Mini-wk roda’23 4 juni 2016 Be Friends Keep Smiling clubhuis Terras Veld 1 Veld 6Dovnload 174.34 Kb.
Pagina1/4
Datum19.08.2016
Grootte174.34 Kb.
  1   2   3   4

Draaiboek


Mini-WK RODA’23

4 juni 2016Be Friends

Keep Smiling


clubhuis

Terras

Veld 1

Veld 6

juni 3Veld 2

Veld 3


Veld 4

Mini-WK 2016


Veld 5Op zaterdag 4 juni wordt het voetbalseizoen 2015-2016 voor de pupillen afgesloten met het mini-WK 2016
Het RODA’23 mini-WK staat in het teken van vriendschap. RODA’23 is een voetbalclub en je wordt lid van RODA’23 omdat je het leuk vindt om te trainen en wedstrijden te spelen. Maar als je bij RODA’23 Lid bent dan merk je dat er bij RODA’23 een heleboel spelers rond lopen waar je het goed mee kan vinden. Je gaat je thuis voelen bij RODA’23. RODA’23 wordt dan echt jouw club. Als het goed is wil je wel je hele leven lid van RODA’23 blijven om al je vrienden te blijven ontmoeten.

Het maakt niet uit of je nu in RODA’23 D1 of in RODA’23 F11 speelt, alle spelers van RODA’23 voelen zich met elkaar verbonden. Het mini-WK is daar een mooi voorbeeld van. Bij de samenstelling van de teams worden juist alle spelers door elkaar gemixt, zodat je weer een heleboel andere spelers goed leert kennen. Je gaat ook de andere teams van jouw land aanmoedigen. Ook de ouders van RODA’23-spelers zullen op de mini-WK oude bekenden tegen komen. Het RODA’23 mini-WK belooft een feestelijke afsluiting van het seizoen te worden.
Bij de indeling van de teams worden alle F-pupillen in 12 landenteams ingedeeld. Hetzelfde gebeurt bij de E- en de D- pupillen, zodat 12 landenploegen ontstaan met een D- en een E- en een F- team.
Poule-indeling RODA’23 Mini-WK

Poule A Poule B Poule C Poule D


Brazilië         Argentinië     Spanje           Nederland

Portugal     Engeland Duitsland Ierland

USA      Italië             Mexico   Griekenland

Tijdschema


08.30 – 08.45 uur bijeenkomst medewerkers

09.30 – 10.00 uur melden spelers bij chef de mission/teamleider

10.30 – 11.15 uur 1ste ronde

11.15 – 12.00 uur 2de ronde

12.00 – 12.45 uur 3de ronde

13.00 – 14.15 uur halve-finale wedstrijden

14.15 – 15.15 uur finale wedstrijden

15.30 – 16.00 uur feestelijke afsluiting

Ontvangst van de spelers


Van 9.30-10.00 uur is de aanmelding.

Op het Terras voor de kantine;

  • F-pupillen

  • E-pupillen

  • D-pupillen


Op het terras kunnen de spelers zich melden en horen in welk land ze zijn ingedeeld. Daarna kunnen de spelers naar de kleedkamer. Op de deur staat welk land in welke kleedkamer zit. Spelers die zich nog niet hadden opgegeven worden ter plekke ingedeeld.
De D-, E- en F- spelers van een land komen in dezelfde kleedkamer. Ieder land heeft een Chef de Mission die de drie teams coördineert en ieder team heeft een leider die zorgt dat zijn team op tijd op het goede veld klaarstaat en de wissels regelt. In de kleedkamer worden de shirts uitgedeeld en de Chef de Mission houdt een praatje om de eenheid te vergroten. De spelers blijven in de kleedkamer en ze worden opgehaald voor de opening.

In de voorronde hoeft niet ieder team te voetballen. In deze periode kunnen de spelers kijken naar de andere teams van hun land en die aanmoedigen.

Opening


Nadat alle spelers in de kleedkamer een shirt hebben gekregen, gaan ze met de Chef de Mission naar veld 2.

Reglement voetbaltoernooi


De wedstrijden worden gespeeld op een half veld.
Een team speelt met maximaal 9 spelers, mochten er te weinig spelers zijn bij en D, E of F team dan mogen lage E’s bij de F in vallen en de hogere E’s bij de D’s. In overleg met de leider van het andere team mag van het spelen met 8 spelers worden afgeweken.

Soms zijn er scheidsrechters en in sommige gevallen zullen de leiders van de teams zelf fluiten of vragen dit aan een andere ouder.
De regels die gelden bij het spelen op een half veld worden aangehouden;

  • bij een achterbal mag de keeper de bal uit de handen uittrappen.

  • de buitenspelregel wordt niet streng gehanteerd( balletjes afwachten voor de keeper is niet toegestaan).


De wedstrijden duren 15 minuten zonder rust. Er is een centraal tijdsignaal dat zowel het eindsignaal van de ene wedstrijd is als het startsignaal van de volgende wedstrijd. Belangrijk is dan ook dat de volgende teams al naast het veld klaar staan.

NA ELKE WEDSTRIJD KOMT DE LEIDER DE UITSLAG BIJ DE WEDSTRIJDTAFEL (bij mooi weer onderaan de trap en bij slecht weer boven) DOORGEVEN.
Bij een gelijk aantal punten in de poule beslist het aantal gescoorde doelpunten, is het dan ook gelijk, dan moet het nemen van penalty’s (op een groot doel op veld 4 achteraan) de eindstand bepalen.
Bij een gelijke stand in de finalewedstrijd moeten penalty’s genomen worden om te bepalen welk team als winnaar uit de strijd komt. Dit gebeurt echter niet op het gewone speelveld ( de volgende wedstrijd moet daar direct gestart kunnen worden).
Voor het nemen van penalty’s ga je met de twee teams naar het

kunstgrasveld (veld 3). Ieder team neemt 3 penalty’s (D- pup. en E- pup. vanaf 11 meter, F- pup. vanaf 8 meter), als het daarna nog gelijk is, dan om en om een penalty tot een beslissing valt.
Na de voorronde dient de leider naar de wedstrijdlijsten te gaan om te kijken waar de volgende wedstrijd gespeeld wordt, afhankelijk van hoe je team geëindigd is in de poule.
De hoofdprijs is voor de totaalwinnaar, het land dat in alle drie de leeftijdsgroepen het best gepresteerd heeft. Het land dat bij de F-jun. eerste wordt krijgt 12 punten, het land dat tweede wordt krijgt 11 punten, het volgende land 10 punten etc. Hetzelfde bij de E- en D- pupillen. Alle behaalde punten worden per land opgeteld.

Per leeftijdscategorie zijn er ook 1e,2e en 3e prijzen.
Prijsuitreiking

Bij de prijsuitreiking verzamelen alle spelers zich op het hoofdveld. Per land de teams met de leiders bij elkaar.

Daarna volgt de prijsuitreiking van de Mini-WK 2016.

De spelers blijven bij hun vlag, alleen als zij omgeroepen worden mogen zij naar voren komen.

Ouders zitten dan op de tribune van het hoofdveld.
De prijsuitreiking/seizoensafsluiting voor de Coenradies en Champions League wordt gehouden op hun eigen veld.


  1   2   3   4


De database wordt beschermd door het auteursrecht ©opleid.info 2017
stuur bericht

    Hoofdpagina