Media informationDovnload 14.71 Kb.
Datum16.08.2016
Grootte14.71 Kb.MEDIA INFORMATION

Volgende generatie Corvette debuteert in Detroit in januari 2013


  • Het nieuwe logo met gekruiste vlaggen illustreert het karakter van de compleet nieuwe ‘C7’ Corvette die slechts twee onderdelen van de ‘C6’ heeft overgenomen

BREDA, 18 oktober 2012 – Chevrolet heeft bevestigd dat de zevende-generatie Corvette op zondag 13 januari 2013 in Detroit zal debuteren. Om de countdown naar het debuut af te trappen heeft Chevrolet het nieuwe ‘Crossed Flags’ logo voor de nieuwe Corvette gepresenteerd.


"De compleet nieuwe, zevende-generatie Corvette verdient een nieuw embleem," zegt Ed Welburn, vice president global design van General Motors. "Het logo met de gekruiste vlaggen weerspiegelt het karakter van de nieuwe Corvette. De vlaggen zijn veel moderner, technischer en gedetailleerder waarmee het ingrijpend nieuwe design van de auto wordt benadrukt.”
Het nieuwe logo werd onthuld in Road Atlanta, waar de successen werden gevierd van Corvette Racing in het American Le Mans Series GT 2012 kampioenschap.
Chevrolet behaalde de titel in het constructeurskampioenschap en Oliver Gavin en Tommy Milner werden kampioen in het rijderskampioenschap, met vier overwinningen in negen races, voorafgaand aan Petit Le Mans, de finale van het ALMS-seizoen.
Deze kampioenschappen zorgen er voor dat Corvette Racing het meest succesvolle team is in de geschiedenis van het ALMS, met sinds 2001 een totaal van 77 klassezeges, acht rijderstitels en negen constructeurstitels. Het team heeft sinds 2001 ook zeven klasse-overwinningen geboekt in de 24 Uur van Le Mans. Corvette Racing zal de C6.R ook in 2013 inzetten in het ALMS, terwijl de C7.R zijn debuut in 2014 zal beleven.
"Het winnen van de ALMS-titels met de Corvette C6.R, met prestigieuze tegenstanders als Ferrari, Porsche en BMW, is het perfecte afscheidscadeau voor de Corvette van de zesde-generatie," zegt Tadge Juechter, Corvette chief-engineer. "De zevende-generatie Corvette zal voortbouwen op dat succes. Met de nieuwe Corvette willen we een sportwagen ontwikkelen van wereldklasse, met een fraai design, verfijning, efficiency en een rijderservaring die met geen enkele andere sportwagen zijn te vergelijken. Het resultaat is echt een volledig nieuwe Corvette. Er zijn in de C7 slechts twee onderdelen overgenomen van de C6: het luchtfilter voor het interieur en de handgreep voor het dakpaneel."

Het Crossed Flags-embleem is sinds de introductie in 1953 een kenmerk geweest van de Corvette. Het bestond altijd uit twee vlaggen, de één een zwartwit geblokte en de andere met het Chevrolet ‘bowtie’-embleem en een Franse lelie. Het ontwerp is in de loop der jaren geëvolueerd en heeft sinds 1953 ruim 1,5 miljoen Corvettes gesierd.


Voor de zevende-generatie Corvette is het ontwerp van de gekruiste vlaggen technischer en hoekiger geworden. Een uitstraling die past bij de nieuwe auto. Het is ook gedetailleerder geworden, met meer diepte en meer kleur.
Voorgaande aan de definitieve keuze passeerden maar liefst honderd ontwerpen de revue.
De komende weken zal meer informatie over de nieuwe Corvette worden vrijgegeven, en zullen er video’s beschikbaar komen op www.one13thirteen.com. Ook kunnen liefhebbers via Facebook (facebook.com/corvette) en Twitter @Chevrolet(#Corvette) de gesprekken volgen over de volgende generatie Corvette.
FAST FACT: De eerste Corvette zag het levenslicht als conceptauto op 17 januari 1953 tijdens de GM Motorama in New York City. Die auto had oorspronkelijk een embleem met een zwartwit geblokte vlag en de Amerikaanse vlag. Omdat de Amerikaanse vlag niet kon worden gebruikt voor een commercieel doel, werd het logo gewijzigd met de Franse lelie en de bowtie op het moment dat de auto in juni 1953 in productie ging.

Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met:

Chevrolet Nederland

Pieter Stokman - Manager Public Affairs

Tel: 076 – 5448840

E-mail: pieter.stokman@gm.com

Over Chevrolet

Chevrolet is General Motors' grootste merk wereldwijd met een jaarlijkse verkoop van zo’n vier miljoen auto’s in ruim 140 landen. Het is het vierde automerk wereldwijd qua verkopen en daarbij één van de snelst groeiende merken ter wereld. Auto’s van Chevrolet combineren passie, gedurfd design en praktische toepassingen. Zij bieden een uitstekende prijskwaliteitverhouding. Chevrolet is in Amerika in 1911 opgericht door de Zwitserse immigrant Louis Chevrolet en het merk vierde in 2011 zijn honderdjarig bestaan. Het merk kwam in 2005 in Europa weer opnieuw op de markt. Het merk wordt vertegenwoordigd door in totaal 2.500 verkoop- en servicepunten in West en Centraal Europa. Tot het Europees Chevroletgamma behoren de Spark stadsauto, de kleine vier- en vijfdeurs Aveo, de compacte vier- en vijfdeurs Cruze, de Orlando MPV-gezinsauto, de Captiva SUV, de legendarische sportwagens Camaro en Corvette, en de veelvuldig onderscheiden Volt, de elektrische auto met range extender. In 2012 introduceert Chevrolet zijn nieuwe modellen: de Cruze Stationwagon en de Trax.

Meer informatie over Chevrolet kan worden gevonden op http://www.chevroleteurope.com of http://media.chevroleteurope.com.Chevrolet Nederland

P.o. Box 3938 Tel. +31 (0) 76 - 5448840 www.media.chevroleteurope.com

4800 DX  BREDA Fax +31 (0) 76 - 5448899

The NetherlandsDe database wordt beschermd door het auteursrecht ©opleid.info 2019
stuur bericht

    Hoofdpagina