Nieuw verrassend album van zangeres Angelique BeauvenceDovnload 6.09 Kb.
Datum17.08.2016
Grootte6.09 Kb.
PERSBERICHT

Nieuw verrassend album van zangeres Angelique Beauvence


Op 28 april a.s. komt de nieuwe cd van zangeres Angelique Beauvence uit, vanaf dat moment is het album getiteld ‘Still… love you’ in de winkels te koop.
De Nederlandse Angelique Beauvence nam al op jonge leeftijd zang- en danslessen. Begin jaren 90 begon zij haar eigen popband en speelde avond aan avond in de grotere discotheken in Nederland en Duitsland. Vervolgens ging Angelique zich toeleggen op de jazzmuziek. Zij kwam in aanraking met één van Nederlands bekendste jazz-contrabassisten Harry Emmery. Samen met hem begon zij een nieuwe formatie en schreven zij liedjes, waarbij pop- en wereldmuziek met jazzinvloeden werden vermengd. In 1996 resulteerde dit in haar eerste cross-over album. Vanaf die tijd was Angelique – met diverse musici - regelmatig te beluisteren op jazzpodia en festivals. In de jaren daarna verschenen er 4 cd’s van Angelique. Muziek van haar 2e cd, een mix van dance en pop, was een jaar lang te horen als achtergrondtune bij een commercieel tv-station. Voor haar laatste album Let there be love - een tribute aan de jazzmuziek van de jaren 40 en 50 – ontving zij veel lovende kritieken. Deze easy listening cd verkocht ook goed in Duitsland en Japan. Angelique Beauvence verzorgt regelmatig gastoptredens bij een groot orkest in Verona, Italië. Met haar eigen band, onder leiding van Harry Emmery, is zij te beluisteren op diverse podia in ons land.

Op de nieuwe cd van Angelique Beauvence is duidelijk gekozen voor een samensmelting van soul, jazz, blues en pop. Deze cd is qua stijlen op het lijf geschreven van haar band. Deze musici, met vele jaren ervaring, hebben allen een conservatoriumopleiding. Pianist en toetsenist Hans Jansen is naast begeleider van Nederlandse artiesten ook arrangeur van vele hits. Hij speelde bij bekende popbands en is te horen op zo’n 1.000 albums. Ook drummer Ton op ’t Hof speelde lange tijd bij bekende popgroepen en stond hiermee regelmatig in de top 10. Hij is producer van een aantal Nederlandse hits en is te beluisteren op zo’n 100 gouden platen, waarvan diverse met een Edison zijn bekroond. Contrabassist Harry Emmery, producer van dit nieuwe album en componist van een aantal stukken, is eveneens verantwoordelijk voor alle arrangementen. Ook Emmery begon zijn loopbaan bij popbands maar stapte over naar de jazz, hij speelt al zo’n 25 jaar met veel succes met uiteenlopende formaties. Hij speelde op meer dan 80 concerten tijdens het North Sea jazzfestival.


Still…love you is een verrassend product. Een cd vol met boeiende stukken en opvallende muzikale kwinkslagen, waarbij Angelique Beauvence alle klankkleuren in haar stem laat horen. Haar bijzondere zuid-europese temperament komt mooi tot zijn recht, met name in de liedjes Les vieux amants en If ever you’re lonely. In de door Angelique geschreven nummers Still..love you en I got to know is haar voorliefde voor verschillende muziekstijlen duidelijk te horen. Bij deze liedjes wordt het ruige gedoceerd door de kwetsbaarheid in haar stem. De mystiek komt in het nummer Thierry naar voren. Prachtig is Emmery’s arrangement van het bekende Something van The Beatles. Dit openingsnummer van de cd heeft een opvallend verrassend intro. Dreamer van Jobim verweven met Emmery’s Dreamland is van ongekende klasse. De klassieker Summertime beleeft hier een van zijn meest originele uitvoeringen; en heeft de sfeer van een vrolijke zomerhit. Het album Still… love you is zeker een verrijking van de Nederlandse popmuziek; het is volwassen, heeft cachet en is vooral boeiend om naar te luisteren.
De cd ‘Still… love you’ van Angelique Beauvence komt uit op het label van Munich Records bv nummer BMCD 359 en is vanaf 28 april a.s. te koop in de winkels. Voor meer informatie TERRY Activiteitenbureau, telefoon: 0522-480405, terry@simplybass.com. Of kijk op www.angelique beauvence.nl.
De database wordt beschermd door het auteursrecht ©opleid.info 2019
stuur bericht

    Hoofdpagina