Naam Martin Bosdijk Telefoon 06-14615597Dovnload 21.87 Kb.
Datum27.09.2016
Grootte21.87 Kb.

CURRICULUM VITAE
Personalia

Naam Martin Bosdijk

Telefoon 06-14615597

E-mail bosdi015@gmail.com

LinkedIn https://nl.linkedin.com/in/martinbosdijk

Geboorteplaats Delft

Burgerlijke staat Gehuwd

Rijbewijs A, B, BE, AM

In het bezit van een auto

Beroepswens

Een functie op het gebied van Sales Management / Account Management / Commercieel Management. Aspecten / taken die ik graag terug wil zien in een functie: omzet- en winst verantwoordelijkheid, eventueel gecombineerd met leiding geven aan een team. Stijl van leidinggeven: situationeel.Profiel

Wanneer ik mijzelf omschrijf, ben ik een energieke, commerciële teamplayer (en gedreven People manager) die de ‘kick van het scoren’ kent. Ik bezit een krachtige persoonlijkheid en ga geduldig en vastberaden op mijn doel af. Verder ben ik voor mijn omgeving duidelijk, inspirerend, initiatiefrijk en optimistisch van aard.Werkervaring:

2010 – 1 juni 2015 Smilde Foods BV (Royal Smilde Holding)


Accountmanager Instellingen / Bedrijfscatering.
Verantwoordelijk voor het realiseren en uitbreiden van de distributie en

omzet / winst van het Smilde Foods assortiment (Romi, Bebo, Fano) bij (organisaties van) grote verbruikersaccounts: ziekenhuizen, verzorgingstehuizen en bedrijfscatering.
Eigen resultaten: uitbreiding gerealiseerd van de distributie in genoemde markten, d.m.v. nieuwe concepten; omzet verhoging / stabilisatie en profit verbetering d.m.v. het aanboren van nieuwe afnemers en het realiseren van nieuwe afname contracten voor langere tijd.
Onze klantengroep ( de institutionele markt) is binnen Smilde Foods de enige markt binnen Nederland die de afgelopen tijd een gezonde groei heeft doorgemaakt. Dit ondanks het feit dat het een verdringingsmarkt is en er steeds meer keukens en tehuizen (dus gebruikers) worden en werden gesloten. Dit geeft een extra waardering aan het uiteindelijke teamresultaat.
Door middel van het sluiten van steeds meer (potentiële) afnemers, kwam ook de werkvoorziening in het geding en heeft dit helaas geleid tot het, per 1 juni 2015, gedwongen afscheid nemen van deze mooie en uitdagende job.

2007 – 1 juni 2010 Difrax N.V., Bilthoven


New Business Manager

Verantwoordelijkheid: new business genereren in Noord Frankrijk / België / Luxemburg / Duitsland.
Sales Manager Benelux

Verantwoordelijkheden: het realiseren van omzet en winst. Budget = 80 % van

de totaal omzet van Difrax. Te realiseren bij de grote Retail‾ en drogisterij accounts in de Benelux. Leiding geven aan de salespromotors in de Benelux.

Eigen resultaten: ruime score boven het budget. Een stijging van meer dan 20 % t.o.v. de omzet van het jaar ervoor. Met betrekking tot de salespromotors: minder verloop en een hecht team gerealiseerd.

2004 - 2007 Koffiebranderij Drie Mollen, (nu United Koffie), Den BoschNational Account Manager Vending / Field Manager Nederland

Verantwoordelijkheden: het realiseren van omzet en winst. +Het ontwikkelen en verkopen van private label koffie bij Vending Operators en Horeca groothandels.
Leidinggeven aan een team van verkopers die horeca verbruikers bezoeken.

Eigen resultaten: mooie blends gerealiseerd bij grote afnemers; omzet gerealiseerd boven het budget. Hecht team van verkopers gerealiseerd.

2002 - 2004 Artic, Kortrijk, België


National Account Manager Retail Nederland en Engeland

Verantwoordelijkheden: het realiseren van omzet en winst. Het ontwikkelen en verkopen van private label ijs bij grote retailers in Engeland en het ontwikkelen van de Artic brand in Nederland. Leiding geven aan 1 Account Manager.

Eigen resultaten: de Engelse markt opengebroken met een aantal Private Labels en de Artic Brand in Nederland verder ontwikkeld op basis van uitbreiding van de distributie in het Retail- en horeca kanaal.

2000 - 2002 Remark, De WijkNational Account Manager / Field Manager

Verantwoordelijkheden: het verkopen van het Remark assortiment aan drogisterij accounts (nationaal). Het aansturen van het verkoopteam van 7 vertegenwoordigers (man / vrouw).

Eigen resultaten: Uitbreiding van de distributie van het Remark assortiment.

Een gedreven team in de markt gezet.

1998 - 2000 Friesland Dairy Food, Naarden


Sales Manager Nederland

Verantwoordelijkheden: het realiseren van de totale omzet en winst van de business unit in Naarden. De eigen accounts realiseerden 50% van deze omzet en winst. Daarnaast: het aansturen van de sales afdeling (totaal meer dan 30 personen). Werkzaam binnen de Food Service / Horeca markt en de markt van bedrijven en instellingen.

Eigen resultaten: de Sales afdeling is een hecht team geworden. De omzetresultaten waren goed. Blijkbaar zo goed, dat het bedrijf een interessante overnamekandidaat werd van Coberco. Dit leidde tot een ‘vijandige overname’ en tot beëindiging van deze mooie functie, waarbij ik kans heb gezien mijn eigen team te reorganiseren naar goede, nieuwe functies, door plaats te nemen in het reorganisatie team.

1993 - 1998 Van Melle Nederland Verkoop, BredaKey Account Manager ‘grijze’ markt (= alles behalve Retail)

Verantwoordelijkheden: het realiseren van omzet en winst op basis van een

gesteld budget. Verkoop aan belangrijke accounts in het ‘grijze kanaal’.

Het aansturen van 2 Account Managers.

Eigen resultaten: De omzet in de grijze markt is stevig gegroeid. Deze markt werd de voornaamste ‘winstbrenger’ binnen Van Melle Nederland Verkoop.

1990 - 1993 Wrigley, Amsterdam


Field Sales Manager Nederland

Verantwoordelijkheden: het aansturen van een buitendienst van 6 vertegenwoordigers en omzet - en winstverantwoordelijk voor belangrijke accounts in het food – retailkanaal.

Eigen resultaten: De distributie van Wrigley is flink gegroeid (o.a. door de introductie van Extra). Een gemotiveerd en gedreven team op de weg.

1987 - 1990 Procter & Gamble (Vicks), Amersfoort


National Account Manager

Verantwoordelijk voor omzet - en winst voor het Vicks assortiment (cosmetica, verkoudheidsproducten en zoetwaren) van Procter & Gamble. Verkoop aan accounts binnen de food – retailmarkt.

Eigen resultaten: O.a. het voor Procter & Gamble succesvol introduceren van zoetwaren (Vicks keelpastilles), dit voor het eerst in de geschiedenis van Procter.

1977 - 1987 Procter & Gamble, Rotterdam


Vertegenwoordiger / Account Manager / Mentor

Verantwoordelijk voor omzet voor het totale Procter & Gamble assortiment (detergenten, luiers en cosmetica). Introducties: Head & Shoulders, Pampers en Vloeibare wasmiddelen.

Eigen resultaten: maximale distributie van het Procter & Gamble assortiment. Daarnaast het mentor zijn van een aantal afgestudeerden met als doel ‘ het leren van het verkoopvak in de praktijk’, alvorens zij hun carrière binnen Procter & Gamble konden voortzetten.

Opleiding:

MBO MEAO Bestuurlijke richting te Rotterdam en Den Haag

Middelbare school Mulo A (commerciële richting) te Delft


Cursussen

Vanaf 1977, Procter & Gamble: learning on the job.Financieel management voor niet-financiële managers (de Baak)


Overige informatie:
Talen Nederlands, Engels (+/+), Frans (+/ +/-), Duits (+/-)
Computerkennis Alles wat nodig is om optimaal te functioneren: internet, e-mail, Word, Excel, PowerPoint, enz.
Hobby’s (sport)motorrijden, muziek, mooie wijnen, FrankrijkDe database wordt beschermd door het auteursrecht ©opleid.info 2017
stuur bericht

    Hoofdpagina