Nieuwsbrief 33 Spring 2007Dovnload 75.58 Kb.
Datum21.08.2016
Grootte75.58 Kb.

PFI België Nieuwsbrief 33 Spring 2007

A
Nieuwsbrief 33

Spring 2007


pril 25, 2007
Hi all !
Sorry that you haven’t heard from me. As some of you know, I broke my right elbow during a Yule ritual in December and typing was impossible for awhile and simply painful for the last months.
But in the background, we’ve been busy. The good news is that Maya of Camelot boom has accepted the position of PF National Coordinator of Belgium. As most of you know, Maya is very active in the Pagan Community in Belgium. Plus she speaks all of the local languages, unlike me, who only speaks accented Dutch and English. Maya is already busy organizing a conference and has a monthly Pagan bar each month. See inside for details.
I’ll be staying on as the editor of Pagan World and helping out Maya when the road gets bumpy. So after 9 years of being active in the Pagan Federation, you still aren’t rid of me 

I HOPE TO SEE YOU ALL AT OUR NEXT MEETING!


Bright blessings

Diana (aka Joanne)
Activity Calendar
Pagan Federation Activities
PAGAN BAR
Wij zijn heel blij te kunnen aankondigen dat we terug een ‘pubmoot’ of ‘heksencafé’ in het Antwerpse hebben.
Wanneer?

Elke 1e woensdag van de maand. Van half acht tot tien uur ‘s avonds. Langer blijven mag natuurlijk altijd!


Waar?

In een gezellig café.


Wat?

De term pubmoot komt uit Engeland, waar de ‘pub-cultuur’ iets heel anders is dan onze kroeg- of café-cultuur. Nog niet zo lang geleden werden ook in Vlaanderen bijeenkomsten gehouden in ‘het zaaltje’ achter de dorpskroeg, de ‘parochiezaal’ of het ‘volkhuis’. Nu ligt dat een beetje anders.

Omdat we van deze bijeenkomsten een ongedwongen ontmoeting willen maken, trekken we met opzet terug naar ‘de kroeg’.
In Nederland koos men voor de term ‘heksencafé”. In Engeland spreekt men van pubmoots. Wij kozen voor pagan bar, omdat we een pluralistisch kader willen creëren en trots zijn op onze overtuiging.
Wie?

Bedoeling is paganisten of mensen met interesse in natuurreligies een plaats te geven waar ze gelijkgestemden kunnen ontmoeten, zonder al te veel omhaal. Een moment waar mensen vrijblijvend informatie kunnen verkrijgen en ervaringen uitwisselen.


Er zijn geen lezingen of rituelen, er is geen vooropgestelde agenda. De inhoud zal afhankelijk zijn van de bezoekers en de vragenstellers.
Spiritualiteit is in de eerste plaats zelfontplooiing, maar mag ook een sociaal gebeuren zijn, liefst met de nodige leute!

Er zijn geen kosten aan verbonden (drank is natuurlijk wel voor eigen rekening). De organisator draagt de verantwoordelijkheid naar de uitbater van het etablissement toe, dat we niet ‘afhuren’ en waar de andere bezoekers dus gewoon hun ding kunnen doen.

Leeftijd voor bezoekers is minimaal 18 jaar, tenzij vergezeld van voogd of ouder.
Wie niet?

Mensen die beroepsmatig in paganistische stromingen geïnteresseerd zijn (met name de media), zijn niet welkom. Zij dienen de organisatie direct te benaderen voor informatie.


Wij houden niet van betweters, discriminatie en intolerantie. Mensen die leden willen ‘ronselen’ voor hun organisatie zijn eveneens niet welkom.

Meer info?
Stuur een mailtje naar Camelot.Boom@skynet.be

03 844 09 900486 80 10 13

PFI Conferentie Nederland 2007

Zaterdag 12 Mei 2007 * Lunteren
Op zaterdag 12 Mei 2007 organiseert de Pagan Federation International alweer haar zevende conferentie in Nederland. Evenals voorgaande jaren belooft het een bijzondere feestelijke dag te worden! Van 10.00 tot 18.00 rituelen, lezingen, workshops, een grote markt, muziek, enzovoort. Om 18.30 een warm buffet en salades. 's Avonds entertainment, muziek en dans.

Voorlopig programma:  

Tijd

Ovale zaal 5

Zaal 3

Zaal 2 of 4

 

10.30

Torc en Ivy Bloos: Druidische openings-ceremonie

 

NB: Alle workshops duren 45 minuten met 15 minuten pauze ertussen

 

11.30

Geraldine Beskin:
Aleister Crowley (Eng.)

Maya: Zelf een ritueel schrijven.

Alruin: Necronomicon

 

12.30

Julia Phillips:  
Madeline Montalban (Eng.)

Remco: Zelf mede maken 

Arghuicha: Het keltische bomensysteem

 

13.30

Hera: Rituele cirkeldansen
(uitleg over de dans)

Anke Zack / Caroline Daalder: De weg van de Godin

Saddie Lamort: The kaballah (Eng.)

 

14.30

Hera: Rituele cirkeldansen (vervolg en dansen)

Ina Cüsters: Actieve workshop

Julia Phillips:  
Madeline Montalban (Eng. herh.)

 

15.30

Alexsandra en Martin:
4-elementenritueel

Geraldine Beskin:
Aleister Crowley (Eng. herh.)

Yoeke Nagel: De magie van het huishouden

 

16.30

Luna Verde:
Buikdansen

Felicia Molenkamp: Kruidenwandeling buiten het gebouw

Abe de Verteller:
Keltische verhalen (eventeel buiten)

 

17.45

Torc en Ivy Bloos: Sluitingceremonie

 

 

 

Eetzaal klaarzetten

18.30

Eetzaal

Indonesisch Buffet & salades & vegetarische maaltijden

Bar: broodjes, frites, soep, kroketten etc.

 
Tijd

Grote Zaal

20.00
22.00

Harmony Glen * www.harmonyglen.com
Keltische luister- en dansmuziek

22.30
Uitsluitend voor leden van de PF en sprekers: Op vrijdagavond 11 mei vanaf 18.00 uur is onze gebruikelijke pre-conference party! Gezellig bijkletsen met de sprekers van de conferentie, nog wat laatste dingen organiseren, de zalen klaarmaken, voorbereidingen voor de rituelen treffen, oefenen, en uiteraard soep, en een hapje en een drankje aan de bar. Mede dankzij de inspanningen van de leden en de hand- en spandiensten van iedereen loopt de organisatie altijd weer op rolletjes!

Campings en hotels
De volgende campings en hotels liggen in de buurt van de conferentie:

  • Camping en hotel De Scheleberg, * * * *, Immenweg 15, 6741 KP Lunteren, tel: (0318) 485 996. Schitterende camping, mooie schone grasvelden, ruime plaatsen, veel naald en loofbomen. Ongeveer 7 minuten per auto van de conferentie.

  • Camping De Rimboe, * *, Boslaan 129, 6741 KG Lunteren, tel: (0318) 482 371. Ongeveer 5 minuten per auto van de conferentie, minder fraai dan de Scheleberg, maar  ook in het bos gelegen.

  • Hotel Hugo de Vries, Dorpsstraat 13, 6741 AA Lunteren, tel: (0318) 485 255. 5 minuten lopen vanaf de conferentie.

  • Hotel De Wormshoef, * * *, Dorpsstraat 192, 6741 AS Lunteren, tel: (0318) 484 241. 20-30 minuten lopen vanaf de conferentie.

Lokatie, prijs, informatie
Kaartjes worden ook verkocht op sommige heksencafé’s. Voor leden van de PFI is er een receptie op vrijdag 19 mei vanaf 18.00 uur.

Prijzen:PF leden:   

Niet-leden:  

Kraam:      

Maaltijd:    € 12.00

€ 15.00


€ 15.00 per tafel, (exclusief toegangskaartje)

€ 13.00 (vlees of vegetarisch)


Kaartjes zijn ieder jaar snel uitverkocht, als je verzekerd wilt zijn van een kaartje maak dan direkt het verschuldigde bedrag over, onder vermelding van je naam, (eventuele heksennaam), en stuur gelijk een mailtje naar LadyBara@paganfederation.org, dan heb ik alle gegevens bij elkaar. Kaartjes gaarne betalen via overschrijving op het volgende bankrekeningnummer: ABN-AMRO 60.60.20.578 ten name van Pagan Federation International, Den Haag, o.v.v. LUNTEREN, maaltijd, vlees tenzij vegetarisch is vermeld.


IBAN:   NL59 ABNA 0606 0205 78
BIC:      ABNANL2A
Bij het kaartje zit tevens info hoe per trein of auto in Lunteren te komen.

Als je belangstelling hebt een workshop of lezing te geven laat mij dit dan weten.


Voor verdere informatie: LadyBara@paganfederation.org, of telefonisch op nr. (06) 5471 4010 ( alléén tussen 18.00 – 20.00 uur).PFI Dagje Uit :

FEEST OP HET BEGIJNHOF - BEGIJNHOF BIJ KAARSLICHT

Zondag 2 September 2007 om 14:00
Iedereen is welkom! Bring your friends!


Op zondag 02 september 2007 wordt er feest gevierd op het eeuwen oude begijnhof.

14.00 uur: Begijnhof in de Middeleeuwen door de Gezellen van Ghismo: een middeleeuws kampement met dans, gevechten en valkeniers. (http://users.skynet.be/winged_predator/site/home.htm )

19.00 uur: Concert in de Sint-Catharinakerk door de Koninklijke Muziekmaatschappij Isidorus (Deurne), gevolgd door "Begijntjes Lief en Leed" (begijnenverhalen met liederen door Chorale Jogem)

20.00 uur: Begijnhof bij Kaarslicht: totaalspektakel in een zee van 4500 kaarslichtjes, een unieke ontroerende belevenis.
Locatie: straatjes van het Begijnhof

Prijs: gratis

Meer info: Toerisme Diest 013/33.74.83
When you get to the Begijnhof, give me a call on my gsm 0484 073855. There’s no need to confirm in advance that you’re coming. I’ll be there no matter what!- Diana

_____________________________________
Activities from other organizations:
Camelot Conference gaat door op zaterdag 22 september 2007!!!!!
Merry meet,

Opdat iedereen het defintief in zijn agenda kan zetten:

CAMELOT CONFERENCE GAAT DOOR OP ZATERDAG 22 SEPTEMBER 2007!!!!! Mabon ritueel, workshops, voordrachten en cirkelgesprekken, een marktje,… alles om een heerlijk paganistisch feest te beleven!
Meer informatie volgt later!
brightest blessings,

Maya
Camelot Boom

Tuyaertsstraat 61

2850 Boom

03 844 09 90

0486 80 10 13


Vzw Arcadia
May 13 2007

vzw Arcadia organiseert op zondag 13 mei een zweethutceremonie. De zweethutceremonie, die in verschillende vormen en op vele plaatsen bestaan heeft, bleef het meest levendig als ritueel (dus meer dan een sauna) bij de Noord-Amerikaanse indianen. Het is een ritueel dat ons uitnodigt om even ons egocentrisch standpunt te verlaten, en over te geven aan “Al wat is”.


Als westerlingen kennen we niet altijd even goed de achterliggende symboliek van het ritueel, maar de basismythologie die aan de basis ligt is voor iedereen even toegankelijk: Wakantanka, het vuur, de zon geeft warmte. Het stenenvolk, de aarde, neemt die warmte op en wordt langs het vuurpad de hut ingeleid. Die vormt als het ware de baarmoeder. In het centrum van de hut versmelten water en vuur en daaruit ontstaat immers de geest die nieuw leven geeft.
In een zweethutceremonie lossen we geen persoonlijke problemen op maar richten we ons op ‘al wat leeft, nog zal geboren worden, de spirituele wereld en de Schepper zelf’. Het is een spiritueel gebeuren dat gebruik maakt van een fysieke ingang. Niet teveel denken, het komt vanzelf! De overgave van de deelnemers, de hitte van de stenen, het vochtige donker van de hut en heel de wijde natuur maken van dit ritueel een rustgevende zuivering die zich nog een hele tijd nadien nog kan laten voelen.
Praktisch:
Datum: zondag 13 mei 2007 van 14u00 tot ……
Plaats: wordt bevestigd bij inschrijving
Prijs: 12,50 EUR voor leden van vzw Arcadia,15 EUR voor niet leden.
Opgelet! Er is slechts plaats voor een beperkt aantal deelnemers. Inschrijven is dus een must en kan bij Belisma@vzw-arcadia.org
LITHA LIER 2007 - Midzomerfeest met Arcadia bij de Donkvrienden in Lier! June 23 2007

Midzomer is het feest van licht en leven, kracht, vruchtbaarheid en overvloed in de natuur! In bijna elke cultuur werd de zomerzonnewende gevierd en soms zelfs gevreesd. De zon staat op het hoogste punt, maar begint vanaf nu opnieuw af te nemen. Binnen het wiel van het jaar gaan we na de zomerzonnewende langzaam maar zeker van groei opnieuw naar rust, van zomer naar winter, van licht naar duister. Alleen hoop, rituelen en een diep geloof konden vroegere volkeren ervan verzekeren dat de zon zou terugkeren tijdens de winterzonnewende. Voor deze volkeren moet het steeds opnieuw wenden van de zon een verbazingwekkende en fantastische ervaring geweest zijn. Voor moderne heksen en mensen die zich nog sterk verbonden voelen met de natuur is het wenden van de zon nog altijd een feest!


For up to date information and details of activities and workshops, please contact vzw Arcadia at

webmaiden@vzw-arcadia.org

http://www.vzw-arcadia.orgVormingsavonden Werkgroep Traditie 2007

Gelieve de nieuwe data voor 2007 in uw agenda te willen noteren:

vrijdag 18/5 /2007

vrijdag 21/9/2007

vrijdag 23/11/2007

Vanaf het voorjaar van 2007 zullen de vormingsavonden van de Werkgroep Traditie op een NIEUWE meer centraal gelegen locatie doorgaan. Kasteel Walburg te Sint-Niklaas wordt omgeruild voor het geklasseerde Elzenhof van Lier. Door het vroege sluitingsuur van de taverne op de benedenverdieping van kasteel Walburg was er geen ruimte meer voor het kameraadschappelijk nakaarten onder vrienden. Aangezien we dit sociale aspect hoog in het vaandel dragen, was uitwijken een noodzakelijkheid geworden. We hopen u opnieuw in grote getale te mogen verwelkomen op onze nieuwe locatie:

Feestzaal Elzenhof
Grote Markt 41 – 42
2500 Lier

For further info, contact E-post: p/a Stefaan Van den Eynde hoofdzetel@traditie.be, http://www.traditie.be


________________________________________________
Camelot Boom Kalender activiteiten
Workshops & cursussen
Tools: wierook workshop

Vrijdag 1 juni 2007 (Maya)

We begeven ons in de magische wereld van de wierook, haar geschiedenis, haar toepassingen en leren zelf nuttige samenstellingen maken.
Kruiden workshop

Vrijdag 12 oktober 2007 (Luc)

We verdiepen onze kruidenkennis verder en leren een aantal nieuwe bereidingen maken.
Ritueelgroep

Vrouwen: 7 september 2007


Debatavonden

Vrijdag 15 juni 2007


Open sabbatvieringen
Beltane

Dit feest van bloei en bevruchting wordt uitbundig gevierd met een avondritueel gevolgd door een feest met overnachting voor het liefhebberd. Van 30 april tot 1 mei 2007.


Lughnasad

In deze tijd waarin het eerste fruit en graan van het jaar geoogst worden, vierden de oude Kelten hun Lughnasad-spelen. We eren deze gebeurtenissen op 3 augustus 2007.


Samhein

Wij staan stil bij het afgelopen jaar, eren onze overledenen en luiden het nieuwe heksenjaar in met een diepe beleving gevolg door een knallende haloweenparty. 31 oktober 2007.


Open esbatvieringen
Rose moon

29 juni 2007. Deze blue moon staat in het teken van spells en magie.


Hunters moon

28 september 2007. We concentreren ons op helderzien, heldervoelen en vormen van divinatie.


Wandelingen

15 september 2007 gaan we wandelen in de Ardennen.

Andere wandelingen worden in de loop van het jaar toegevoegd.
Algemeen

Deelname in de kosten van lessen en workshops:

€ 8,00 In de prijs zijn een syllabus, drankje en versnapering inbegrepen. Voor practicum en workshops kan een bijkomende vergoeding voor materialen gevraagd worden. Voor feesten hangt de bijdrage af van de aard van de viering.

Andere activiteiten hangt af van de aard.


De hiervoor vermelde data worden in de loop van het jaar nog aangevuld met natuurwandelingen, lokaal georganiseerde activiteiten enz.
Inschrijven is noodzakelijk, het aantal deelnemers is beperkt.
Alle activiteiten gaan, tenzij anders vermeld, door op onze locatie te Boom
Brightest Blessings

Maya
Camelot Boom

Tuyaertsstraat 61

2850 Boom03 844 09 90

0486 80 10 13
De database wordt beschermd door het auteursrecht ©opleid.info 2019
stuur bericht

    Hoofdpagina