Nauras heeft vandaag, 22 november, op zijn verjaardag, een spreekbeurt over de voetbalclub ajaxDovnload 16.24 Kb.
Datum20.08.2016
Grootte16.24 Kb.
NAURAS HEEFT VANDAAG, 22 NOVEMBER, OP ZIJN VERJAARDAG, EEN SPREEKBEURT OVER DE VOETBALCLUB AJAX.
Voetballen is leuk, de keeper staat in het doel. Ajax kan soms winnen en soms verliezen. Soms speelt Ajax in andere landen.

Voetbal is heel leuk, je moet hard rennen en soms val je dan. Het is cool en leuk. Je hebt een bal nodig en prachtig gras. Een doel en een keeper. Om goed te kunnen voetballen heb je een T-shirt nodig met korte mouwen en een korte broek. Ook heb je voetbalschoenen nodig. Deze zijn speciaal omdat ze voor het voetballen zijn. Er zitten nopjes onder. Je kunt er heel hard mee rennen en heel hard mee stampen. Als het buiten koud is mag je lange kousen onder de voetbalbroek aandoen. Dit is geen maillot. De keeper moet de bal vangen in het doel. Soms gaat de bal tegen de paal. De keeper schiet de bal naar de andere spelers en die rennen naar de andere kant. Daar staat ook een doel met een keeper erin. Ik kijk heel graag naar voetballen; ook op tv kijken is heel leuk.

In een team zitten elf spelers, zullen ze het daarom een elftal noemen? De kleuren van Ajax zijn wit en rood en zwart.

Om goed te kunnen voetballen moet je veel trainen. Hiervan kun je heel moe worden. De voetballers mogen de bal niet in de handen pakken, maar de keeper mag dit wel. Als je iets verkeerd doet krijg je een gele kaart. Dan geeft de scheidsrechter je een waarschuwing. Als je twee gele kaarten krijgt, krijg je een rode kaart en dan moet je het veld uit. Je krijgt dan straf.

Ajax is de voetbalclub uit Amsterdam. De vlag van Ajax is zo rond als een voetbal, deze is rood. In het midden zit een gezicht dat lijkt op een kabouter. Het is geen kabouter het is een Griekse god. Ajax was een heel sportieve god en toen de voetbalclub een naam moest kiezen vonden ze Ajax heel goed passen omdat zij ook een sportieve club zijn.

In een voetbal team heb je een keeper, aanvallers en verdedigers. De aanvallers moeten de goals maken en de verdedigers proberen om de bal af te nemen van de tegenpartij. De bedoeling van voetballen is om zoveel mogelijk goals te maken. Het team dat de meeste goals maakt is de winnaar.Soms krijgt de winnaar een beker:


Om goed te kunnen spelen moet je heel goed trainen. Van het trainen ga je zweten en dan moet je goed drinken en goed eten. “


DE VRAGENRONDE:Mick: Ken jij een voetballer die Klaas Huntelaar heet.

 • Ja die ken ik die kan heel goed voetballen.


Jorgi: Ajax heeft een keeper die Maarten Stekelenburg heet.

 • Ja, zo heet hij.


Anita: Voetbal jij zelf ook bij een club?

 • Nee, ik voetbal alleen op school met Jorgi en op de straat met vrienden.Gondeke: Hoe heet de trainer van Ajax? Er is er pas een weggegaan: Henk ten Cate


heette hij.

 • Weet ik niet.

Dat zoeken we op. De nieuwe trainer heet Adrie Koster.

Mick: Wil jij keepen of voetballen?


 • Liefst keepen.

Jorgi: Nauras kan heel goed voetballen!
Shirley: Maken voetballers wel eens ruzie?

 • De supporters wel, die maken ruzie!!Shirley: Maakt Ajax wel eens ruzie met een ander team?


 • Soms wel.


Jorgi: Als de voetballers ruzie maken op het veld dan krijgen ze een rode kaart

 • Dan moeten ze het veld verlaten.Gondeke: Zijn voetballers rijk?


 • Voetballers zijn niet rijk zijn.Gondeke: Hebben voetballers nog ander werk bijvoorbeeld in een winkel of bij de politie of in


een fabriek? Of gaan ze alleen voetballen voor hun werk?

 • Ja, ze hebben ander werk erbij. Soms niet. Dat zijn professionals. Voetbal is hun werk.Shirley: hebben ze bij Ajax ook kleine voetballers?


 • Ja, ze zingen mee als Ajax moet voetballen. Als er een wedstrijd is lopen ze mee het veld op en ze zingen dan mee met het openingslied.


Mick: Supporters zijn wel eens brutaal tegen de scheidsrechter, heb ik op de televisie gezien.

Waarom doen ze dat?

 • Ze zijn het dan niet eens met de scheidsrechter. Ze willen het dan anders.

HOE VONDEN WE DE SPREEKBEURT VAN NAURAS:Yvonne vond het heel interessant.

Laksumi: Leuk.

Inge vond vertellen over voetballen heel leuk want Bart zit ook op voetballen.

Kim vond de spreekbeurt heel leuk maar houdt niet van voetballen. Haar vader ook niet.

Bianca wist al veel over voetbal maar vond de spreekbeurt leuk. Haar broertje Jari zit ook op voetbal hij speelt bij VV Swalmen.

Marjan: Goed en leuk.

Anita: Goed gedaan Nauras je kunt goed en veel vertellen.

Mick: Erg interessant, ik voetbal zelf in Heythuysen we spelen soms thuis en soms uit.

Gondeke: Goed verteld Nauras. Je weet veel van voetbal en je kunt merken dat je het graag doet. Jammer dat je geen plaatjes bij je hebt, de volgende keer moet je dat even zeggen dan kunnen we samen naar iets zoeken. Verder was het heel leuk. Op je verjaardag nog wel!

Rob: Ik vind voetballen niet leuk ook niet om naar te kijken. Jij kunt wel goed vertellen over voetballen.

Jorgi: Het was heel leuk. Hij heeft het heel goed gedaan. Ik voetbal zelf bij SVC D4.

Shirley: Spreekbeurt was heel goed.

Roni: Geweldig voor de 1e keer. Goed en zonder foutjes.De database wordt beschermd door het auteursrecht ©opleid.info 2019
stuur bericht

    Hoofdpagina