Nieuwsbrief maart 2016 Beste mensenDovnload 16.79 Kb.
Datum17.08.2016
Grootte16.79 Kb.Nieuwsbrief

maart 2016
Beste mensen:

Zoals we allen hebben kunnen merken is het voorjaar op komst. We kijken uit naar het mooie weer. Club 50 plus Noorden kijkt uit naar uw deelname aan de verschillende activiteiten.
Onze leden:

Overleden pater D. Koster. We wensen de nabestaanden de komende tijd veel sterkte toe.

Als nieuw lid verwelkomen we Dhr. A. Dijksma. Hartelijk welkom bij onze club.
In memoriam:

23 Jaar geleden kwam pater Koster in Noorden wonen. Al gauw ging hij op bezoek bij mensen om kennis te maken en hij voelde zich snel thuis tussen de Noordenaren.

Hij ging elke laatste vrijdag van de maand met mensen een kerk bezoeken. Er was dan een rondleiding in die kerk. Na afloop werd dan in de pastorie koffie gedronken. Pater Koster maakte zelf de afspraak met die parochie en nam altijd wat lekkers mee voor bij de koffie. Later werd dit overgenomen door het bestuur van Club 50 plus Noorden.

We zijn met hem naar veel kerken geweest, van Kamerik tot Nieuwveen, niet alleen katholiek , maar ook andere gezindten. Er werd bij de Rietzanger verzameld en reden voor zover mogelijk met elkaar mee. Dit ging altijd erg gemoedelijk, iedereen was behulpzaam en vond het een gezellig uitje. De laatste keer dat we zouden gaan was er brand bij “Het Leeuwtje” en belde pater Koster af omdat het verkeer er niet door kon. Een paar keer per jaar verzorgde pater Koster de eucharistieviering in de Rietzanger.

Pater Koster hartelijk dank voor alles wat u in Noorden gedaan hebt.
Klaverjassen:

Uitslag klaverjassen 1 februari: Uitslag klaverjassen 15 februari:

1e Mevr. L. Kalshoven 7162 punten 1e Dhr. F. van Dort 6864 punten

2e Dhr. W.v.d. Pijl 7108 punten 2e Dhr. A. Luyben 6815 punten

3e Dhr. A. Teekens 6883 punten 3e Mevr. A. van Zoest 6673 punten

Poedelprijs: Mevr. A. v.d. Haak 4767 pnt. Poedelprijs: Dhr. M. Pietersen 4948 pnt.

De volgende klaverjasavonden zijn, 29 februari, 14 maart.

In het programmaboekje staat abusievelijk 28 maart (2e paasdag) vermeld
Jaarvergadering:

De jaarvergadering van 17 februari werd bezocht door 23 leden (exclusief bestuursleden). De kascontrolecommissie heeft de boeken gecontroleerd en in orde bevonden. Nieuw in het bestuur is gekozen: Dhr. G. v.d. Steen. Hij neemt het 2e penningmeesterschap op zich. De notulen van deze vergadering zijn t.z.t. ter inzage. Na de vergadering was er gelegenheid voor een drankje.


Afscheid:

Bij de jaarvergadering hebben we afscheid genomen van 2 bestuursleden.

Mevr. Th. Pietersen heeft vele jaren in het bestuur gezeten, waarvan een groot deel als (mede)beheerde en 2e penningmeester. Daarnaast heeft zij zich met veel enthousiasme ingezet voor vele hand en spandiensten.

Dhr. K. Pieterse heeft ook vele jaren deel uitgemaakt van het bestuur. Hij beheerde de website, hield ledenbestand bij, was voor het onderhoud van de Rietzanger, coördineerde de biljartcompetitie.

Als bedankje voor hun jaren van inzet voor de club werd hen een dinerbon/klusbon en een bloemetje aangeboden. Thea en Kees hartelijk bedankt.
Biljarten:

De biljartclub “Springbok” uit De Hoef en “Biljart 50 plus” uit Noorden hebben een onderlinge competitie gespeeld. Deze is gewonnen door “Biljart 50 plus” met 28 punten tegen 8.

1. Dhr. A Luyben 154%

2. Dhr. C. Hemmer 142%

3. Dhr. H. Kas 133%
NL Doet:

In het kader van Nldoet (landelijke vrijwilligersdag) worden er op 11 maart verschillende werkzaamheden bij de Rietzanger uitgevoerd. Wilt u ons ook komen helpen dan kunt u contact opnemen met Dhr. J. Leliveld.

Activiteitenochtend:

Vrijdag 18 maart is onze volgende activiteitenochtend. Mevr. J. van Capel komt ons iets vertellen over het hospitium in Nieuwkoop. We beginnen om 10.00 uur met een kopje koffie/thee. U bent van harte welkom!
Fietstocht:

Iedere 3e woensdag van de maand wordt van start gegaan vanaf de parkeerplaats t.o. de kerk om 9.30 uur. Ook dit jaar willen we bij goed weer reeds in maart beginnen. De afstand is ongeveer 30 km. Er wordt met aangepaste snelheid gereden en onderweg is er altijd tijd voor een kopje koffie/thee. Indien nodig brood en regenkleding meenemen. Voor de gemaakte kosten wordt een vergoeding gevraagd van Є 0,50 per persoon. Iedereen kan meefietsen, ook zonder lidmaatschap van onze vereniging. Het fietsen is op eigen risico. De eerste tocht is op 23 maart.( door omstandigheden 4e woensdag van de maand!) Bij slecht weer gaat de tocht niet door. De organisatie is in handen van Dhr. J. Leliveld

Bingomiddag:

De volgende bingomiddag is woensdag 23 maart. De middag begint om 14.00 uur. Kosten: Є 4,00 voor 8 rondes, inclusief 2x koffie/thee. Het tweede plankje kost Є 3,00 .


Vrijwilligersmiddag:

Deze middag is op 9 april. De uitnodigingen komen nog.


Modeshow:

De modeshow is op 13 april. De firma Doorduijn uit Bodegraven komt weer met een prachtige voorjaarscollectie.
Belastingaangifte:

Ook dit jaar is er weer gelegenheid om uw belastingformulier te laten invullen als u daar behoefte aan mocht hebben. Indien u hiervan gebruik wilt maken kunt u contact opnemen met Dhr. A. Smit tel 408626. Hieraan zijn geen kosten verbonden.


Contributiebetalingen:

Wij verzoeken u dit zo spoedig mogelijk te doen,voor zover u dit nog niet gedaan hebt. Wilt u hierbij uw lidmaatschapsnummer vermelden!
Website/e-mail adres:

Op onze website(www.club50plusnoorden.nl) kunt u alles vinden over onze club 50 plus. Ook kunt u ons per e-mail bereiken rietzangernoorden@hotmail.nl

Wanneer u de nieuwsbrief per e-mail wilt ontvangen, laat het ons dan even weten!
Het bestuur


Oude mensen

Ze luisteren met z'n tweetjes naar de regen op het dak,

voor veel gepraat zijn ze niet meer bij machte,

alleen toen zij daarnet een bitterkoekje brak,

keek hij haar even aan en lachte.(T. Hermans)De database wordt beschermd door het auteursrecht ©opleid.info 2017
stuur bericht

    Hoofdpagina