Natuur fietszoektocht in Aartselaar en de RupelstreekDovnload 5.99 Kb.
Datum25.08.2016
Grootte5.99 Kb.
Natuur.fietszoektocht in Aartselaar en de Rupelstreek

In het prille voorjaar vonden Natuurpunt Aartselaar, Natuurpunt Rupelstreek en Toerisme Rupelstreek-Vaartland vzw elkaar in een nieuwe samenwerking. Op initiatief van Natuurpunt Aartselaar werd een gezinsvriendelijke fietstocht van ca 34 km uitgetekend.

Van 30 juni tot 30 september 2012 kan je via deze zoektocht de mooiste natuurplekjes van Aartselaar en de Rupelstreek verkennen.

De tocht leidt je langs unieke natuurgebieden zoals het Cleydael, Walenhoek, Maaienhoek, Niels Broek en De Reukens. Je passeert park Solhof in Aartselaar en het park van Boom. Je kan bvb ook even verpozen in Provinciaal Recreatiedomein De Schorre en we leiden je door het toekomstige Stadsrandbos. Deze Natuur.fietszoektocht is uw garantie voor een erg fijne daguitstap deze zomer.

De route is lusvormig. Je kan dus overal instappen. Op de verschillende aandachtsplekken kan je gevarieerde vragen oplossen. Ook fotovragen zullen je aandacht vasthouden. Soms laten we je even te voet in een natuurgebiedje stappen. Zorg voor waterdicht schoeisel en een fietsslot.

Verschillende horecazaken steunen dit initiatief’ weet initiatiefnemer Luk Smets van Natuurpunt Aartselaar. ‘In de brochure vind je uitknipbonnetjes, die je korting of iets extra’s opleveren. Een deelnemersfolder kost 5 euro. De afhaalplaatsen van de brochure staan vermeld op www.natuuraartselaar.be. Er zijn prachtige prijzen te winnen. Wij danken onze sponsors hiervoor, zegt Smets.

De prijsuitreiking vindt plaats op zondag 28 oktober 2012 in de foyer van het Cultureel Centrum ‘t Aambeeld, della Faillelaan te Aartselaar. Winnaars krijgen na de zomer een persoonlijke uitnodiging.

Karin De Mulder, clustercoördinator van Toerisme Rupelstreek-Vaartland vzw, is zeer verheugd met deze samenwerking. ‘Natuurpunt is een zeer actieve en deskundige partner. Met meer dan tien diverse natuurgebieden in onze streek is het fijn om met de collega’s van Natuurpunt eens op natuurschoon en landschapsbeleving te focussen’ getuigt Karin. Meer info over combinatiemogelijkheden met deze fietszoektocht vind je op www.trvl.be.

Contactpersoon voor
Natuurpunt Aartselaar:
Natuurpunt Rupelstreek:
Luk Smets: 0477 66 94 32 Erik De Keersmaecker: 0476 39 19 94

Toerisme Rupelstreek-Vaartland vzw:
Voorzitter, Chris Ceuppens: 0476 41 93 22

Clustercoördinator, Karin De Mulder: 0473 83 25 36Projectcoördinator, Stijn Bogaert: 0477 67 45 44De database wordt beschermd door het auteursrecht ©opleid.info 2019
stuur bericht

    Hoofdpagina