Nieuwe Opel Antara: dynamische cross-over vernieuwd en verfijndDovnload 16.07 Kb.
Datum20.08.2016
Grootte16.07 Kb.

Media Information

15 februari 2011

Samenvatting
Nieuwe Opel Antara: dynamische cross-over vernieuwd en verfijnd


  • Opvallender design met opgefriste nieuwe voorzijde

  • Nieuw gamma zuinige, dynamische motoren

  • Verbeterd chassis met actieve afstelling

  • Verbeterd interieur met nieuwe kenmerken

  • Elektronisch gestuurde vierwielaandrijving met variabele verdeling van het vermogen

  • Groter aandeel van SUV/Cross-oversegment in productaanbod van Opel

Met zijn opvallender koetswerkdesign, nieuwe motoren, een nieuw afgesteld chassis en een verbeterd interieur combineert de Opel Antara modeljaar 2011 sportieve offroad-flair, een functioneel karakter en stedelijke elegantie.


Het volledig herziene motorengamma met twee diesels en één benzineversie voldoet aan de Euro 5-emissienormen en biedt verbeterde rijprestaties met veel lagere verbruiks- en emissiewaarden. De twee verkrijgbare transmissiesystemen – een manuele zesversnellingsbak en een automaat – werden volledig nieuw ontwikkeld.
De 2.2 CDTI dieselmotor is verkrijgbaar met twee maximumvermogens. De instapversie met 120 kW/163 pk levert een maximumkoppel van 350 Nm. Ze wordt aangeboden met voor- of vierwielaandrijving en met een handgeschakelde versnellingsbak of een automatische transmissie. Met een brandstofverbruik van 6,3 l/100 km (CO2: 167 g/km), een acceleratie van 0 tot 100 km/u in 9,9 seconden en een topsnelheid van 189 km/u (telkens voor de voorwielaangedreven versie met handgeschakelde versnellingsbak) biedt deze krachtbron een optimaal evenwicht tussen zuinigheid en dynamiek.
De krachtigste diesel, met 135 kW/184 pk (maximumkoppel 400 Nm), standaard met vierwielaandrijving, kan aan beide transmissiesystemen gekoppeld worden en maakt indruk met zijn rijprestaties (0-100 km/u in 9,6 seconden; topsnelheid 200 km/u). Toch is deze motor zuinig en milieuvriendelijk, met een brandstofverbruik van 6,6 l/100 km en een CO2-uitstoot van 175 g/km.
De 2.4 ECOTEC benzinemotor met een maximumvermogen van 123 kW/167 pk en een maximumkoppel van 230 Nm is verkrijgbaar met voorwielaandrijving en handgeschakelde versnellingsbak of met vierwielaandrijving en de handgeschakelde versnellingsbak of automatische transmissie. Met een acceleratie van 0 tot 100 km/u in 10,5 seconden, een topsnelheid van 190 km/u, een brandstofverbruik van 8,8 l/100 km en een CO2-uitstoot van 205 g/km (voorwielaangedreven versie met handgeschakelde versnellingsbak) laat ook deze krachtbron niets te wensen over.
Intelligente vierwielaandrijving met variabele verdeling van het vermogen
Het elektronisch gestuurde AWD-systeem van de Opel Antara verenigt de voordelen van voorwielaandrijving – zoals een laag verbruik – met de tractie van een 4x4. De motor drijft normaal de voorwielen aan, maar de regelelektronica houdt de omstandigheden ononderbroken in het oog.
Als de voorwielen op het punt staan uit te breken ten gevolge van gripverlies, past het systeem onmerkbaar de vermogensverdeling aan. Afhankelijk van de rijsituatie en de omstandigheden buiten, varieert die verdeling van 100% voorwielaandrijving tot 50 procent naar de voor- en 50 procent naar de achterwielen, en alle tussenliggende waarden.
Nieuwe afstelling van het chassis, gericht op een dynamisch karakter
Rekening houdend met het levendige karakter van de motoren werd het chassis van de vernieuwde Opel Antara volledig opnieuw afgesteld om rijplezier en wendbaarheid te combineren met voorbeeldig reiscomfort. De snelheidsafhankelijke stuurbekrachtiging werd eveneens verbeterd met het oog op een directer wegcontact.
Het chassis en de actieve veiligheid werden verbeterd door aanpassingen aan het ABS-systeem en het standaard installeren van de HSA-functie (Hill Start Assist) die voorkomt dat de wagen achteruitrolt bij het wegrijden op een helling. Afhankelijk van de versie en het uitrustingsniveau dragen karakteristieke 17”-, 18”- of 19”-velgen bij tot een verfijnd weggedrag en de opvallende looks van de sportieve cross-over.
Opgefrist design met een duidelijke merkverwantschap
Het opvallender koetswerkdesign van de nieuwe Opel Antara wordt gekenmerkt door een verbeterde grille met chroombies, een kenmerkende horizontale chroomlat en een in het oog springend logo. De standingvolle cross-over krijgt ook nieuwe mistlampen, achter­lichten met een nieuwe grafische vormgeving en opvallende bodemplaatbeschermers aan voor- en achterzijde.
Het opgefriste interieur onderscheidt zich door een nieuwe, prestigieuzere bekleding en afwerking, instrumenten met nieuwe grafische vormgeving, een nieuw ontworpen middenconsole met extra opbergmogelijkheden en de beschikbaarheid van een elegante lederuitvoering in Light Titanium. Verbeterde veiligheids- en comfortkenmerken zijn een elektrische parkeerrem, weergave van de versnelling bij handmatig gebruik van de automatische transmissie, uitschakelbare frontale en zijairbags voor de voorpassagier voor de installatie van een kinderstoel, gordelspanners en krachtbegrenzers vooraan en een bandenreparatiekit.
Sterk alternatief in het Europese segment van de middelgrote SUV's
Met zijn aantrekkelijke looks, zijn geavanceerde motorengamma, zijn actieve chassis­afstelling en zijn standingvolle interieur is de Opel Antara een sterke speler in zijn segment. De sportieve cross-over kan ook schermen met een uitstekende kwaliteit-prijsverhouding: de 2.4 ECOTEC benzine met 123 kW/167 pk en voorwielaandrijving in de uitvoering Essentia is een zeer betaalbare instapversie met een basisprijs van 22.230 euro.
De grondige vernieuwing van de Antara past in de strategie van Opel om bestaande tradities, mogelijkheden en knowhow nieuw leven in te blazen met aantrekkelijke producten. In dit geval is de traditie gebaseerd op de Frontera, die tussen 1991 en 2003 werd gemaakt, en neemt de verbeterde Antara een nieuwe start. Om de positie van het merk op de Europese automarkt te versterken, wil Opel het segment van de SUV's en cross-overs een belangrijkere rol toekennen in zijn productaanbod. De volgende stap in die richting is de compacte SUV die voor 2012 gepland is.
De Europese marktstrategie voor de Antara stelt een verkoopvolume van meer dan 15.000 exemplaren (België/Luxemburg: 1.000 exemplaren) voorop voor het debuutjaar 2011; daarna wordt op een jaarlijks volume van 20.000 eenheden gerekend. Groot-Brittannië, Duitsland, Italië en Rusland zullen samen ongeveer 80 procent van de verkoop voor hun rekening nemen. De dieselversie met 163 pk zou met ongeveer 75 procent (België/Luxemburg: 65 procent) van het verkoopvolume de meest verkochte uitvoering moeten worden.

Tekst, foto’s en video’s kunnen op de site http://media.opel.be gedownload worden.

Redacteurs: voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Michel Retour

Manager Communications

Tel. +32 (0)3/450 63 63

GSM +32 (0)495/38 90 31

michel.retour@gm.com

Opel Belgium – Communications

Prins Boudewijnlaan 24 B, B-2550 Kontich

General Motors Belgium N.V. media.opel.be
De database wordt beschermd door het auteursrecht ©opleid.info 2017
stuur bericht

    Hoofdpagina