Nieuwsbrief mei 2002Dovnload 22.1 Kb.
Datum30.09.2016
Grootte22.1 Kb.
Nieuwsbrief mei 2002


U zult van ons elk kwartaal een nieuwsbrief ontvangen, waarin we zullen trachten u zoveel mogelijk informatie te doen toekomen met betrekking tot onze activiteiten en ons assortiment en eventueel een ondersteunend artikel. Dit kwartaal een artikel van de hand van Dr. R.W. van Kanten: artikel I Orale Conceptie.


We zijn weer een stapje verder!!
Met genoegen informeren wij u dat ons assortiment anti-conceptie is uitgebreid met Nordiol 28’s. Thans hebben wij uit voorraad leverbaar op reguliere basis


Nordiol 28’s
 • De Nordiol 28’s is een reeds jaren in Suriname geregistreerde contraceptivum

ethinyl estradiol 0.05 mg en levonorgestrel 0.25 mg

 • De Nordiol 28’s voldoet derhalve aan alle in de Nationale Geneeskundige Klapper gestelde vereisten.

 • Tevens is elke strip voorzien van 7 bruine pillen, elk inhoudende Ferrous Fumarate 75mg.

 • De Nordiol is tegen een betaalbare prijs,te verkrijgen bij alle apotheken over het gehele land.

Weet u dat


de Nordette 28’s

reeds


op SZF recept verkrijgbaar is bij
apotheek Polanen en apotheek RKZ!!!

Orale anticonceptie

(Artikel 1 van Drs. R.W. Van Kanten)

Het beïnvloeden en uiteindelijk het beheersen van de menselijke voortplanting was pas mogelijk nadat er meer inzicht en kennis kwam over al die processen, die leiden tot een zwangerschap.

In essentie zijn die processen: • Ovum en sperma moeten op een zodanig gunstig moment en gunstige condities met elkaar in contact komen dat er een samensmelting (conceptie) kan plaatsvinden.

 • De bevruchte eicel (conceptus) moet in korte tijd zodanige activiteiten ontwikkelen dat het hele menstruatie proces van de vrouw stil gelegd wordt en er een gunstige innestelingplaats georganiseerd wordt. De conceptus heeft zich ondertussen ook zover ontwikkeld dat er al een taakverdeling is van gespecialiseerde cellen die de voeding en het contact met het moederlichaam onderhouden en de groep cellen die lichaam en organen van het embryo zullen ontwikkelen.

 • Pas nadat de innesteling tot stand is gekomen is er sprake van een zwangerschap.

Het beïnvloeden van de menselijke voortplanting is net zo oud als de mensheid zelf of beter gezegd vanaf de mens als zodanig een zelfbewustzijn heeft.

In alle religiën, mythologieën, sagen, sprookjes, volksverhalen, traditionele geneeswijzen en overleveringen wordt deze beïnvloeding vermeld.

Om te voorkomen dat er een zwangerschap ontstaat in voor betrokkenen ongunstige of ongewenste perioden zijn er met onze moderne inzichten verschillende opties.

Het beïnvloeden van de conceptus zelf is vanwege levensbeschouwelijke, religieuze, ethische, juridische en medische redenen voor velen het minst gewenst en zelfs verboden.

De processen van inseminatie, conceptie en nidatie zijn via anticonceptie methoden wel te beïnvloeden.

In principe kunnen wij zorgen dat:


 1. Er geen spermatozoën in het lichaam van de vrouw aanwezig zijn op die plaats en op dat moment als er een te bevruchten eicel ter plaatse is.

 2. Er geen te bevruchten eicel gevormd c.q. vrij komt in die periode waarin er vitale zaadcellen in het lichaam van de vrouw aanwezig zouden kunnen zijn.

 3. Al zou er een conceptie plaats gevonden hebben, de mogelijkheden tot innesteling niet aanwezig zijn.

Voor informatie kunt u terecht bij onze vestiging hk. Kersstr./ Markoesastr. 39, telefonisch te bereiken via telefoonnummer 491040 of per fax op nummer 491044.

Wij zijn tevens per e-mail te bereiken op het navolgende adres: kendan@sr.net./webpage: http://kendan.ontheweb.com
Het beheersen van de ovulatie, de omvorming van het endometrium, de motoriek van de tubae en de samenstelling van het cervixslijm konden pas op een wetenschappelijke basis plaatsvinden nadat in de 2e helft van de vorige eeuw de hormonen die daarop invloed hadden, synthetisch geproduceerd konden worden.

De natuurlijke hormonen waren toen al bekend, maar moesten uit dierlijke en soms menselijke organen, bloed c.q. urine geëxtraheerd worden. Wegens de hoge kosten, beperkte houdbaarheid, soms onzuiverheid en risico van immunologische en allergische reacties was de bruikbaarheid beperkt.

Bij de ontwikkeling van de orale anticonceptiva heeft Wyeth een belangrijke rol gespeeld. Norgestrel, een synthetisch progestageen werd in de laboratoria van Wyeth ontwikkeld. Norgestrel is een racemisch mengsel van de isomeren D- en L-Norgestrel. De actieve isomeer, oorspronkelijk bekend als het D-Norgestrel kreeg later de naam "Levonorgestrel", welke door de W.H.O. officieel werd aangenomen. De progestatieve activiteit van Norgestrel is 20x sterker dan de androgene activiteit, zodat bij een dosis welke voldoende is voor contraceptie er geen androgene bijwerkingen te verwachten zijn. Levonorgestrel kan geclassificeerd worden als een zuiver progestageen.

Dr. Gregory Pincus samen met de gynaecologen Dr. I. Rock en Dr. C. Garcia zijn de grondleggers van de hormonale contraceptie die in de jaren 1951 - 1958 ontwikkeld werd. De kinderziekten zijn nu overwonnen en de anticonceptie-pil is net als acetosal één van de meest gebruikte, meest onderzochte en best bekende medicamenten.

De anticonceptie pil blijkt bovendien ook een belangrijk gunstig effect te hebben bij:


 • menstruatiestoornissen

 • climacteriële klachten

 • osteoporose

 • huid- en haargroei

 • preventie van hartinfarcten bij oudere vrouwen

 • preventie en gunstig effect bij dementie van oudere vrouwen

 • palliatieve begeleiding van endometriumcarcinoom

Voor de anticonceptie hebben wij ook meer keuze: • gecombineerde pil: 50-(plus) pil en sub-50 pil

 • 2 fasen pil

 • 3 fasen pil

 • step-up pil

 • minipil

 • depo preparaten.

Voor informatie kunt u terecht bij onze vestiging hk. Kersstr./ Markoesastr. 39, telefonisch te bereiken via telefoonnummer 491040 of per fax op nummer 491044.

Wij zijn tevens per e-mail te bereiken op het navolgende adres: kendan@sr.net./webpage: http://kendan.ontheweb.com

Bij ons kunt u tevens terecht voor alle producten de medische sector regarderend.


Bent u geinteresseerd in wat wij doen,

of denkt u dat wij u

van dienst zouden kunnen zijn, neemt u dan

contact op met ons klantvriendelijk personeel


of
bezoek onze webpage http://kendan.ontheweb.nl

Indien u geen nieuwsbrieven van ons wenst te ontvangen gelieve u telefonisch kontakt te maken met ons op telefoonnummer: 491040 of per e-mail kendan@sr.net U wordt dan van onze mailinglist gehaald.De database wordt beschermd door het auteursrecht ©opleid.info 2017
stuur bericht

    Hoofdpagina