Nieuwsbrief 27 oktober 2015 Schoolfonds reminderDovnload 20.92 Kb.
Datum16.08.2016
Grootte20.92 Kb.

Nieuwsbrief 27 oktober 2015
Schoolfonds reminder
In de vorige nieuwsbrief hebben wij het schoolfonds al onder uw aandacht gebracht.

In verband met de grote uitgaven die wij in december moeten doen willen we u vragen het schoolfonds vóór 1 november 2015 te betalen. Alvast vriendelijk bedankt!


De bedragen zijn voor het schooljaar 2015-2016 als volgt vastgesteld:

1 kind op school €30,00 € 30,00

2 kinderen op school €57,50 € 57,50

3 of meer kinderen €82,50 € 82,50


U kunt het bedrag overmaken. Vermeldt u alstublieft duidelijk de voornaam, achternaam en groep van uw kind(eren).
Het gironummer van de school is NL20INGB0005290719

t.n.v. oudercommissie De Bron


Kinderboekenweek


De kinderboekenweek was een groot succes. Tijdens de opening hoorden de kinderen dat er een mevrouw met haar bootje gestrand was op een eiland. Zij zat daar vast en moest gered worden. De kinderen kregen de opdracht om iets te maken om haar te redden. Er zijn zweefvliegtuigen, rakketten, bootjes en andere mooie ideeën gemaakt. Heel goed gedaan allemaal!Boekenmarkt:
Woensdag 14 oktober was het erg gezellig in de hal van De Bron. Veel kinderen hebben hun leesboekjes verkocht en wij hopen dat er weer veel uit gelezen zal worden door de nieuwe eigenaar!
Disco:
De disco was een groot succes. De kinderen hebben gedanst en plezier gemaakt met elkaar. Veel kinderen waren verkleed en zagen er prachtig uit. Ook de chips en limonade vielen in de smaak.

Er zijn veel foto’s gemaakt deze middag. Deze kunt u bekijken op onze website!


Creamiddag:
Maandag 2 november stond onze eerste creamiddag gepland. Door omstandigheden wordt deze verplaatst naar maandag 9 november! De kleutergroepen gaan een kabouterpad lopen. De groepen 3 t/m 8 gaan werken aan een herfstknutsel.

Op deze middag worden de kinderen ingedeeld bij een activiteit naar keuze. Wij kijken uit naar een gezellige en creatieve middag.


Op de koffie bij de directie

U bent van harte welkom op woensdag 4 november om samen met de directie een kopje koffie/thee drinken. Tijdens dit moment is er ook gelegenheid om informeel in gesprek te gaan over school en overige zaken. Kortom: vindt u dat iets niet goed gaat of juist wel, kom het ons vertellen! Wij zouden het leuk vinden als u erbij kunt zijn!


Nationaal Schoolontbijt
Zoals u in de vorige nieuwsbrief al heeft kunnen lezen, nemen wij dit jaar weer deel aan het Nationaal Schoolontbijt op woensdag 11 november.

Het ontbijt wordt verzorgd door de Plus supermarkt.

Het enige wat u kind nog mee moet nemen naar school zijn: een bord, bestek en drinkbeker voorzien van naam. Wilt u dit in een plastic zak meegeven? Dan kan uw kind na afloop van het ontbijt zijn eigen spullen weer mee naar huis nemen.


Schoolfotograaf
Vrijdag 20 november komt de schoolfotograaf langs op school. U heeft hierover een aparte brief ontvangen.

Wilt u een foto laten maken van uw kind/kinderen samen met broertjes/zusjes die niet op De Bron zitten, levert u dan uiterlijk 10 november het strookje daarvoor in bij de leerkracht?Sil op school bij kleuters

Sinds kort gebruiken we een nieuw kleuterprogramma: Sil op school. Het uitgangspunt is spelend leren en doelgericht bezig zijn. Er zijn 8 thema’s per jaar die inspelen op onderwerpen uit de (kleuter)realiteit. Het gaat om betekenisvol leren in herkenbare, levensechte situaties. Maar ook om sociaal leren te bevorderen, in interactie met elkaar en met de leerkracht. Zo zijn we bezig geweest met het thema van de kinderboekenweek “Raar maar waar”. Natuur, wetenschap en techniek staan centraal. De kinderen experimenteren met licht en water (ontstaan van een regenboog), schaduw, zwaartekracht, lucht, stoffen en materialen. De woordenschat wordt uitgebreid, zoals de woorden laboratorium, onderzoeker, proefje, veiligheidsbril, schaduw, zaklamp, enz. De kinderen gaan in gesprek met elkaar over de proefjes die worden gedaan, bv. kleurstof in een flesje water en daarin een witte bloem. Langzamerhand zie je de bloem van kleur veranderen. Schaduw maken met een lamp en een scherm. Welk voorwerp zie je. Teken buiten de schaduw van iemand na. Kleuren mengen en welke kleur krijg je dan. Er wordt geteld, gemeten, vergeleken, geordend. In de groepen hebben we op het groepsbord staan wat de kinderen leren. Voor ouders hangt er een doelenbord in de hal boven de kapstok. Daarop kunt u zien wat de kinderen leren.Te laat op school

De meeste leerlingen komen elke dag keurig op tijd op school. Dat vinden wij (leerlingen en leerkrachten) erg fijn. We kunnen dan precies om 8.30 uur en 13.00 uur de deur van het lokaal dicht doen om met de les te beginnen.
Helaas worden we regelmatig uit onze concentratie gehaald door leerlingen die te laat op school komen. Dat is erg storend en niet nodig.
Een kind dat te laat komt vindt dat ook niet leuk. Iedereen kijkt je aan, de leerkracht spreekt je aan. Kortom dit kunnen en moeten we voorkomen. Ga op tijd weg, of stuur uw kind op tijd naar school.
Bent u, of jij altijd op tijd? Blijf dat volhouden. Dat waarderen wij zeer.

Wegbrengen van de leerlingen groep 3 t/m 8

De leerlingen van de groepen 1 en 2 worden, voor begin van de lessen, door de ouders in de groep gebracht.
Leerlingen uit de groepen 3 t/m 8 zijn zo thuis op school, zijn zo zelfstandig, dat zij die begeleiding in school niet meer nodig hebben.
Zit uw kind in groep 3 t/m 8 en brengt u uw kind naar school? Zegt u, uw kind dan op het schoolplein gedag en laat hem of haar alleen naar binnen gaan.
Alleen als u een belangrijke mededeling voor de leerkracht heeft, kunt u even mee lopen.
Bedankt voor uw medewerking.


4 november

Op de koffie bij de directie

6 november

Maandviering groep 3

9 november

10-min inloop

Creamiddag10 november

Groep 3 naar De Stoep

11 november

Nationaal Schoolontbijt

13 november

Studiedag: leerlingen vrij

16 november

Groep 3 bezoek van Centrum vd Kunsten

17 november

Groep 3 naar Kinderboerderij

20 november

Schoolfotograaf

24 november

Gesprekken avond groep 1-8

26 november

Gesprekkenavond groep 1-8

27 november

Rapport mee

De volgende nieuwsbrief verschijnt op dinsdag 10 november


De database wordt beschermd door het auteursrecht ©opleid.info 2017
stuur bericht

    Hoofdpagina