Music for Life 2010 Laat een weeskind niet alleenDovnload 119.75 Kb.
Datum16.08.2016
Grootte119.75 Kb.Music for Life 2010

Laat een weeskind niet alleen

Over een kleine drie weken is het zover: dan gaat de vijfde editie van Music for Life van start, de jaarlijkse bewustmakings- en geldinzamelingsactie van Studio Brussel voor een goed doel, een ‘stille ramp’ waar het Rode Kruis zich voor inzet. In deze lustrumeditie zijn dat de vele weeskinderen in zuidelijk Afrika die hun ouders verloren aan de gevolgen van aids. Het basisrecept van Music for Life is opnieuw een zeven dagen durende radiomarathon vanuit het Glazen Huis - dit jaar voor ’t eerst in Antwerpen - waarbij luisteraars geld bieden om hun favoriete plaat op de radio te horen. Daarnaast worden overal te lande acties georganiseerd. Het ingezamelde geld gaat volledig naar de hulpprogramma’s van het Rode Kruis voor weeskinderen van aidsouders.

Wereldwijd hebben 15 miljoen kinderen hun moeder of vader verloren aan aids. Ze blijven alleen achter, maar dat is pas het begin van hun problemen. Het gros van de weeskinderen van aidsouders woont in zuidelijk Afrika. Het Rode Kruis steunt daar jaarlijks meer dan 100.000 weeskinderen met onderwijs, materiële en psychologische hulp en een betere toegankelijkheid tot de gezondheidszorg. Daar zal het ingezamelde bedrag van Music for Life 2010 integraal voor gebruikt worden.

De radiomarathon speelt zich opnieuw af in het Glazen Huis, een radiostudio annex leefruimte die dit jaar op de Groenplaats in Antwerpen staat. Tomas De Soete, Sofie Lemaire en Sam De Bruyn zijn de presentatoren in het Glazen Huis. Een hele week lang geven zij zonder te eten en alleen op fruitsapjes het beste van zichzelf, en nodigen zij ieder van ons uit om hetzelfde te doen. Van zaterdag 18 tot vrijdag 24 december staat Music for Life samen met heel Vlaanderen in het teken van de aids-weeskinderen, onder het motto: Laat een weeskind niet alleen.

Bram Willems trok naar Swaziland om de problematiek van de weeskinderen ter plaatse te gaan bekijken. Hij is de perfecte ambassadeur voor deze Music for Life en keert tijdens de MFL-week terug naar de regio om er te gaan helpen, samen met één ouderpaar dat geselecteerd wordt tijdens de actie Deel je ouders (met de weeskinderen). Milow maakte dit jaar het sfeervolle themalied Never Gonna Stop. Stephen en David Dewaele (wereldbekend van Soulwax en 2 Many DJ’s) en hun vader Zaki werkten mee aan de trailercampagne die het belang van een warm gezin benadrukt. We kunnen allemaal onze solidariteit tonen door een Music for Life-sjaaltje te kopen. Eén duwt volop mee aan de kar, met onder meer rechtstreekse uitzendingen van MFL, een reportage over Swaziland in Koppen en de televisiereeks Comedy for Life. Daarin laten Saartje Van den Driessche, Sabine Hagedoren, Yves De Smedt, Vincent Van Quickenborne en Jan Verheyen zich door ervaren coaches omscholen tot stand­upcomedians. Met de tweede editie van Quiz for Life gaan we ons record van vorig jaar - de grootste zaalquiz ever - overtreffen. En uiteraard zijn er nog tal van andere grote en kleine acties en evenementen. U leest er verder in deze persmap alles over.

Geld inzamelen en mensen sensibiliseren voor de problematiek van de weeskinderen van aidsouders: daar gaat Music for Life dit jaar voor. Wij hopen dat Vlaanderen zich in de kerstperiode net als de voorbije jaren weer van zijn schoonste kant laat zien in een feestelijke roes van solidariteit.

Jan Van Biesen Netmanager Studio BrusselHet Glazen Huis en zijn bewoners

Het Glazen Huis staat dit jaar voor het eerst in Antwerpen, op de Groenplaats meer bepaald. Drie presentatoren worden er zeven dagen (18-24.12) opgesloten, zonder eten; ze drinken alleen maar sapjes. Zo tonen de presentatoren hun onvoorwaardelijk engagement voor de problematiek van de weeskinderen van aidsouders. De drie bewoners van het Glazen Huis zijn dit jaar: Tomas De Soete, Sofie Lemaire en Sam De Bruyn. Op zaterdag 18 december om 19.00 uur beginnen ze aan hun radiomarathon, die te horen is op Studio Brussel en te bekijken op www.stubru.be, op Eén+ (integraal) en Eén (buiten de gewone uitzenduren).

Met Tomas de Soete (° 1976) keert een ‘veteraan’ van Music for Life terug naar het Glazen Huis. Tomas was er al bij vanaf de eerste editie in 2006 in Leuven. Toen zamelde hij samen met Peter Van de Veire en Christophe Lambrecht geld in voor slachtoffers van landmijnen. In 2007 voerde hij met Peter Van de Veire en Siska Schoeters actie tegen het watertekort in de wereld. In 2008 riep hij samen met Siska Schoeters en Sofie Lemaire op voor solidariteit met moeders op de vlucht. En vorig jaar was hij de ambassadeur van de campagne tegen malaria. En dit jaar maakt hij dus zijn comeback in het huis om platen te draaien en actie te voeren voor de weeskinderen van aidsouders. Tomas is al jaar en dag een vaste waarde bij Studio Brussel (van Tomas staat op tot de Avondspits, en al wat daar tussen zit).

Sofie Lemaire (° 1983) studeerde aan de Studio Herman Teirlinck. Keihard een leven lang toneelspelen was het plan. Tot ze het vak “radio” aangeleerd kreeg. Tijdens haar laatste jaar koos ze als stageplek Studio Brussel. Dat werd uiteindelijk een vaste stek, eerst in het ochtendblok bij Wim Oosterlinck en vervolgens met Peter Van de Veire in diens Grote Ochtendshow. Sinds september 2008 presenteert ze elke weekdag tussen 12 en 13 uur De Wereld van Sofie, haar persoonlijke ontdekkingsreis door de waanzinnige wereld. Ook Sofie is een ervaringsdeskundige van het Glazen Huis, want de voorbije twee jaren zat ze er ook al zes dagen lang opgesloten.

Sam De Bruyn (° 1986) is de benjamin in het Glazen Huis. Maar een groentje is hij allerminst. Na zijn studies aan de Studio Herman Teirlinck was Sam bij Studio Brussel eerst een tijdje de sidekick van Tomas De Soete. In 2008 en 2009 presenteerde hij samen met Siska Schoeters Zet ‘m op Siska. Sinds september 2009 heeft hij zijn eigen personality show The Sound of Sam, met dé nieuwe bomplaten van het moment en een frisse neus voor alles wat beweegt in de jongerencultuur. In 2008 liftte Sam voor Music for Life met Linde Merckpoel én een bed van Malmö naar Gent, en vorig jaar zat hij net als nu met bed en al in het Glazen Huis.Music for Life : de ambassadeurBram Willems (° 1981) is niet alleen presentator van Select op Studio Brussel, maar ook een jonge papa. Dat maakt hem des te gevoeliger voor de situatie van weeskinderen. Onlangs trok hij samen met het Rode Kruis naar Swaziland. Daar zag hij met eigen ogen wat de gevolgen zijn van aids voor de vele honderdduizenden kinderen die door de ziekte hun ouders zijn verloren. Maar hij was ook getuige van het goede werk dat het Rode Kruis er verricht. Bram is dus uitstekend geplaatst om als ambassadeur van Music for Life 2010 te getuigen over de noodzaak van de actie om het lot van de weeskinderen draaglijker te maken en om hen hoop te geven voor de toekomst.

Bram deed zijn eerste radio-ervaring op bij de – naar zijn zeggen – legendarische ‘Radio Malaika’ en bij de Gentse studentenradio Urgent.fm. Na een stage bij Studio Brussel belandde hij in de eerste editie van Studio Dada. Van het een kwam het ander en zo werd Bram in 2005 presentator van De Maxx op zaterdag. Sinds 2008 werkt hij fulltime voor Studio Brussel. Hij presenteerde er het muziekprogramma Volt en tegenwoordig horen we hem van maandag- tot donderdagavond in Select.

Deel je ouders

Ambassadeur Bram Willems was zo erg onder de indruk van wat hij tijdens zijn inleefreis in Swaziland gezien heeft, dat hij tijdens Music for Life terugkeert naar het land in Zuidelijk Afrika om er de weeskinderen te gaan helpen. Maar hij gaat niet alleen. Bram nodigt één ouderpaar uit om hem te vergezellen en tijdens de reis hun steentje bij te dragen om het leven van de weeskinderen wat aangenamer te maken. Om dat ouderkoppel te selecteren, organiseert Music for Life de actie Deel je ouders.

Daarbij daagt Bram Willems alle kinderen – en zijn we dat niet allemaal? – uit om hun ouders voor te dragen als kandidaat-ouderpaar om hem te vergezellen naar Swaziland. Kinderen kunnen hun ouders inschrijven door een filmpje van ongeveer 30 seconden te maken waarin ze uitleggen (of zingen, dichten, jodelen of wat dan ook) waarom hun ouders de ideale mensen zijn om samen met Bram Willems op ervaringsreis naar Swaziland te trekken en daar in een weeshuis een handje te gaan helpen. Zijn ze de beste koks, knutselaars of vertellen ze de mooiste verhalen? Het kunnen allemaal troeven zijn voor het verblijf in het weeshuis. Wie zijn ouders naar het weeshuis wil sturen, kan zijn filmpje posten op de website van Music for Life: www.stubru.be. Moge de beste mama en papa winnen. En vertrekken!

Tijdens Music for Life krijgen we geregeld een verslagje over hoe het Bram en de ouders vergaat in Swaziland.


De Music for Life-themasong

Met Never Gonna Stop maakte Milow een knappe themasong voor Music for Life 2010. Het is het eerste nieuwe Milow-nummer in drie jaar en meteen (exclusief voor Music for Life en België) ook de voorloper van het nieuwe album North and South dat in de lente van 2011 gelijktijdig in heel Europa zal verschijnen. Het is een melancholische mid­tempo song (tekst & muziek: Jonathan Vandenbroeck) over leven met de afwezigheid van iemand. De zin "It's in all the in-betweens, in the day to day routines, in over 15 million dreams" verwijst heel specifiek naar de thematiek van Music for Life, en naar de 15 miljoen jonge weeskinderen van aidsouders. Een song over iemand dagelijks missen, en over het feit dat dat nooit (helemaal) zal over gaan.

De Music for Life-themasong is vanaf vrijdag 3 december online te koop (Homerun Records / Universal Music) voor 1,29 euro op iTunes, en een week later is hij ook beschikbaar als fysieke single voor 5 euro in de platenzaken met enkele Belgische 'Remixes for Life' als b-sides.

De Music for Life-promospot


Studio Brussel heeft zoals elk jaar ook weer een opvallend filmpje gemaakt om Music for Life aan te kondigen en te promoten. De hoofdrollen worden deze keer gespeeld door Stephen en David Dewaele (wereldbekend van Soulwax en 2 Many DJ’s), en hun vader Zaki. En dat is een absolute primeur, want het is de eerste keer dat bekende Gentse dj-broederpaar zich op deze manier expliciet inzet voor het goede doel. Het originele en ludieke filmpje benadrukt het belang van een hecht en warm gezin.


De Music for Life-sjaal

Hij is mooi, hij is warm en hij kost amper 5 euro: de Music for Life-sjaal. Zoals elk jaar heeft Music for Life ook dit jaar weer een nuttig en waardevol gadget waarmee iedereen voor een klein bedrag een grote bijdrage kan leveren aan de actie en tegelijk zijn solidariteit kan tonen met de problematiek.

De sjaal, in de vorm van het bekende rode aidslint, symboliseert de warmte en geborgenheid die de weeskinderen zo vaak moeten missen en waarnaar ze zo verlangen.

De unieke Music for Life-sjaal is te koop in de promostand aan het Glazen Huis.

Maar wie geluk heeft, kan de sjaal ook kopen bij Linde Merckpoel herself, het enige echte sjaalwijf van Music for Life.

Tijdens Music for Life rijdt zij het land rond en ze kan op alle markten of andere openbare verkoop-plaatsen opduiken om de Music for Life-sjaal aan de man (en de vrouw) te brengen.


Quiz for Life

Met Quiz for Life gaat Studio Brussel andermaal de uitdaging aan om de grootste indoorquiz ooit te organiseren, op zaterdag 11 december in Flanders Expo te Gent.Freek Braeckman, die ooit Slimste Mens Ter Wereld werd dankzij het trefwoord Studio Brussel, is net als vorig jaar quizmaster van dienst. Hij krijgt daarbij de hulp van een bevallige assistent: Sven De Leijer.

De winnende ploeg mag het bedrag voor Music for Life (twee keer het volledige inschrijvingsgeld van Quiz for Life) persoonlijk gaan overhandigen aan Tomas, Sofie en Sam in het Glazen Huis. Voor de Eeuwige Glorie én voor het Goede Doel.

Inschrijven kan helaas niet meer: Flanders Expo zit nu al helemaal vol!

De CollectebusLife is Music en daarom trekken Stijn Van de Voorde, Otto Jan Ham én een hoop top­muzikanten tijdens Music for Life met hun muzikale Collectebus door Vlaanderen. De bus rijdt van zondag 19 december tot vrijdag 24 december van A tot Z. Van Antwerpen tot Zandvliet. Studio Brussel mag van De Lijn uitzonderlijk zelf de bushaltes bepalen: 26 stopplaatsen verdeeld over 6 dagen. Zes bands (o.a. Milow, Admiral Freebee, Absynthe Minded, Flip Kowlier en Arid) proberen al buskend zo veel mogelijk geld te verdienen. Gewapend met een handvol akoestische instrumenten zullen ze vrijgevige voorbijgangers in drukke winkelstraten en op andere openbare plaatsen ontroeren met liefdevolle liedjes. En liefst ook veel centen ophalen. Het geld dat ze als straatmuzikant verdienen, gaat immers integraal naar Music for Life. De Collectebus is een samenwerking met Win for Life van de Nationale Loterij. Het precieze parcours van de Collectebus kunnen we tijdens Music for Life ontdekken op www.stubru.be.

De decibelmeter

Binnenkort wordt ze

decibelmama, maar tijdens Music for Life trekt Siska Schoeters als en met een decibelmeter door het land om te checken hoeveel lawaai de Vlamingen kunnen maken voor het goede doel.

Siska valt onverhoeds

binnen in megazalen en miniclubs, op party’s en evenementen die al dan niet worden georganiseerd voor Music for Life.

Ter plekke daagt ze het
publiek uit om haar

decibelmeter te doen

springen. Hoe meer decibels, hoe meer geld voor het goede doel, want per behaalde decibel schenkt ING 10 euro aan Music for Life.

Life is lawaai!M

usic@work for Life

M

usic@Work brengt op Studio Brussel dagelijks de beste muziek tijdens de werkuren.

Voor Music for Life gaat Music@Work ook dit jaar weer on the road en zorgt DJ Christophe Lambrecht ter plekke voor de perfecte muziek in een bedrijf of zaak: een geweldige muzikale boost op de werkvloer of de ideale sfeermaker op elk bedrijfs(kerst)feest. Wie kans wil maken op zo’n unieke dj-set van Music@work for Life, moet de volgende weken goed naar Music@Work luisteren.

Music@work for Life: dagelijks van 18 tot 24 december. In samenwerking met Unizo.Comedy for Life

Weeskinderen laten lachen is zeker één van de doelstellingen van Music for Life. En dat


kan onder meer door te lachen vóór de weeskinderen. Door te (gaan) kijken naar Comedy for Life bijvoorbeeld. Op woensdag 22 december geven vijf BV’s en de top van de Vlaamse stand-up het grappigste van zichzelf tijdens een feestelijke benefietshow in het Zuiderpershuis te Antwerpen.

Regisseur Jan Verheyen, weervrouw Sabine Hagedoren, minister Vincent Van Quickenborne, Eén-presentatrice Saartje Vandendriessche en politiek journalist Yves Desmet zijn – zoals we allemaal weten – bijzonder grappige mensen. Maar dat volstaat niet om een stand-upcomedian te zijn. Daar komt ook metier bij kijken.

De vijf moedige BV’s worden daarom geholpen en gecoacht door zowat iedereen die iets betekent voor comedy in Vlaanderen. Zij stomen de prominenten klaar voor hun comedy­act in het Zuiderpershuis. Zowel de huidige generatie als de pioniers scharen zich achter het initiatief. Urbanus bijvoorbeeld, die zich hoogstpersoonlijk om Sabine Hagendoren bekommert. Of Wim Helsen, die zich het lot van Yves Desmet aantrekt. (pdw) werd tot zijn verbazing door minister Van Quickenborne gesommeerd en Sven Eeckman kreeg regisseur Jan Verheyen aan de deur. Saartje koos dan weer voor coach Nigel Williams. Philippe Geubels zet als ‘peter’ van de actie iedereen op weg met goeie raad.

Maar ook Geert Hoste geeft present. En Gunter Lamoot. En Hugo Mathyssen. En ‘Firmin’ bood zich via zijn manager Chris Vandendurpel spontaan aan om backstage de security te verzorgen op de slotavond. Verder zijn er ook optredens van Henk Rijckaert, Xander De Rycke, Steven Mahieu, Nigel Williams, Ter Bescherming van de Jeugd, ‘Freddy De Vadder’, David Galle, Gili, Liesje Lefever .... en een special guest die pas op de slotshow zelf wordt aangekondigd. Zal Sabine aan de verleiding weerstaan om een keer zélf over haar boezem te schertsen? Zou Vincent Van Quickenborne in staat zijn om eens vijf minuten niet te twitteren? Gaat Jan Verheyen cinema verkopen of geestig zijn? We zien het op 22 december in het Zuiderpershuis.

Maar er is meer: Comedy for Life wordt ook een vierdelige reeks op Eén over het parcours dat de would-be-comedians volgen, hun voorbereiding en opleiding. Én als apotheose de slotshow in het Zuiderpershuis natuurlijk. Vier afleveringen lang, van maandag 20 tot donderdag 23 december, na het late Journaal op Eén. In drie reality-afleveringen volgen we eerst de voorbereidingen van de vijf moedige kandidaten onder leiding van hun respectieve comedy coaches. Op 23 december wordt de slotshow uitgezonden. Bart De Pauw is onze gids doorheen dit avontuur en zal ook de slotshow aftrappen.

Er zijn 500 plaatsen beschikbaar in het Zuiderpershuis. Snel zijn is de boodschap. De opbrengst gaat integraal naar Music for Life. Meer info op www.stubru.be.


Movie for LifeMovie for Life biedt alle filmliefhebbers de kans om in exclusieve avant-première te gaan kijken naar de nieuwe Disney-revelatie Tron Legacy.

De nieuwe SF-prent van Joseph Kosinsky met Garrett Hedlund, Jeff Bridges en Olivia Wilde is dé film waar iedereen al maanden naar uitkijkt. Het is een vervolg op de originele Tron uit 1982 en vertelt in 3D de belevenissen van de 27-jarige Sam Flynn tijdens zijn zoektocht naar zijn vader, die 25 jaar geleden verdwenen is.

Net als zijn vader destijds komt hij terecht in een fantastische cyberwereld, waar het avontuur én het gevaar om elke hoek loert.

Tron Legacy komt bij ons pas in het voorjaar van 2011 in de zalen, maar dankzij Movie for Life kan de echte filmfan hem nu al gaan bekijken in één van de Kinepolis­bioscopen.

Van 18 tot 23 december is er telkens in een ander Kinepolis-complex een unieke avant-première.

Zondag 19.12 Oostende en Brussel

Maandag 20.12 Gent en Brugge

Dinsdag 21.12 Hasselt en Leuven

Woensdag 22.12 Antwerpen en Kortrijk

Tickets bestellen kan via de website van Kinepolis. Ze kosten 15 euro en de opbrengst gaat integraal naar Music for Life.
Music for Life digitaal

Voor wie niet zelf naar het Glazen Huis op de Groenplaats kan gaan, is www.stubru.beplace to be om Music for Life te volgen in woord én beeld. Vanaf 18 december kan je op stubru.be terecht om online verzoekjes aan te vragen voor het goede doel. Je kan er naar de streaming kijken, je vindt er alle informatie over de Music for Life-acties en je kan er ook doorklikken naar enkele interessante subsites. Tijdens Music for Life zal de homepage van Studio Brussel er zo uitzien:
Music for Life streaming

Op deze pagina kan je via de live video streaming alle gebeurtenissen in het Glazen Huis volgen, 24 uur op 24, van 18 december 19 uur ‘s avonds tot en met 24 december omstreeks 18 uur. Je kan er bovendien inloggen via Facebook, Twitter en Netlog om zo interactief het hele gebeuren te volgen en er met je vrienden over te communiceren op die drie sociale netwerksites.Groetjes van aan het Glazen Huis


Wie een actie heeft georganiseerd voor Music for Life en zich aanmeldt aan het Glazen Huis, kan zich ter plekke voorstellen met een video­boodschap. Al die video’s kan je online terug vinden en doorsturen of delen met je vrienden op Facebook, Twitter en Netlog. Wanneer je geld doneert in de brievenbus van het Glazen Huis kan je van jezelf ook een foto laten nemen. Al die foto’s verschijnen online op stubru.be en kan je er bewerken en delen via de sociale netwerksites Facebook, Twitter en Netlog.
Smartphone ApplicatieSamen met het bedrijf In the Pocket ontwikkelde Studio Brussel een Music for Life mobiele applicatie voor smartphones. Daarmee kan je, voor het eerst, Music for Life via live video volgen op je smartphone (ontwikkeld voor iPhone, Android en Samsung Bada). Je kan filmpjes herbekijken, delen met je vrienden en de applicatie heeft een leuke game waarin je de drie presentatoren zelf kunt manipuleren. De app is helemaal gratis te downloaden. Dat is goed nieuws, maar het wordt nog beter als je weet dat Samsung Mobile 50 cent aan Music for Life schenkt per keer dat de applicatie wordt gedownload.Music for Life Game

Epyc, een spin off van de KU Leuven gespecialiseerd in e-learning, ontwikkelde dit jaar speciaal voor Music for Life een online game. Het is een interactief Glazen Huis waarin je drie verschillende spelletjes kunt spelen, begeleid door een van de drie presentatoren van Music for Life. Je kan de game spelen als je met je Netlog of Facebook account inlogt via stubru.be.Leen je homepage

Vanaf 18 december, tijdens Music for Life, kan elk bedrijf, elke vereniging, sportclub of andere organisatie zijn homepage ‘uitlenen’ aan Music for Life: dan verschijnt er een welkomstpagina op de homepage van de organisatie die oproept om Music for Life te steunen en plaatjes aan te vragen via een doorlink naar stubru.be. Concreet kan je hiervoor vanaf 1 december een pakket downloaden op stubru.be, waarmee je de Music for Life welkomstpagina kan aanbieden op je site.

Alle info: stubru.be.Music for Life op Eén
M

usic for Life is te beluisteren op Studio Brussel en via streaming te bekijken op www.stubru.be maar ook op Eén en Eén+ kan je er niet naast kijken.Music for Life Live

Eén+ zendt Music for Life helemaal uit, 24/7, van het moment waarop Tomas, Sofie en Sam het Glazen Huis betreden (op zaterdag 18 december om 19.00 u.) tot en met de slotshow op vrijdag 24 december.

Ook op Eén zelf is een flink stuk van Music for Life rechtstreeks te volgen:

➢ Zondag 19.12 : 01.05 – 08.35 u. en 15.45 – 17.15 u. ➢ Maandag 20.12: 02.35 – 12.00 en 14.55 – 17.25 u.

➢ Dinsdag 21.12: 00.55 – 12.00 en 14.55 – 17.25 u.

➢ Woensdag 22.12: 01.05 – 12.15 en 16.20 – 17.25 u. ➢ Donderdag 23.12 : 01.10 – 12.00 en 16.20 – 17.25 u.

➢ Vrijdag 24.12 : 01.25 - 12.00 en 14.55 - 17.45 (inclusief slotshow)Koppen in SwazilandIlse Van Lysebeth trok voor Koppen naar Swaziland, één van de landen in zuidelijk Afrika waar het Rode Kruis met de opbrengst van Music for Life kinderen gaat helpen die hun moeder of vader verloren aan de gevolgen van aids.Vaak hebben de weeskinderen geen dak boven hun hoofd, gaan ze niet naar school en worden ze uitgesloten door de gemeenschap. Naar schatting veertig procent van de bevolking van Swaziland is besmet met hiv, het virus dat aids veroorzaakt. Het is daarmee het hoogste besmettingscijfer ter wereld. We maken ondermeer kennis met Mnembe (18). Z’n moeder heeft aids en wanneer zij sterft zal hij als oudste zoon voor z’n 5 broers en zussen moeten zorgen. Uitzending op donderdag 16 december om 20.45 u. op Eén.


Peter live voor één keer Peter for LifeDe aftrap voor Music for Life vindt dit jaar plaats op vrijdag 17 december tijdens Peter live. De avond voor de drie presentatoren van Studio Brussel zich laten opsluiten in het Glazen Huis in Antwerpen (zaterdag 18 december), laten ze zich nog een keer flink in de watten leggen bij Peter Van de Veire, ooit zélf bewoner van het huis.

In Peter for Life staat ook de muziek ten dienste van het goede doel en daarnaast rekent Peter ook op de gulle kijkers om de rekening van Music for Life met een vette startcheque te spijzen.Milow zingt het Music for Life-themalied voor het eerst op de nationale televisie, Stromae doet als grootste Belgische revelatie van het jaar zijn duit in het zakje en de kleine Laura draagt haar Ik mis je zo papa op aan alle weeskinderen waarvoor Music for Life de broodnodige aandacht vraagt.

Maar er schieten ook een hoop andere artiesten te hulp. Zij brengen in Peter Live straffe en onverwachte duetten ten voordele van Music for Life. En er is persoonlijk nieuws van Phil Collins. De Genesisdrummer en –zanger veilt zijn drumstel en legt dat maar al te graag zelf uit.Peter live: voor één keer Peter for Life, op vrijdag 17 december om 20.40 u. op Eén.

Comedy for LifeEén presenteert dit jaar ook Comedy for Life, een vierdelige reeks waarin we vijf BV’s volgen die door ervaren stand-upcomedians worden klaargestoomd om tijdens een zaalshow hun eigen comedy-act op te voeren. Jan Verheyen, Sabine Hagedoren, Vincent Van Quickenborne, Saartje Vandendriessche en Yves Desmet krijgen daarbij de hulp van onder meer Urbanus, Wim Helsen, (pdw), Sven Eeckman, Nigel Williams en Filip Geubels.

De slotshow vindt op woensdag 22 december plaats in het Zuiderpershuis te Antwerpen. De opbrengst van de show gaat integraal naar Music for Life. De vierdelige reeks op Eén toont het parcours dat de would-be-comedians volgen, hun voorbereiding en opleiding. Én als apotheose de slotshow in het Zuiderpershuis natuurlijk. Vier afleveringen lang, van maandag 20 tot donderdag 23 december, na het late Journaal op Eén. (zie ook p. 10)De Rode Loper

Zoals elk jaar volgt De rode loper Music for Life ook nu weer op de voet, met reportages en achtergrondinformatie over de acties en de gebeurtenissen in het Glazen Huis.
Het Music for Life educatief lespakket

Studio Brussel biedt samen met de stad Antwerpen ook een educatief lespakket aan dat leerlingen van 10 tot 14 jaar op een leerrijke, maar toch ook speelse manier laat kennismaken met het thema van Music for Life 2010: weeskinderen die hun ouders hebben verloren als gevolg van aids.Inzicht in de problematiek van de weeskinderen van aidsouders

Het pakket is samengesteld door Green VZW, een organisatie die jongeren en volwassenen duurzaam leert leven. Sinds 1997 ontwikkelt en begeleidt Green VZW projecten, vormingen en lespakketten rond water, energie, mobiliteit, duurzame consumptie, enz. Green VZW stimuleert en ondersteunt participatie aan het beleid en doet aan ontwikkelingssamenwerking.

Het educatieve pakket is ontwikkeld als een reeks lesfiches (doe-opdrachten) die de leerlingen inzicht geven in de problematiek en hen aanzetten om er zich een eigen menig over te vormen.

Scholen maken kans op gastles of radiospot Studio Brussel

Het pakket kan worden gedownload via www.stubru.be. De scholen die zich geëngageerd hebben om het pakket te gebruiken, maken kans op een gastles door de drie presentatoren en de ambassadeur van Music for Life 2010: Tomas De Soete, Sofie Lemaire, Sam De Bruyn en Bram Willems. Zij bezoeken op donderdag 17 december de school voor een ‘gastles’, waarbij de leerlingen vragen kunnen stellen over de problematiek, maar ook over het Glazen Huis, enz.

In het educatief pakket zit ook een lesfiche waarbij de leerlingen gevraagd worden om een radiospot te maken die de problematiek van weeskinderen van aidsouders uitlegt en samenvat. De lesfiche geeft daarbij tips en toelichting. De leerlingen moeten een idee of een scenario voor een spot uitwerken. Eén school krijgt de kans om zijn spot samen met een professionele ‘spotspecialist’ van de VRT te realiseren. De spot wordt dan ook effectief uitgezonden tijdens Music for Life.Het Rode Kruis en Music for Life

Laat een weeskind niet alleen

Wereldwijd verloren 15 miljoen kinderen een of beide ouders aan de gevolgen van aids. Daarmee verloren ze ook in een klap de basis voor een normaal leven en een toekomstperspectief. Wie zorgt er nu voor deze kinderen?

Kinderen groeien het liefst op in hun vertrouwde omgeving. Deze weeskinderen hebben vaak nog wel een oom, tante of grootouder die een oogje in het zeil kunnen houden. Toch is dat niet vanzelfsprekend. Soms zijn de familieleden te arm om nog meer kinderen op te voeden. Soms zijn ze zelf ziek of hebben ze schrik om voor kinderen te zorgen die misschien met het virus besmet zijn.Voorzien in basisbehoeften

Daarom ondersteunt het Rode Kruis niet alleen weeskinderen, maar ook de familieleden die zich over hen ontfermen. Daarvoor gaan Rode Kruisvrijwilligers regelmatig op huisbezoek bij deze kinderen.

De vrijwilligers kijken hoe het met de basisnoden van de kinderen gesteld is. Elk kind heeft recht op onderdak, voedsel, een goede gezondheid en onderwijs. Waar nodig bezorgt het Rode Kruis voedselpakketten en kleding of wordt het schoolgeld van het kind betaald. Soms repareren Rode Kruisvrijwilligers het huis of gaan ze met het kind op doktersbezoek.

Ontspannen in de kids club

De vrijwilligers krijgen ook opleidingen over kinderrechten en het opsporen van misbruik. Want niet elk kind komt meteen in een goede opvangfamilie terecht. In de kids clubs, een ontmoetingsplaats voor alle kinderen uit de gemeenschap, kunnen ze met leeftijdsgenootjes spelen en blijven ze van straat. Kinderen leren er levensvaardigheden zoals een moestuintje houden en ze krijgen er preventie-advies over hiv/aids.

De opbrengst van Music for Life gaat dit jaar naar Rode Kruisprogramma’s in Afrika die deze kinderen helpen. Alleen al in zuidelijk Afrika ondersteunt het Rode Kruis jaarlijks 100.000 kinderen die hun ouders verloren hebben aan aids.

Meer weten?

Op www.musicforlife.rodekruis.be lees je meer over Rode Kruisprojecten voor weeskinderen. Je vindt er verhalen en foto’s van weeskinderen die hulp krijgen van het Rode Kruis.


Music for Life praktisch

 • Music for Life 2010 vindt plaats van 18 tot 24 december 2010.

 • Op de Groenplaats in Antwerpen sluiten drie presentatoren zich op in een Glazen Huis.

 • Music for Life rekeningnummer: 000-0006566-67*

*Voor individuele stortingen van min. 30 euro krijg je een fiscaal attest. Giften van inzamelacties geven geen recht op een fiscaal attest.

Aids/hiv in cijfers

 • 15 miljoen kinderen verloren hun ouders aan aids.

 • Wereldwijd zijn er 33 miljoen mensen besmet met hiv of aids.

 • Jaarlijks sterven 2 miljoen mensen aan aids.

 • Twee derde van alle mensen met hiv of aids leeft in Afrika.

 • Ruim 2 miljoen kinderen onder de 15 jaar heeft hiv. 80% van deze kinderen leeft in Afrika.

Hoe helpen?

Music for Life steunt weeskinderen die hun ouders verloren aan aids. Met een kleine bijdrage kunnen de kinderen geholpen worden.

 • 3 euro: een hygiënepakket

 • 5 euro: een deken

 • 10 euro: voedselpakket

 • 43 euro: een geit

 • 50 euro: een schooluniform
Leven met zieke ouders

Het Rode Kruis zoekt een pleegfamilie voor

de zes kinderen van Thembe© Rode Kruis-Vlaanderen – Bob Van Mol

In Afrika zijn 22 miljoen mensen besmet met hiv en aids. Thembe is een van hen. Ze neemt al vijf jaar antiretrovirale medicijnen. Thembe is ernstig ziek, heeft geen werk en het wordt steeds moeilijker om voedsel voor haar zes kinderen te vinden. “Ik weet dat het Rode Kruis een pleeggezin voor mijn kinderen zoekt als ik sterf. Dat stelt me gerust”, zegt Thembe.

Toen Thembe’s man in 1995 stierf aan de gevolgen van aids besloot ze zich ook te laten testen op de ziekte. Thembe ontdekte dat ze besmet was. Sindsdien woont de vrouw naast haar broer. Het contact met hem verloopt niet altijd even makkelijk. Haar schoonzus wil niets te maken hebben met het gezin. Ze slaat de zes kinderen zelfs. “Op een dag zag ik dat mijn schoonzus de kleren van mijn kinderen in brand stak”, vertelt Thembe. “Ze is bang dat mijn kinderen haar zullen besmetten met aids. Ook al zijn de kinderen niet besmet met het virus.”


Hulp in huis

De familie moet elke dag opnieuw op zoek naar eten. Gelukkig komt Rode Kruisvrijwilligster Sphiwe drie keer per week op bezoek. Vaak heeft ze een voedselpakket voor de familie bij. “Ik vind het moeilijk om met lege handen de familie te bezoeken, maar er zijn niet altijd voedselpakketten beschikbaar”, vertelt Sphiwe. Van het Rode Kruis kreeg de familie een zeil om het dak van hun hut waterdicht te maken, slaapzakken en keukenspullen. Dat materiaal is meer dan welkom.

Thembe slaapt met haar kinderen in een kamer van 25 vierkante meter. Alle huishoudelijke taken gebeuren in dat kamertje: koken, afwassen, eten, slapen... Maar er is hoop voor het gezin. Met de hulp van het Rode Kruis bouwt Thembe een nieuw huis met twee kamers.

Terug naar school

Als Rode Kruisvrijwilligster Sphiwe langskomt, informeert ze naar de gezondheid van Thembe en kijkt ze hoe ze het gezin kan helpen. Alle kinderen, behalve de jongste, gaan naar school. Het Rode Kruis zorgde voor de schooluniformen en betaalde hun schoolgeld en schoolmateriaal.

Als Thembe sterft, zal het Rode Kruis op zoek gaan naar een pleegfamilie voor de kinderen. “Ik weet dat het Rode Kruis een oplossing voor mijn kinderen zoekt als ik sterf. Dat stelt me gerust”, zegt Thembe. “Ik zou niet weten wat te doen zonder de hulp van Sphiwe. We kunnen altijd op haar rekenen.”

* De namen van de vermelde personen zijn gewijzigd om hun privacy te beschermen.De schoonzus van Thembe is bang dat de kinderen haar zullen besmetten met aids. Ook al zijn de kinderen niet besmet met het virus.
Leven zonder ouders

Music for Life helpt kinderen zoals Lionel,

Zidane en Alicia© Rode Kruis-Vlaanderen – Bob Van Mol

In Swaziland, waar Lionel, Zidane en Alicia wonen, verloren 56.000 kinderen hun ouders aan de gevolgen van hiv en aids. Dat is enorm veel in een land met maar 1,1 miljoen inwoners. Van de ene op de andere dag moesten de kinderen zelf zorgen voor eten, hun potje koken, schoonmaken, hun kleding wassen... “We wisten eerst niet wat te doen. Onze ouders deden dat allemaal voor ons”, zegt Alicia.

Nu staan de kinderen elke dag om 5 uur ’s morgens op. Voordat ze naar school vertrekken, gaat Lionel hout halen, maakt Alicia de vloer schoon en kookt ze wat water om zich te wassen. Soms hebben ze niet veel te eten. “Als ik honger heb, is het moeilijk om alle klusjes te doen”, vertelt Alicia. “Soms heb ik zoveel hoofdpijn dat ik even op het bed moet gaan liggen voordat ik verder kan werken.”Met een lege maag naar school

Elke week komt Rode Kruisvrijwilliger Vuyo bij hen langs. Zij kijkt hoe het met de kinderen gaat en neemt af en toe een voedselpakket voor hen mee. Zo’n pakket bevat onder andere bonen, olie, suiker en meel. Dankzij het Rode Kruis kunnen de kinderen
ook weer naar school: het Rode Kruis betaalt het schoolgeld, het schoolmateriaal en de uniformen. Alicia, Lionel en Zidane gaan graag naar school. “Daar vergeet ik alle problemen thuis”, zegt Alicia. “Ik voel me er normaal: het valt niet op dat we soms met een lege maag in de klas zitten.”

Toch zijn ze niet de enige leerlingen zonder ouders. “De helft van onze scholieren heeft het moeilijk om de eindjes aan elkaar te knopen”, weet directeur Daniel Ryan. “De ziekte aids is niet goed geweest voor onze gemeenschap.” Swaziland is een van de landen die het zwaarst getroffen is door hiv en aids. Maar liefst 26% van de bevolking is besmet (in België is dat 0,43%).

Manager of journalist

Na school kleden de kinderen zich onmiddellijk om, zodat hun schooluniformen netjes blijven. De drie praten nog even na over de schooldag. “Vroeger was ik bang om alleen thuis te zijn”, vertelt Alicia. “Stilaan went het.”

Hoe ze hun toekomst zien? Zidane wil graag journalist worden en voor de krant werken. “Het liefst wil ik over voetbal schrijven”, zegt hij. Alicia en Lionel willen allebei manager worden. “Ik wil een bureau met heerlijk zacht tapijt waar je voeten in verdwijnen”, droomt Alicia. “Het moet er lekker warm zijn. Ik zit dan aan een bureau met zo’n draaistoel en dan werk ik wat op mijn eigen computer.”

* De namen van de vermelde personen zijn gewijzigd om hun privacy te beschermenLionel (16): “Ik herinner me niet meer hoe het was toen mijn ouders nog leefden.”Oma’s zorgen voor kleinkinderen

Philice verloor haar drie kinderen aan de

gevolgen van aidsJaarlijks ondersteunt het Rode Kruis 100.000 kinderen in zuidelijk Afrika die een of beide ouders verloren aan de gevolgen van aids. Vaak worden deze kinderen opgevangen door hun oma. Ook grootmoeder Philice Simelane vangt vier van haar kleinkinderen op. Maar dat wordt steeds moeilijker voor de vrouw. “Ik voel me steeds ouder en zwakker worden”, zucht Philice.

Omapraatgroep

Rode Kruisvrijwilligster Siceliwe bezoekt de familie sinds 2004. Toen leefden de drie kinderen van Philice nog. Ondertussen verloor Philice haar drie dochters en schoonzonen aan de gevolgen van aids. Na de dood van hun ouders, trokken de kleinkinderen bij Philice in. De oma werd na de dood van haar kinderen lid van een omapraatgroep. De praatgroep bestaat uit oma’s van wie de familie besmet is met hiv en aids. De vrouwen vinden daar steun en troost bij elkaar.© Rode Kruis-Vlaanderen – Bob Van Mol

Om een beetje geld te verdienen, weeft Philice matten. Ze werkt twee weken aan een mat die ze daarna voor 25 Rand (2,6 euro) verkoopt op de markt. De oma heeft ook een moestuintje, maar daar staat geen omheining rond waardoor het vee de groenten opeet. Het huisje waarin ze met haar kleinkinderen woont is oud en bestaat slechts uit een kamer van 25 vierkante meter.

Ik heb geen hoop voor de toekomst”, vertelt Philice. “Ik weet niet hoe het met de kinderen verder moet als ik dood ben. De kleinsten zijn nog zo jong. De kinderen hebben ook wondjes op hun gezicht en een van de kleintjes heeft een ontstoken oog. Ik ben nog niet naar het ziekenhuis kunnen gaan om ze te laten testen op aids.”Heldenboek

Toen hun ouders stierven, stopten de kinderen met school. Met de hulp van het Rode Kruis zijn de kinderen weer aan hun opleiding begonnen. Precious (12 jaar) is een van de kleinkinderen die bij oma Philice woont. Samen met Rode Kruisvrijwilliger Siceliwe heeft ze een heldenboek gemaakt. In zo’n boek tekenen kinderen dingen waarvan ze houden of dromen. Een beetje verlegen toont Precious haar boekje. “Ik heb bloemen getekend omdat ik dat mooi vind”, vertelt ze. “Ik schrijf ook alle dingen waar ik veel aan moet denken in mijn boekje.”
Precious is heel blij als ze wat geld krijgt van haar oma. “Soms geeft ze me 1 Rand (10 eurocent) waarmee ik chips of een cake kan kopen tijdens de speeltijd op school. Ik speel ook heel graag netbal, dat kan ik heel goed. Touwtjespringen met mijn vriendinnetjes is ook heel leuk.” Precious wil later leerkracht worden. “Ik wil zeker geen verpleegster worden, want ik ben bang voor bloed.”

* De namen van de vermelde personen zijn gewijzigd om hun privacy te beschermen.

Oma Philice heeft geen hoop: “Ik weet niet hoe het met de kinderen verder moet als ik dood ben.”
Antwerpen laat een weeskind niet alleenMusic for Life vindt dit jaar voor de eerste keer plaats in Antwerpen. Vanaf 18 december sluiten drie presentatoren van Studio Brussel zich een week lang op in het Glazen Huis op de Groenplaats, waar ze met een marathonuitzending geld inzamelen voor het goede doel. De opbrengst gaat naar weeskinderen die hun ouders verloren aan aids. De stad maakt zich op voor een succeseditie en roept alle Antwerpenaren op om hun warm hart te tonen. Bovendien biedt ze heel wat praktische ondersteuning aan iedereen die een actie op poten wil zetten.

De actie Music for Life past perfect in het bestuursakkoord van de stad Antwerpen. In dat akkoord verbindt de stad zich ertoe een warme en solidaire stad te zijn.

Organisatoren krijgen steun

Om zo veel mogelijk mensen aan te moedigen om acties ten voordele van Music for Life op te zetten, biedt de stad heel wat ondersteuning. Zo is er een website www.antwerpen.be/musicforlife waarop organisatoren alle info vinden die ze nodig hebben. Daarnaast kunnen ze ook logistieke en promotionele ondersteuning krijgen.

Speciaal voor scholen werd er een educatief pakket ontwikkeld dat leerkrachten kunnen gebruiken om rond het thema van de actie te werken. Aan de hand van verschillende opdrachten en pittige discussies kunnen ze hun leerlingen tussen 10-14 jaar laten kennismaken met de leefwereld van weeskinderen die hun ouders verloren hebben ten gevolge van aids.

Heel Antwerpen doet mee

De Antwerpenaren gaan voor een topeditie. Verenigingen, studenten, kinderen, enz. zetten originele en leuke acties op. Zo is er onder meer een Santa Run for Life met tweeduizend kerstmannen in het centrum van Antwerpen, een murga for life en een MFL-versie van Antwerpen Zingt onder de noemer Sing for Life. In sommige zwembaden zijn er poolconcerten en kinderen laten zich sponsoren om straten op te ruimen.

De stad steunt Music for Life op verschillende manieren. Zo gaat de opbrengst van Studay en die van een culinaire veiling tijdens het Bollekesfeest naar MFL. Het Gemeentelijk Havenbedrijf Antwerpen organiseert tal van acties onder de naam GHA voor GHA, het havenbedrijf voor het Glazen Huis in Antwerpen. De personeelsleden van de stad organiseren onder meer een Koekenstad top 30 actie. En ook vzw’s van de stad en de districten dragen hun steentje bij. Zo organiseert Antwerpen Sportstad een sportveiling en een loopactie en staan de winterevenementen Deurne Wintert en Kunst- en Vliegwerk (district Antwerpen) helemaal in het teken van Music for Life. Aan het einde van de actie zal de stad ook een eigen bijdrage doen.

Wat doe jij?

Elke bijdrage is waardevol, hoe klein ook. De stad roept daarom elke Antwerpenaar op om zich in te zetten voor het goede doel. Wie geen grote actie op poten kan of wil zetten, kan het ook bescheidener aanpakken. Inspiratie is te vinden op de website www.antwerpen.be/musicforlife.


Vijf jaar Music for Life

Op zaterdag 18 december begint Studio Brussel voor de vijfde keer aan Music for Life: een lustrumeditie dus. En dan past het om even achterom te kijken. De voorbije vier jaar is Music for Life uitgegroeid tot een instituut en een van de belangrijkste en meest doeltreffende solidariteitsacties in Vlaanderen. Music for Life is de Vlaamse versie van Serious Request, een campagne die in 2003 voor het eerst werd georganiseerd door de Nederlandse radiozender 3FM. De volgende jaren sloten ook andere omroepen en zenders zich aan bij het initiatief. Studio Brussel deed dat vanaf 2006, onder het motto Music for Life.

Met Music for Life wil Studio Brussel zich samen met het Rode Kruis inzetten voor een stille ramp, een structureel probleem waar vaak te weinig aandacht voor is, maar waar we met z’n allen concreet iets aan kunnen doen. Music for Life zet het probleem op de agenda, maakt het grote publiek ervan bewust en zamelt geld in voor dat goede doel. Dat gebeurt door een verzoekplatenmarathon in het Glazen Huis, een symbolische plaats waar drie presentatoren zich zes dagen lang laten opsluiten. Heel de tijd leven ze alleen op fruitsapjes, zonder te eten. Dat doen ze om hun engagement en solidariteit te tonen met de mensen die getroffen worden door de stille ramp waartegen Music for Life actie voert. De presentatoren draaien platen, ontvangen bekende gasten, praten en bellen over de problematiek en zetten de mensen aan om acties te ondernemen.

In 2006 en 2007 stond het Glazen Huis in Leuven, in 2008 en 2009 in Gent en in 2010 zit Music for Life voor het eerst in Antwerpen, op de Groenplaats. De eerste editie, in 2006, was een campagne voor de slachtoffers van landmijnen. De presentatoren in het Glazen Huis waren toen Tomas De Soete, Peter Van de Veire en Christophe Lambrecht. De actie bracht 2.705.000 euro op. In 2007 was het goede doel ‘schoon drinkwater voor iedereen’. Tomas De Soete, Peter Van de Veire en Siska Schoeters zaten in het Glazen Huis en Music for Life bracht dat jaar 3.375.000 euro op. In 2008 waren de presentatoren Tomas De Soete, Siska Schoeters en Sofie Lemaire. Er werd dat jaar 3.503.000 euro ingezameld voor ‘moeders op de vlucht voor geweld’. En in 2009 werd nog maar eens een record gevestigd. Siska Schoeters, Sofie Lemaire en Sam De Bruyn presenteerden en de campagne tegen malaria bracht 3.650.000 euro op.

Music for Life: een feest van solidariteit

MFL 2006 – Leuven – landmijnen MFL 2007 – Leuven – schoon drinkwater

MFL 2008 – Gent – moeders op de vlucht MFL 2009 – Gent - malaria

Music for Life is in de loop der jaren uitgegroeid tot een schoolvoorbeeld van een crossmediaal evenement. Je kan er zelf naartoe, maar je kan het ook volgen op de radio (24/7 op Studio Brussel), op het internet (live streaming op stu.bru.be en vanaf dit jaar ook op smartphone) en op televisie (24/7 op Eén+ en gemiddeld bijna 12 uur per dag op Eén. Je kan naar Music for Life sms’en en vindt het op sociale netwerksites. In 2009 hebben zo’n twee miljoen mensen tijdens Music for Life (minstens 15 min) naar Studio Brussel geluisterd: bijna 40% van alle Vlamingen (geschat bereik op basis van PPM­onderzoek, TNSmedia, 18-24 december 2009, n=870 PPM-onderzoek). Meer dan 380.000 internetgebruikers bezochten de website stubru.be minstens één keer tijdens Music for Life. En meer dan een half miljoen televisiekijkers volgende de rechtstreekse uitzending van de slotshow op Eén, goed voor een marktaandeel van 40%.

Ook de betrokkenheid van het publiek is erg groot. Iedereen hielp naar eigen vermogen: door een plaatje aan te vragen, een sms’je te sturen, de gadget te kopen, het themalied te downloaden, te bieden op de MFL-veilingen, of een kleine of grote actie te organiseren. Er werd de voorbije jaren gequizt for Life, gezongen for Life, gewandeld, gefietst, gelopen, gelanglauft, geschaatst, gebakken en geknutseld for Life. De lijst is bijna eindeloos. Ook massaal veel BV’s en muzikanten spanden zich in voor Music for Life. Jan Van Biesen, netmanager van Studio Brussel en drijvende kracht achter de organisatie van Music for Life: “Music for Life is een overweldigend hoogfeest van solidariteit en creativiteit geworden. Dat wij daar met Studio Brussel de aanzet toe kunnen geven, bezorgt ons allemaal een bijzonder warm gevoel”.


Acties, contact en informatie

Nog veel meer informatie over Music for Life vindt u op www.stubru.be

Voor het indienen of voorstellen van acties en evenementen ten voordele van Music for Life : musicforlife@stubru.be

Een plaatje aanvragen in ruil voor een vrije bijdrage kan (vanaf 18 december) op het nummer 070-344 044 of via stubru.beHet rekeningnummer voor giften aan Music for Life is 000-0006566-67*

*Voor individuele stortingen van min. 30 euro krijg je een fiscaal attest. Giften van inzamelacties geven geen recht op een fiscaal attest.De database wordt beschermd door het auteursrecht ©opleid.info 2017
stuur bericht

    Hoofdpagina