Nieuwsbrief 2 februari 2016 GeboortenieuwsDovnload 22.5 Kb.
Datum25.07.2016
Grootte22.5 Kb.

Nieuwsbrief 2 februari 2016
Geboortenieuws
Op 26 januari is juf van Linden bevallen van een gezonde dochter! Zij heet Gwenn Elin. Moeder en dochter maken het goed. Wij wensen de juf heel veel geluk en gezondheid toe samen met haar gezin.
De Berengroep
Gisteren zijn de kinderen gestart in hun nieuwe groep. Het lokaal is gezellig ingericht en de kinderen hebben het er vast beregezellig! Wij wensen jullie veel plezier toe samen met juf Monteny en juf de Klerk.
Rijksmuseum
Al weken keken de kinderen van groep 5 en 7 uit naar het bezoek aan Het Rijksmuseum in Amsterdam. In de klas zijn er voorbereidingslessen gegeven en groep 7 heeft geoefend voor een toneelstuk. Het was vroeg opstaan afgelopen vrijdag, want de bus vertrok om 7.30 uur van school.

Na een gezellige busreis kwamen wij dan eindelijk aan bij het grote gebouw. De kinderen zijn in groepjes het museum in gegaan en hebben daar o.a. het schilderij “De Nachtwacht” van Rembrandt van Rijn gezien.

Groep 7 heeft daarna 3 verhalen uitgespeeld in een mini-theater. Groep 5 heeft met een ganzenveer geschreven en getekend. Het was een onvergetelijke dag waar wij met plezier naar terug kijken.
Foto’s over Het Rijksmuseum kunt u bekijken op onze website.

Hieronder leest u van 2 kinderen wat zij van het bezoek vonden.


Elf (een gedicht van 11 woorden)
Nachtwacht

Krabbels, krullen

Licht en donker

Mooie beelden van Rembrandt

Rijksmuseum

(Mike Valk groep 5)
Mooi

Het Rijksmuseum

Schilderij van Rembrandt

Schrijven met een ganzenveer

Leuk

(Mike Lenssen)
Schoolschaatsen
Groep 4, 5 en 7 gaan donderdag 4 februari schoolschaatsen op de schaatsbaan van Winterland Spijkenisse van 9.00-11.00 uur. Groep 6 en 8 gaan op dinsdag 9 februari van 13.00-15.00 uur. Schaatsen krijgen de kinderen bij de schaatsbaan te leen. Wilt u wel uw kind handschoenen meegeven? Deze zijn verplicht! Wij wensen de kinderen heel veel schaatsplezier toe!

Open Dag

Op donderdag 11 februari 2016 staat onze open dag gepland. U bent deze dag van harte uitgenodigd om een kijkje te nemen in de groep van uw zoon en/of dochter. Wij willen we u vragen om mensen uit nodigen die op zoek zijn naar een (nieuwe) basisschool. Ook zij zijn deze dag van harte welkom en zal er gelegenheid zijn voor een rondleiding en/ of een informatiepraatje. Wij hopen op een gezellige en informatieve dag!


Kleding Inzameling

Op 10 maart zal er weer een kledingcontainer van het Leger des Heils

op het schoolplein staan. U kunt uw (oude) kleding hier inleveren. De opbrengst is voor school. Wanneer u tussentijds al zakken met kleding heeft, kunt u deze inleveren bij meester Smulders. Hij zorgt dat het dan wordt ingeleverd. Het Leger des Heils gebruikt

de kleding voor mensen in de buurt die dit goed kunnen gebruiken.Maandviering groep 7
In de jaarkalender staat de maand-viering van groep 7 gepland op 15 april. De maandviering zal echter plaatsvinden op 18 maart! U ontvangt daarvoor nog een aparte uitnodiging.

Geschiedenis methode

Op dit moment zijn wij op zoek naar een nieuwe geschiedenis methode. Onze wens is er één te kiezen waarbij andere wereldoriëntatievakken betrokken zijn. Een methode die gericht is op het leren met 21e-eeuwse vaardigheden. Zo komen de kinderen op een andere manier tot leren. U kunt daarbij denken aan: samenwerken, communiceren, informatieve vaardigheden, zelf-ontdekkend leren, kritisch denken en mediawijsheid.


Zodra wij een methode hebben gevonden, laten wij dit aan u weten.

Sponsorkliks, oud papier en meer
Elk jaar krijgen wij als school extra geld binnen door het inzamelen van oud papier, batterijen en lege pennen. Het kost ons niet veel moeite en met het extra geld kunnen wij weer iets leuks doen voor school en de kinderen.

Oud papier kunt u inleveren in de papiercontainer aan het begin van het kleuterplein. Bij de directiekamer staat een ton voor de batterijen en ook het bakje voor de pennen.

Een laatste mogelijk om school aan extra geld te helpen is via Sponsorkliks.

Als u online iets wilt kopen, dan kunt u via onze site de knop ‘Sponsorkliks’ aanklikken. Via deze site kunt u bij heel veel grote en bekende winkelketens een bestelling plaatsen. Een gedeelte van de bestelling wordt als sponsorbedrag van dat bedrijf naar school overgemaakt.Hoe meer bestellingen via deze weg, hoe meer geld wij mogen ontvangen!
Vakantierooster Schooljaar 2016-2017


Herfst

17-10 t/m 21-10

Sint middag

5-12

Middag voor Kerstvakantie

23-12

Kerstvakantie

26-12 t/m 6-1

Voorjaar

27-2 t/m 3-3

Goede Vrijdag/Pasen

14-4 t/m 17-4

Meivakantie (incl. Koningsdag)

24-4 t/m 5-5

Hemelvaart

25-5 t/m 26-5

Pinksteren

5-6

Zomer

10-7 t/m 18-8


Dit rooster kunt u ook terug vinden op onze website.

Data om te onthouden


5 februari

Creamiddag

11 februari

Open Dag

15 februari

Studiedag

16 februari

Groep 6 bezoekt De Stoep

18 februari

Groep 5 en 6 bezoeken het milieuhuis

19 februari

Maandviering groep 4

22 t/m 26 februari

Voorjaarsvakantie – leerlingen vrij


De volgende nieuwsbrief verschijnt op dinsdag 16 februari

De database wordt beschermd door het auteursrecht ©opleid.info 2017
stuur bericht

    Hoofdpagina