Naamswijziging beleggingsfondsen asn bank Met ingang van maandag 16 mei wijzigt de asn bank de namen van vijf van haar zeven beleggingsfondsen. Daarmee laat zij het duurzame karakter van deze fondsen ook in de namen tot uiting komenDovnload 7.87 Kb.
Datum20.08.2016
Grootte7.87 Kb.

Den Haag, 16 mei 2011
Naamswijziging beleggingsfondsen ASN Bank
Met ingang van maandag 16 mei wijzigt de ASN Bank de namen van vijf van haar zeven beleggingsfondsen. Daarmee laat zij het duurzame karakter van deze fondsen ook in de namen tot uiting komen.
De ASN Bank biedt zeven verschillende beleggingsfondsen. Zij hebben elk een andere beleggingsfocus, maar een gemeenschappelijk uitgangspunt: ze beleggen duurzaam. De beheerder selecteert de beleggingen zowel vanwege de financiële vooruitzichten als op basis van de duurzame beleggingscriteria van de ASN Bank en haar fondsen. Dit zijn uitsluitings- en toelatingscriteria op het gebied van mensenrechten en klimaat, de belangrijkste thema’s van het duurzame beleid van de ASN Bank. Deze criteria gelden voor ondernemingen en voor landen.
Dit duurzame beleid kwam onvoldoende tot uiting in de fondsnamen. Daarom is het woord ‘duurzaam’ toegevoegd aan de namen van vier fondsen: ASN Duurzaam Aandelenfonds, ASN Duurzaam Obligatiefonds, ASN Duurzaam Mixfonds en ASN Duurzaam Small & Midcapfonds.
Ook de naam van het ASN-Novib Fonds wijzigt, namelijk in ASN-Novib Microkredietfonds. Deze naam geeft beter aan waarin het fonds belegt, namelijk in microfinancieringsinstellingen die kredieten verschaffen aan kleine ondernemers in ontwikkelingslanden. Zij krijgen daarmee de kans een zelfstandig bestaan op te bouwen.
De namen van het ASN Milieu & Waterfonds en ASN Groenprojectenfonds geven al voldoende weer dat het om duurzame fondsen gaat. Daarom zijn deze niet veranderd.
ASN Bank

De ASN Bank zet zich in om de duurzaamheid van de samenleving te bevorderen en laat zich daar in haar economische handelen door leiden. Economische groei mag volgens de ASN Bank niet ten koste gaan van het milieu, de natuur, kwetsbare bevolkingsgroepen of anderszins worden afgewenteld op toekomstige generaties. In Nederland is de ASN Bank sinds 1960 voorloper op het gebied van duurzaam bankieren. De bank is actief op het gebied van beleggen, sparen, betalingsverkeer en duurzame financieringen. De ASN Bank heeft meer dan een half miljoen klanten en een totaal beheerd vermogen van ruim 9,3 miljard euro (31 december 2010). De ASN Bank maakt deel uit van SNS REAAL. Meer informatie: www.asnbank.nl.Oude fondsnaam Fondsnaam vanaf 16 mei 20011

ASN Aandelenfonds ASN Duurzaam Aandelenfonds

ASN Obligatiefonds ASN Duurzaam Obligatiefonds

ASN Mixfonds ASN Duurzaam Mixfonds

ASN Small & Midcapfonds ASN Duurzaam Small & Midcapfonds

ASN-Novib Fonds ASN-Novib Microkredietfonds

ASN Milieu & Waterfonds ASN Milieu & Waterfonds

ASN Groenprojectenfonds ASN Groenprojectenfonds


Noot voor de redactie (niet voor publicatie):

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Judith van Poederooijen

Telefoon: 070-356 93 47 / 06 51 92 18 50judith.vanpoederooijen@asnbank.nlDe database wordt beschermd door het auteursrecht ©opleid.info 2017
stuur bericht

    Hoofdpagina