Moeilijke woordenDovnload 10.55 Kb.
Datum07.10.2016
Grootte10.55 Kb.
Moeilijke woorden
Lasso Een werpkoord met strik

Buffels Rund met grote, zware hoorns

Cowboy Veedrijver in het Midden-Westen van de Verenigde Staten

Wapperen Heen en weer waaien


Activiteitentips: ‘Leuke lintendans’
TIP 1

In het lied: ‘De lintendans’ maken de kinderen/cliënten kennis met een lint. Op het eerste gezicht lijkt een lint simpel, maar het heeft een groot effect wanneer het wordt gebruikt als middel om te dansen. In het lied: ‘De leuke lintendans’ vertelt de tekst precies welke bewegingen er gemaakt moeten worden. Verdeel de groep in 3 groepen;
  1. De cowboys

  2. De golven

  3. De honden

In het eerste couplet en het navolgende instrumentale deel staat de ‘cowboy’ centraal. Laat de kinderen/cliënten met hun lint een grote ronde cirkel boven het hoofd maken. Hierdoor lijkt het lint op een lasso van de cowboy.


In het tweede couplet en het navolgende instrumentale deel staan ‘de golven’ centraal. Laat de kinderen/cliënten bewegingen van links naar rechts en vice versa maken. Hierdoor lijken de linten op de golven van de zee.
In het derde couplet en het navolgende instrumentale deel staan ‘de honden’ centraal. Laat de kinderen/cliënten het lint tegen de rug houden en een wapperende beweging maken. Hierdoor lijkt het lint op een staart van een hond.
TIP2

Laat de kinderen/cliënten zelf een lint maken van crêpepapier. De lengte van de linten moeten worden aangepast aan de lengte van de kinderen. Aan het eind van het lint kun je een handvat maken door middel van een wasknijper, een stokje of een keukenpapierrol.


TIP 3

Maak onderstaande bewegingen en laat de kinderen direct meedoen.
  1. Zwaaien

  2. Op en neer

  3. Een cirkel maken

  4. DraaienTIP 4

Kinderen/cliënten zijn goed in staat om zelf bewegingen te verzinnen. Laat kinderen/cliënten in kleine groepjes bewegingen verzinnen. Deze bewegingen worden gepresenteerd en gekopieerd in/door de grote groep. Op www.warboel.nl is muziek te downloaden die je als achtergrondmuziek kunt gebruiken. Deze muziek is rechtenvrij en vrij te gebruiken.


TIP 5

Het lint kan ook als (denkbeeldige) stift gebruikt worden. Laat kinderen letters of voorwerpen in de lucht tekenen (bijvoorbeeld een huis, boom of auto) Bespreek met de kinderen of de groepjes wat ze hebben getekend. Laat de groep de bewegingen kopiëren. Op www.warboel.nl is muziek te downloaden die je als achtergrondmuziek kunt gebruiken. Deze muziek is rechtenvrij en vrij te gebruiken.


TIP 6

Laat de kinderen/cliënten in een kring staan met het lintje naar voren. Zet muziek aan en laat kinderen een doorlopende zelfverzonnen beweging maken met het lint. Op het moment dat de muziek wordt stopgezet ‘bevriezen’ de kinderen/cliënten en moeten ze stilstaan. Iedereen die dan nog beweegt is af. Na 10 seconden wordt de muziek weer aangezet en begint het spel opnieuw. Op www.warboel.nl is muziek te downloaden die je als achtergrondmuziek kunt gebruiken. Deze muziek is rechtenvrij en vrij te gebruiken.De database wordt beschermd door het auteursrecht ©opleid.info 2017
stuur bericht

    Hoofdpagina