Nieuwsartikel Oranje wereldkampioen! Pagina 3, 4 NecrologieDovnload 25.54 Kb.
Datum22.07.2016
Grootte25.54 Kb.

Het dagelijkse portie nieuws

Content & Redactie
Rick Bolding
231192
Lila

Inhoud


Nieuwsartikel

Oranje wereldkampioen! Pagina 3, 4Necrologie

Johan Cruijff overleden Pagina 5Column

Mijn blik op de toekomst Pagina 6Interview

Interview met de baas van Boldino Pagina 7, 8Headlines

Het overige nieuws van vandaag Pagina 9Oranje wereldkampioen!

Nederland is de beste van de Wereld. Twee jaar geleden wisten ze al de Europese titel te pakken en nu dus ook de Wereldtitel. In de finale te wist Nederland de andere gedoodverfde kanshebber Andorra met 2 – 0 door doelpunten van Pieter Boomgaart en Bastiaan van Basten, de kleinzoon van de legende Marco van Basten.

Nederland bewees in de finale dat ze de allerbeste zijn. Andorra kreeg geen kans en werd volledig van de mat gespeeld door de goed ingestelde en gepositioneerde spelers van Oranje. Het was een leuke wedstrijd om te zien met veel kansen aan de zijde van de Nederlanders. Buiten de doelpunten van Pieter Boomgaart en de schitterende vrije trap van Bastiaan van Basten hebben ook Kees van Dorp, Remco Koelstra en Gilberto Babel grote kansen gehad op een treffer in de finale. Na de uitreiking van de fel begeerde bokaal “ De Wereldbeker” kreeg Bastiaan van Basten ook nog een prijs voor de meeste trefzekere spits van het toernooi. Maar ook nu bewijst Rafael van de Vaart net zoals hij dat twee jaar geleden deed tijdens het EK in Servië dat hij de kwaliteiten beschikt als coach om alle spelers zo op te stellen dat ze hun maximale kwaliteiten kunnen benutten.

Nederland begon het toernooi niet zo heel erg goed. De openingswedstrijd werd gelijkgespeeld met 1- 1 tegen Australië. De tweede wedstrijd werd wel gewonnen van Italië met 2-1. De laatste wedstrijd uit de poule werd gespeeld tegen het taaie Argentinië. Nederland begon deze wedstrijd zwak en kwam al snel met 1- 0 achter en niet veel later volgde de 2-0 voor de Argentijnen. Maar Nederland herpakte zich knap en scoorde aan het eind van de wedstrijd twee mooie doelpunten en zorgde voor een 2-2 eindstand. Doordat Australië gelijk speelde tegen Italië ging Oranje toch door naar de Knock-out fase van het toernooi.

In de kwartfinale was Bulgarije het volgende slachtoffer van het geweldige voetbal van oranje die uiteindelijk met 5 – 0 wisten te winnen en doorstroomde naar de halve finale waar oranje gekoppeld werd aan Brazilië. Deze wedstrijd werd geregeerd door twee heel goed voetballende ploegen en uiteindelijk beslist door de individuele kwaliteiten van Bastiaan van Basten en Gilberto Babel. Die samen zorgde voor de twee enige doelpunten aan Nederlandse zijde. Het werd uiteindelijk 1 - 2 voor Oranje en was dus de finale bereikt.

Deze finale werd gespeeld tegen het taaie Andorra die qua resultaten hoger ingeschat werden dan Nederland. Maar Nederland toonde met zijn kwaliteiten en talent ook dat Andorra geen uitdaging is voor deze ploeg en werd simpel aan de kant gezet met 2 – 0 en zorgde Nederland voor de eerste wereldtitel in de historie.

Oranje kwam vanochtend om 9:52 uur aan op Schiphol. De topscoorder Bastiaan van Basten kwam samen met de bondscoach het vliegtuig uit en hielden samen de Wereldbeker omhoog en toonde deze aan het legioen die zich hadden verzameld bij het vliegveld. Nadat de selectie was uitgestapt werden ze in een open touringcar naar Amsterdam gereden waar ze vervolgens een rondvaart door de grachten maakte. De rondvaart was volgens Remco Koelstra een onvergetelijke belevenis “ moet je kijken al die mensen die hier voor ons zijn gekomen, het is echt ongelooflijk!”. In Amsterdam hadden zich rond het Museumplein 1,3 miljoen mensen verzameld om de wereldkampioenen te huldigen.Johan Cruijff overleden

Een tragische dag in de historie van de sport. Johan Cruijff is overleden in zijn geboorte stad Amsterdam. Waaraan Johan is overleden is nog niet helemaal duidelijk. Er gaan geruchten in de rondte dat de oorzaak een hartstilstand is geweest. Johan Cruijff is 81 jaar geworden.

Johan Cruijff is gisterochtend in Amsterdam. Hij zou daar vandaag een nieuwe sportzaak Sporterius openen en daarna naar zijn favoriete stamkroeg De Diamantjes te gaan om daar met wat vrienden van vroeger te gaan drinken wist zijn schoonzoon Ruud Gullit ons te vertellen.

Johan Cruijff is de beste voetballer die Nederland ooit gekend heeft. Inzicht, techniek, snelheid en kracht waren samengebundeld in een voetballer die zowel op de Nederlandse, Europese en de voetbalvelden buiten Europa zijn vaardigheden liet zien en met succes. Johan Cruijff is een begrip over de hele wereld, van Sijbekarspel tot en met Tokyo is men bekend met Cruijff.

Johan Cruijff staat bekend als de voetbal legende van ons Land. Hij was het voorbeeld van vele voetballertjes die de weg als profvoetballer wilde maken. Hij was een fenomeen Ook is hij beroemd geworden door zijn uitspraken en meningen over voetbal. "Ieder voordeel heeft zijn nadeel." En "Als wij de bal hebben kunnen zij niet scoren.” Zijn van die uitspraken.

Johan heeft de eer dat er in Nederland een voetbalprijs naar hem vernoemd is namelijk de “Johan Cruijff Schaal”. Dat is namelijk de prijs die gewonnen kan worden aan het begin van het Nederlandse voetbalseizoen door de bekerwinnaar en de kampioen van het seizoen daarvoor.

Johan Cruijff werd 25 april 1945 in Amsterdam geboren. Toen hij 10 jaar oud was werd hij lid van de voetbalclub AFC Ajax en debuteerde hier op 15 november 1965 in het eerste elftal. Deze wedstrijd werd verloren met 1- 3 van GVAV maar Johan maakte wel het enige doelpunt deze wedstrijd. Johan heeft in totaal 12 seizoenen bij Ajax gevoetbald en wist daarin 8 keer kampioen te worden en 269 doelpunten te scoren voor de Amsterdammers.

Op 7 september 1966 debuteerde Cruijff in het Nederlands elftal. Deze wedstrijd werd gespeeld tegen Hongarije en eindigde met 2 -2 en scoorde Cruijff het eerste doelpunt. Het hoogtepunt van Johan zijn interland carrière was toch wel de WK finale’ 1974 in Duitsland gespeeld tegen West-Duitsland die verloren werd met 2-1. Op 26 oktober 1977 speelde hij tegen België (een overwinning met 1-0) zijn laatste wedstrijd voor het Nederlands elftal en sloot daarbij zijn interlandcarrière af.

Hij speelde voor een aantal clubs in zijn carrière. De meeste tijd heeft hij doorgebracht bij Ajax verder speelde Johan voor de volgende clubs: Barcelona, Los Angeles Aztecs, Washington Diplomats, Levante en Feyenoord.

02 april, 2027

Rick Bolding

Mijn blik op de toekomst

Hoe zou de wereld er over 20 jaar uit zien? Kunnen we onze varende auto’s al inruilen voor een vliegende C- klasse. Het klonen van onszelf? Door middel van een weermachine jezelf een keer in het zonnetje zetten? Het klonen van mensen want ja wat moet je nou als je per ongeluk onder een tram komt, dan wil je toch gewoon een reserve van jezelf?

Iedereen heeft zijn eigen visie en blik op de toekomst. Iedereen denkt er wel eens over na. Hoe zou het leven er over ongeveer 20 jaar uitzien. Zullen we gelukkiger worden door al die veranderingen in de wereld of juist droevig. Wordt het ons makkelijker gemaakt? Zorgen de ontwikkelingen van de techniek voor een makkelijker leven of juist niet. De antwoorden op deze vragen zijn voor niemand nog duidelijk.

Tegenwoordig heb je al een reis naar de maan voor 110 WD* inclusief drankje in de spaceshuttle. Maar is dat nog steeds zo goedkoop over 20 jaar? Ben ik nog steeds zo hip als ik mijn Jeep / Speedboot combi uit de garage haal of moet ik toch echt overwegen de C- klasse te kopen met een vliegfunctie.

Een ding is zeker, dat de wereld er anders uit zal zien is een feit. De technologie stijgt met een enorme vaart. De welvaart en de armoede zitten in een positieve wending. Zoals het er nu naar uitziet leven we over 20 jaar in een wereld vol met vrede waar men geen armoede kent. Een wereld waar men met een gerust hart kan genieten.

Qua leefomgeving zal de wereld er in ieder geval rooskleurig uitzien. Maar wat de toekomst ons brengt qua kennis en technologie is voor iedereen een vraag. Wat we verder zullen ontdekken is van te voren niet te voorspellen. Hoelang we nog kunnen genieten van deze planeet is ook iets die vele zich afvragen. Iedereen weet dat de planeet aan het opraken is door het slechte gebruik van de mens. Zullen we over 20 jaar nog wel een wereld hebben?

* ( Werelddollars )


Interview met de baas van Boldino
Hier een interview met de baas van Boldino. Een van de grootse design bureaus uit Nederland. Ze hebben zojuist een reclame campagne afgerond rondom de film “ Met een slof en een gouden voetbalschoen” we vroegen hem hoe hij het vond.
Heb je vanaf kleins af aan altijd al een reclamebureau willen beginnen?

Nou zoals alle jongens op vroege leeftijd zie je jezelf natuurlijk liever als profvoetballer maar die kans was voor mij niet weggelegd. Dan moet je verder met je toekomst. Dan ga je denken wat je leuk vind en wat je later zou willen gaan doen om je geld te verdienen. De creativiteit heb ik van mijn vader mij gekregen en vond dat ik daar wat mee moest doen vandaar de opleiding Interactieve media.


Toen ik daar mee klaar was ben ik begonnen bij een klein bedrijfje in Amsterdam genaamd Diesein Company. Na een jaar gewerkt te hebben kwam ik op het idee een eigen bedrijfje te beginnen en ben daar toen mee gestart. Wat mijn bedrijfje zo interessant maakt tegenover de rest is dat ik mezelf onderscheid op een leuke en creatieve manier. We hebben ons inmiddels opgewerkt naar de top van de design wereld in Nederland.

Heb je nog andere ambities in je vakgebied?

Ik heb al grote projecten gehad in Nederland. Ooit hoop ik de internationale markt te bereiken en ervoor te zorgen dat mijn werk de wereld over gaat als een statement in de Internationale design wereld.


Hoe ziet jouw ideale dag eruit?

Nou sta meestal rond een uur of acht op en ga me opfrissen en klaar maken voor een nieuwe dag. Eerst ga ik lekker met mijn vrouw en kinderen een ontbijtje eten. Als we daar klaar mee zijn ga ik op mijn gemak richting werk. Als ik klaar ben met werken ga ik lekker naar huis en geniet van mijn avondeten. Daarna ga ik naar wat vrienden of ze komen bij mij om gezellig onder het genot van een biertje te kijken naar een Champions League wedstrijd. Dit is geen beschrijving van mijn dagelijkse bezigheden maar dit komt 2 a 3 keer in de maand voor.Wat zijn je favoriete bezigheden buiten het werk om?

Voetbal kijken in het stadion met m’n zoon en een borreltje drinken met m’n vrienden


Je hebt zojuist een opdracht gedaan voor de nieuwe Nederlandse film” Met een slof en een gouden voetbalschoen” wat vond je er van?

Het was een leuke opdracht omdat het een van de grotere films is die Nederland gemaakt heb. Als je dan gevraagd wordt de reclame campagnes te ontwikkelen en bedenken voor deze film is dat natuurlijk een aanbod die je niet snel wil weigeren. En dat heb ik ook zeker niet gedaan. Het resultaat is schitterend, ben er zeer tevreden mee.Een paleis in ’t gooi of een grachten pandje in Amsterdam

Een grachtenpandje in Amsterdam


Een echte familie man of heb je alles over voor je baan?

Toch wel een familieman


Buitenlandse gerechten of toch liever de oer Hollandse stamppot?

Ik ben iemand die van afwisseling houd. Ik vind buitenlandse gerechten wel erg lekker al ligt het er wel aan welke het zijn.


Tot slot hoe zie je jezelf over 10 jaar?

Succes met mijn bedrijf en gelukkige tijden beleven met mijn gezinHet overige nieuws van vandaag

 1. Nederland pakt de wereldtitel na zinderende finale

 2. Deel van Denemarken onder water door opwarming van de aarde

 3. Voetbal legende Johan Cruijff overleden

 4. Nederland stopt met het Eurovisie Songfestival na zoveelste jaar “ vriendjespolitiek ”

 5. Amerika valt België binnen na aanwijzingen van Massavernietigingswapens

 6. Eerste ruimtereis voor particulieren is een feit “20 volwassen en 5 kinderen maakte deze reis”

 7. Ajax pakt de 3 Champions League titel op rij en pakt hiermee dit seizoen de triple

 8. Mislukte terroristische aanslag op de tweede kamer in De Haag

 9. Antony Kamerling wint een Oscar voor zijn bijdrage in de film Spiderman eleven

 10. Warmste winter ooit gemeten in de historie van de KNMI

 11. Huismus met uitsterven bedreigd, alleen nog te vinden in Drenthe en omstreken

 12. De inbraken in het jaar 2025 zijn met 30% gestegen ten opzichte van het jaar ervoor

 13. Koning Willem Alexander brengt een 3-daags bezoek aan Irak

 14. Rafael van de Vaart krijgt voor het behalen van de Wereldtitel als bondscoach een eigen tulp

 15. Een nieuw soort krokodil gevonden in de moerassen van Gelderland

 16. De club Feyenoord is na zoveelste wangedrag van hun supporters uitgesloten voor het Eredivisie voetbal voor de komende 10 jaar

 17. Sony en Phillips werken samen aan een LCD TV met touchscreen en geur opties

 18. Nederlands Meest Gezochte crimineel Kees Q is opgepakt in New York

 19. De Nederlandse Eredivisie kent voor het eerst in zijn bestaan 20 voetbalclubs aan de start

 20. In Melbourne is gister een jongen aangevallen door een ontsnapte Beerbaviaan
De database wordt beschermd door het auteursrecht ©opleid.info 2019
stuur bericht

    Hoofdpagina