Megasteden Er zijn op internet vele sites te vinden die over megasteden gaan. Kies een megastad uit de volgende lijst: Voor deze opdrachten heb je de computer nodig. Je vult de antwoorden die je vindt in op dit werkblad!Dovnload 22.59 Kb.
Datum22.07.2016
Grootte22.59 Kb.
OL opdrachten Expeditie M&M
Steden - vmbo-KGT

Megasteden
Er zijn op internet vele sites te vinden die over megasteden gaan.

Kies een megastad uit de volgende lijst:


Voor deze opdrachten heb je de computer nodig. Je vult de antwoorden die je vindt in op dit werkblad! Werk netjes en leesbaar, anders kan ik het niet nakijken.
Opdracht 1:


  • Bogotá

  • New York

  • Tokyo

  • Mumbay/Bombay

  • Dakar

  • Sydney

a Zoek (samen met je buur) een website over je stad op met Google of een andere zoekmachine. Typ bijvoorbeeld in: “Bogota inwoners”.


b Verzamel gegevens over jouw wereldstad en zet die in de tabel. Sommige kun je ook in de atlas opzoeken, maar andere alleen op een site.


1. Naam van de stad en land2. Aantal inwoners3. Oppervlakte4. Bereken de bevolkingsdichtheid6. Wat is het bekendste gebouw?7. Wat is het belangrijkste product?8. Welke grote kantoren staan er?9. Is er een grote handelsbeurs?10. Hoeveel spoorlijnen verlaten de stad?
11. Hoe heet het vliegveld?12. Hoe heet de bekendste voetbalclub?
13. Internationaal bekend door


c Omcirkel de cijfers die aan kunnen geven of jouw megastad een wereldstad is.


d Om uit te zoeken of het ook een prettige stad is om in te wonen moet andere dingen gaan bekijken. Positieve en negatieve. Ook hiervan kun je verschillende dingen vinden in de atlas, andere moet je via een internetsite proberen te vinden.


Wat is erg leuk in mijn stad
Wat is niet zo erg leuk in mijn stad?
1 aantal bezienswaardigheden
1 aantal krottenwijken
2 aantal feesten in het jaar
2 aantal zwerfkinderen
3 aantal parken
3 aantal moorden of misdaden

Opdracht 2:
De problemen in een megastad zijn niet gemakkelijk op te lossen. Er wonen veel mensen, dicht op elkaar en het is een kwestie van tijd voordat je problemen krijgt in je megastad. Denk nou eens na over de problemen die kunnen ontstaan in een zo’n stad. Denk ook na over mogelijke oplossingen, hoe kun je de problemen die in een megastad ontstaan het hoofd bieden. Noem 5 mogelijke problemen en ook 5 oplossingen.


Mogelijke problemen in de megastad

Oplossingen voor de problemen
1.
2.
3.
4.
5.


Doelen:  • De leerling leert de atlas als informatiebron te gebruiken en kaarten te lezen en te analyseren om zich te oriënteren, zich een beeld van een gebied te vormen of antwoorden op vragen te vinden.

  • De leerling leert een eigentijds beeld van de eigen omgeving, Nederland, Europa en de wereld te gebruiken om verschijnselen en ontwikkelingen in hun omgeving te plaatsen.


Succes!!!M.Nijs

De database wordt beschermd door het auteursrecht ©opleid.info 2019
stuur bericht

    Hoofdpagina