Naam aios: Datum: Startdatum opleiding: Einddatum opleiding: Stages in het afgelopen jaar en op dit momentDovnload 7.87 Kb.
Datum20.08.2016
Grootte7.87 Kb.
Zelfreflectie aios: na 6 maanden - na 1 jaar - jaar 2 - jaar 3 - jaar 4 - jaar 5
Naam aios:

Datum:

Startdatum opleiding:

Einddatum opleiding:
Stages in het afgelopen jaar en op dit moment:

Kliniek, SNIP, algemene poli, SOA, kinderdermatologie, PA-stage, lichttherapie, biological spreekuur, dagbehandeling, allergologie, PA-stage, consulten, benenpoli, flebodiagnostiek en scleroseren, VNUS, chirurgie, oncologie, perifere stage, supervisie stage


Competenties: beschrijf per competentie (zie toelichting op de competenties) je sterke punten en je ontwikkelingspunten, waar je meer aan zou willen of moeten doen. Lever dit document in bij je opleider op het moment van je voortgangsgesprek na ½ jaar, en na 1, 2, 3, 4 en 5 jaar.

Medisch handelen

Sterke punten: omdat ik het hele leerboek Bolognia heb doorgelezen weet ik al veel van de dermatologie. Wat de afgelopen stage betreft: het scleroseren en de Muller procedure beheers ik goed, het Duplex onderzoek voldoende.

Ontwikkelingspunten: ik zou tijd moeten vrij maken om leerboeken door te lezen en mij meer te verdiepen in alle dermatosen in plaats van alleen op te zoeken wat ik op de poli tegenkom.

De VNUS behandeling heb ik zoveel mogelijk geprobeerd te doen, maar ik heb nog niet voldoende ervaring om het zelfstandig te kunnen uitvoeren.


Kennis en wetenschap

Sterke punten: ik probeer de ontwikkelingen op mijn vakgebied te volgen, lees ook de nieuwe artikelen, en volg actief alle scholingsactiviteiten.

Ontwikkelingspunten: ik moet me nog meer verdiepen in zaken als evidence based medicine en zoekstrategieën en beoordelingssystemen voor artikelen. Ik heb nog geen kans gezien om iets aan wetenschappelijk onderzoek of aan richtlijn ontwikkeling te doen.
Professionaliteit

Sterke punten: ik ken mijn eigen beperkingen en de grenzen van het beroep en handel daarna.

Ontwikkelingspunten: ik moet meer feedback vragen van collega’s, beter omgaan met kritiek en niet zo snel van slag raken als ik iets niet goed doe of een fout heb gemaakt.
Communicatie

Sterke punten: ik kan goed luisteren naar patiënten en probeer alles rustig en begrijpelijk uit te leggen. Ik weet welke folders er zijn en wat daar in staat, en geef geschikte folders mee indien ik denk dat de patiënt daar gebaat mee is.

Ontwikkelingspunten: bij sommige patiënten lukt het mij niet om bondig te zijn of ze af te kappen, waardoor het spreekuur soms wat uitloopt
Samenwerking

Sterke punten: ik help graag collega’s en ben flexibel. Ik kan goed samenwerken met de verpleegkundigen op de poli.

Ontwikkelingspunten: de samenwerking met balie personeel verloopt moeizaam, ik zoek naar mogelijkheden om dit te verbeteren.
Maatschappelijk handelen

Sterke punten: ik verdiep me in de sociale setting en omgevingsfactoren van de patient die van belang zijn voor het slagen van het behandelplan en schakel zonodig hulp in.

Ontwikkelingspunten: ik moet me beter verdiepen in de mogelijkheden die er zijn zoals maatschappelijk werk, thuiszorg, RIAGG’s, patiëntenverenigingen en andere ondersteuning.
Organisatie

Sterke punten: ik heb een actieve rol in de poli organisatie, help mee om problemen op te lossen en kijk waar ik het proces zou kunnen verbeteren. Ik let er op dat ik mijn werk op tijd af heb en dat er een goede balans is tussen werk en privé.Ontwikkelingspunten: ik zou nog wel iets meer kunnen doen, bijvoorbeeld helpen aan het ontwerpen van het elektronisch dossier of standaardbrieven ontwikkelen. Ik moet proberen om gestructureerder mijn tijd in te delen zodat ik niet ’s avonds laat nog brieven zit te dicteren.De database wordt beschermd door het auteursrecht ©opleid.info 2017
stuur bericht

    Hoofdpagina