Nieuwsbrief Datum: 04-02-2016Dovnload 13.54 Kb.
Datum22.07.2016
Grootte13.54 Kb.


nieuwsbrief


Datum: 04-02-2016


Onderwerp: nieuwtjes weetjes februari 2016: project dieren.
Volgende week gaan we van start met de projectweken. Het thema is: DIEREN.

SBO het Avontuur verandert voor twee weken in een heuse dierentuin: “dierentuin het Avontuur”. Eigenlijk zijn we in de groepen al stiekem begonnen met het project, want het is natuurlijk een erg leuk thema!

De groepen 5/6, 6/7M en 7/8W hebben via de brede school een bezoekje van de dierenambulance toegewezen gekregen; de dierenambulance heeft deze week de school bezocht. De kinderen hebben ook al veel dierenknuffels mee genomen!

Op maandag 8 februari a.s. vindt de officiële opening van de projectweken plaats om 08.35 uur in de gemeenschapsruimte.

Op dit moment worden er in onze school ook dansclinics gegeven vanuit het Special Heroes project.

Dit combineren we dit keer met onze projectweken. Alle groepen oefenen deze 2 weken een dans, waarin zij dieren uit zullen beelden (een echte dierendans dus!)

Om u te laten zien wat de kinderen tijdens de projectweken allemaal hebben gedaan willen wij u van harte uitnodigen voor de open middag op donderdag 18 februari a.s.

Die dag vindt er van 14.00 – 15.00 uur een dansvoorstelling plaats in de gemeenschapsruimte van de school. Daarna kunt u de groep van uw kind bezoeken om te kijken wat er in alle groepen is gedaan rondom het thema dieren onder het genot van een hapje en een drankje. U bent van harte welkom!!Dansclinics vanuit Special Heroes

Het volgende sportaanbod van Special Heroes is al weer begonnen op Het Avontuur!

Vanaf dinsdag 2 februari 2016 krijgen de leerlingen tijdens de gymles dans-clinics aangeboden.

Twee lesgevers van Adelina’s Dancing Colours komen de lessen verzorgen op school.

Op dinsdag 2, 9 en 16 februari krijgen de groepen 7/8W, 6/7M, 4/5, 7/8R, 3/4 en 5/6 de danslessen tijdens de gymlessen aangeboden. Donderdag 4, 11, en 18 februari zijn groep 1/2 en 6/7K aan de beurt, deze lessen worden gegeven in het speellokaal.

Op donderdag 18 februari, van 14.00 uur tot 15.00 uur, worden alle aangeleerde dansen aan elkaar geshowd in een echte voorstelling.Hierbij zijn ook de ouders / verzorgers van harte welkom. Tijdens deze voorstelling kunt u zien wat uw kind allemaal geleerd heeft en hoe leuk hij / zij het vindt. Reserveer deze datum dus vast in uw agenda!

Special Heroes middag

Op zaterdag 20 februari is er in sporthal De Mammoet in Gouda een Special Heroes middag. Onze kinderen en u zijn daar welkom tussen 13.30 uur en 15.30 uur om een leuke middag mee te maken en daar kennis te maken met onder andere kickboksen, bootcamp en nog meer andere sporten. Hier zijn geen kosten aan verbonden. De kinderen zullen hier nog een informatieflyer over ontvangen.

Algemeen

Special Heroes is een landelijk sportstimuleringsprogramma om leerlingen binnen het speciaal onderwijs te laten zien en ervaren hoe leuk sport en bewegen kan zijn. Het project is een initiatief van de PO-raad, Stichting Onbeperkt Sportief NOC*NSF met als doel de jeugdsport van leerlingen in het speciaal onderwijs een impuls te geven. In Gouda wordt het programma uitgevoerd in samenwerking met scholen, lokale sportaanbieders, SPORT.GOUDA en Special Heroes. Dit in opdracht van de gemeente Gouda. Meer informatie over het programma vindt u op de website: www.specialheroes.nl .

Heeft u nog vragen? Neemt u dan contact met de vakleerkracht bewegingsonderwijs (Michiel Dessing, michiel@sbo-hetavontuur.nl ) of met Sport.Gouda (Kim Disco, kim.disco@sportpuntgouda.nl ).
Strookje:

Als u onze dansvoorstelling en het “kijkje in de klas” wilt bijwonen, wilt u dan onderstaande strook invullen en inleveren bij de leerkracht? Alvast bedankt en hopelijk tot ziens!!


Dhr/mevr……………………………………………………………..ouder(s) van……………………………………………


…………………………………………………..uit groep ………………………………. wonen de


dansvoorstelling “Dieren” bij en doen mee met het “kijkje in de klas”.
U BENT VAN HARTE WELKOM IN DIERENTUIN HET AVONTUUR!!!


De database wordt beschermd door het auteursrecht ©opleid.info 2019
stuur bericht

    Hoofdpagina