2011


Primeur! Chevrolet betaalt BTW voor kopers van een nieuwe Spark en Aveo


  • Spraakmakende eindejaarscampagne van Chevrolet start op 1 oktober 2011

  • Spark goedkoopste auto van Nederland

Breda – ‘Chevrolet betaalt uw BTW!’. Daarmee geeft Chevrolet in Nederland de aftrap voor een spraakmakende campagne waarbij Chevrolet voor kopers van een nieuwe Spark of Aveo tot het einde van het jaar de BTW van 19% betaalt. Als gevolg van deze opvallende campagne is de Chevrolet Spark nu de goedkoopste auto van Nederland geworden en is de Spark BiFuel (LPG) de allereerste auto in ons land zonder enige vorm van belasting (BTW, BPM, wegenbelasting).


”Chevrolet wil door deze unieke en opzienbarende campagne onderscheidend zijn,” verklaart Ronald Dubbelman, Managing Director van Chevrolet Nederland. “Niet eerder nam een automerk in Nederland de BTW voor zijn rekening. Dat betekent dat kopers van een nieuwe Chevrolet Spark of Aveo tot en met 31 december 2011 en zolang de voorraad strekt kunnen rekenen op een fiks voordeel. Bovendien is het voor hen direct duidelijk wat ze voor een nieuwe auto gaan betalen. In onze prijslijsten vormen de prijzen exclusief BTW plus eventueel de BPM vanaf nu de nieuwe verkoopprijzen.”
Spark goedkoopste auto van Nederland, Spark BiFuel geheel belastingvrij

Dit BTW-voordeel van 19% maakt de aanschaf van een nieuwe Chevrolet Spark of Aveo niet alleen aantrekkelijker en voordeliger dan ooit tevoren, maar heeft ook nog een aantal opvallende, indirecte consequenties tot gevolg. Allereerst wordt de Spark door deze ‘Chevrolet betaalt uw BTW!’ campagne bijvoorbeeld de meest voordelige auto op de Nederlandse markt, met een consumentenprijs vanaf € 6.441,27 voor de Spark L 1.0.


Tegelijkertijd wordt de Spark de eerste auto in Nederland die geheel is vrijgesteld van welke belasting dan ook. Vanwege zijn zeer geringe brandstofverbruik was de Spark BiFuel in Nederland al vrijgesteld van BPM en Motorrijtuigenbelasting (MRB), waardoor BTW nog de enige vorm van belasting was. En die barrière neemt Chevrolet nu eveneens weg in de vorm van de 19% BTW-compensatie.
Nieuwe BiFuel-uitvoeringen Chevrolet Spark ook exclusief 19% BTW

Dankzij de nieuwe campagne van Chevrolet is de Spark L 1.0 met een vanafprijs van € 6.441,27 de meest betaalbare auto van Nederland geworden. Daarnaast kost een volle tank brandstof amper 20 euro, dus de variabele kosten zijn eveneens relatief laag. Wie echter maximaal wil profiteren van alle belastingvoordelen die de Spark momenteel biedt, is het beste uit met de zeer zuinige Spark BiFuel-modellen.


Afgelopen jaar introduceerde Chevrolet met de Spark LS 1.0 BiFuel de allereerste Chevrolet in Nederland die was vrijgesteld van BPM/MRB en die slechts 14% bijtelling vergde voor zakelijke rijders. Recent heeft Chevrolet het BiFuel-aanbod verder uitgebreid met de Spark BiFuel LE en LS+. Die bieden eveneens de zekerheid van BPM- en wegenbelastingvrijstelling, vallen tevens in het 14% bijtellingstarief, en bovendien betaalt Chevrolet ook voor deze nieuwe uitvoeringen nu de BTW.
Met de Spark LE BiFuel introduceert Chevrolet een nieuwe instapversie voor het Spark BiFuel-gamma, nu met een aanschafprijs vanaf € 8.063,03. Naast de vrijstelling van BPM, Motorrijtuigenbelasting en 19% BTW profiteert de Spark LE BiFuel ondermeer van standaardfeatures als ABS, stuurbekrachtiging, zes airbags, getint glas, bumpers in carrosseriekleur, verstelbare koplampen en een ISOFIX kinderstoelsysteem.
De 5-deurs Spark BiFuel LS+ stadsauto met vijf zitplaatsen is boven de LS BiFuel gepositioneerd en is één van de meest zuinige, praktische en comfortabele auto’s in zijn klasse. Ten opzichte van de BiFuel LS is hij extra uitgerust met lederlook bekleding, zwarte middenconsole-afwerking, een lederen stuurwiel, zwarte sportstriping, parkeersensoren, zijskirts, zwart/zilveren 15” lichtmetalen velgen, LT-mistlampen en LT-bumpers vóór en achter. De Chevrolet Spark LS+ 1.0 BiFuel is nu te bestellen bij de Chevrolet-dealer met een vanafprijs van € 9.911,76.
De campagne ‘Chevrolet betaalt uw BTW!’ is van toepassing op Chevrolet Spark- en Aveo-modellen die vóór 31 december 2011 worden geregistreerd, en zolang de voorraad strekt.
Over Chevrolet

Chevrolet is General Motors' grootste merk wereldwijd met een jaarlijkse verkoop van zo’n vier miljoen auto’s in ruim 130 landen. Het is het vierde automerk wereldwijd op het gebied van verkopen en daarbij één van de snelst groeiende merken ter wereld. Auto’s van Chevrolet combineren passie, gedurfd design en praktische toepassingen. Zij leveren een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. Na het in 2005 opnieuw op de markt brengen van het merk in Europa werden de verkopen van Chevrolet in 2008 meer dan verdubbeld naar 500.000 eenheden. Het marktaandeel van Chevrolet is in Europa gegroeid naar 2.5%, met 477.194 verkopen. Chevrolet heeft een distributienetwerk van ruim 2.700 dealers en servicepunten in Europa. Tot de Chevrolet-modelreeks behoren de Spark stadsauto, de kleine Aveo, de compacte vierdeurs Cruze, de Captiva SUV en de legendarische Corvette sportwagen. In 2011 lanceert Chevrolet zeven nieuwe auto’s: de volledig nieuwe Orlando gezinsauto, de nieuwe Captiva SUV, de Corvette Grand Sport Coupé, de volledig nieuwe vijfdeurs en vierdeurs Aveo, de vijfdeurs Cruze, de Camaro coupé en convertible en de veel onderscheiden Volt elektrische auto met range extender. Chevrolet’s grootste markten in Europe zijn Rusland, Italië, Duitsland, Spanje, Frankrijk en Turkije.

Chevrolet is in Amerika in 1911 opgericht door de Zwitserse immigrant Louis Chevrolet en het merk viert in 2011 zijn honderdjarig bestaan. Meer informatie over Chevrolet kan worden gevonden op http://www.chevroleteurope.com of http://media.chevroleteurope.com.


Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met:

Pieter Stokman


Manager Public Affairs
Chevrolet Nederland B.V.
Tel: +31 88 24389 15
Fax: +31 88 24389 99
Mob: +31 62 18185 76
E-mail: pieter.stokman@gm.comChevrolet Nederland

P.o. Box 3938 Tel. +31 (0) 76 - 5448840 www.media.chevroleteurope.com

4800 DX  BREDA Fax +31 (0) 76 - 5448899

The NetherlandsDe database wordt beschermd door het auteursrecht ©opleid.info 2019
stuur bericht

    Hoofdpagina