Nieuwe Sony-videoschermen in Amsterdam Arena eerste scherm van 65 m2 maakt debuut tijdens Ajax Šk slovan BratislavaDovnload 12.18 Kb.
Datum19.08.2016
Grootte12.18 Kb.

Persbericht

Nieuwe Sony-videoschermen in Amsterdam ArenA

Eerste scherm van 65 m2 maakt debuut tijdens Ajax - ŠK Slovan Bratislava
Amsterdam, 20 augustus 2009 – Vandaag installeert Sony een videoscherm van 65 m2 in de Amsterdam ArenA. Het is voor het eerst dat Sony een scherm van dit formaat met deze scherpte in een stadion monteert. Amsterdam ArenA is het stadion van de toekomst en heeft de ambitie om dit te blijven. De samenwerking tussen ArenA, Ajax en Sony is in lijn met het Smart Stadium Concept dat door de ArenA is ontwikkeld. Een concept waarbij de communicatiemogelijkheden met de bezoekers vergroot worden door gebruik van de nieuwste technologie.


Het LED-videoscherm van Sony wordt opgehangen in Amsterdam ArenA
Stadion van de toekomst

De installatie van twee grote videoschermen in breedbeeldformaat (16:9) is onderdeel van een groter project om de Amsterdam ArenA als stadion van de toekomst verder in te richten. Het tweetal LED-schermen ter grootte van 65 m2 is in delen aangeleverd en wordt na montage in het geheel boven het veld gehangen. Vandaag wordt het eerste videoscherm geïnstalleerd en zal voor het eerst te zien zijn bij de wedstrijd Ajax - ŠK Slovan Bratislava. Volgende week zal het andere scherm gemonteerd worden. Het scherm is niet alleen uniek vanwege de omvang, maar ook omdat aan de achterzijde een kleiner scherm van zo’n 15 m2 komt te hangen. Bezoekers die achter het scherm zitten, kunnen daardoor ook alles zien.

De schermen zijn beter zichtbaar voor de bezoekers, omdat ze groter zijn dan de vorige schermen. Daarnaast is het beeld is scherper en door de hogere frequentie van het scherm zijn de bewegende beelden vloeiender. De schermen hebben de look en feel van de Sony BRAVIA LCD TV’s. In de toekomst worden diverse andere vernieuwende projecten opgeleverd. Zo komt in en rond het stadion een eigen TV-netwerk waarop in HD wordt uitgezonden.

Directeur Amterdam ArenA, Henk Markerink: “Met het inrichten van de ArenA volgens het Smart Stadium Concept zetten we een nieuwe trend in de dienstverlening aan bezoekers van Ajax-wedstrijden en andere evenementen. Bezoekers stellen steeds hogere eisen aan de inrichting van een stadion. Dus ook aan audio- en videoapparatuur. Als Amsterdam ArenA blijven wij innoveren en inspelen op de behoeftes van onze bezoekers. Om schermen met deze kwaliteit te hebben, past dan ook precies bij onze ambitie en daar zijn wij trots op.”


Algemeen directeur Ajax, Rik van den Boog: “Donderdag is het eerste scherm van Sony al te zien, als we thuisspelen tegen Slovan Bratislava. Het ziet er fantastisch uit, waarbij vooral de omvang en de beeldkwaliteit opvallen. Wat ik erg bijzonder vind is dat het publiek niet meer tegen een saaie achterkant aankijkt, maar dat op beide kanten van het scherm beelden te zien zijn. Voor Ajax is het in eerste instantie belangrijk dat we succesvol zijn op het veld. Daarnaast doen we er samen met onze supporters veel aan om de sfeer te nog beter te maken, waardoor het steeds leuker wordt om naar Ajax te gaan. De zaken waar we nu samen met Sony en de Amsterdam ArenA mee bezig zijn dragen daar ook zeker toe bij. Dit scherm is het eerste zichtbare bewijs.”
Over de samenwerking Sony, Ajax en Amsterdam ArenA

In oktober 2008 hebben Ajax, Amsterdam ArenA en Sony een overeenkomst voor een vijfjarige samenwerking getekend. De samenwerking betreft een elektronica partnership. Het stadion wordt volledig ingericht met de nieuwste elektronische toepassingen. Het doel van de drie organisaties is om gezamenlijk het stadion van de toekomst verder in te richten.
EINDE PERSBERICHT

Voor meer informatie en high res beeldmateriaal over dit persbericht vindt u op www.sony.nl/pers of u kunt contact opnemen met (niet voor publicatie):


AFC Ajax

Miel Brinkhuis

Tel: 020 – 311 14 63

E-mail: m.brinkhuis@ajax.nl


Amsterdam ArenA

Marleen Kerssemakers

Tel: 020 – 311 13 48

E-mail: m.kerssemakers@amsterdamarena.nl


Sony Professional Solutions Sony Consumer Products

Carla van Lier Gijs Fennell

De Wolven, pr & communicatie Whizpr

Tel: 06 – 5205 3632 Tel: 0317 - 410483E-mail: carla@dewolven.com E-mail: sony@whizpr.nl

De database wordt beschermd door het auteursrecht ©opleid.info 2017
stuur bericht

    Hoofdpagina