Nieuwsbrief voor ouders en kinderen van basisschool De BoemerangDovnload 18.54 Kb.
Datum21.08.2016
Grootte18.54 Kb.

Nieuwsbrief voor ouders en kinderen van basisschool De Boemerang21 september 2006, Boemeratel nr. 5

3e jaargang

/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\


Open, maar de fietsen

Al na een korte proefperiode, gevuld met actief meedenkende ouders (dank daarvoor), gaan we de fietsenrekken verplaatsen naar de ruimte naast de bergingen.

Vanaf vandaag moeten alle fietsen van de kinderen in de rekken geplaatst worden nabij de bergingen. De fietsbeugels bij de entree aan de zijkant van het gebouw, bij de rotonde, kunnen gebruikt worden door derden (ouders, gasten).

We hebben dit gisteren ook al met de kinderen besproken. Ook is aan de kinderen aangegeven dat het verboden is om tussen de fietsen te spelen.

Vanochtend hebben Jacques van Breugel en Els Adema de verkeerssituatie begeleid in de hoop dat iedereen snel de juiste route te pakken heeft.Kalender:

  • Vrijdag 22 september, 13.15 – 14.00 uur; theater: Ellen/Dorien – Dagmar – Barry –

Inge vD/Boudewijn

  • Dinsdag 26 september: aanvang zwangerschapsverlof Mirjam van Venrooij…. Succes!

  • Donderdag 28 september: “op voeten en fietsen”

  • Vrijdag 29 september: groep 1 t/m 4 vrij

  • Zaterdag 30 september: Ellen Mallens jarig….gefeliciteerd

  • Maandag 2 oktober: MR-vergadering

  • Dinsdag 3 oktober: aanvang Kinderboekenweek op De Boemerang

  • Vrijdag 6 oktober, 13.15 – 14.00 uur; Theater: Monique H – Alex – Marie-José/Ruth –
    Inge vdB


Informatie bij Boemeratel
Vervoer van kinderen


In de Verkeerswetgeving zijn veel artikelen te vinden over het vervoer van kinderen. Per 1 maart 2006 zijn de wettelijke regels strenger geworden. De basisregel is dat alle kinderen kleiner dan 1,35 meter zowel voorin als achterin een geschikt en goedgekeurd kinderzitje of stoelverhoger moeten gebruiken. Meer informatie hierover is o.a. te vinden op www.anwb.nl en www.kinderzitjes.nl

Wanneer u voor school kinderen vervoert gaan we er vanuit dat u, naast de al eerder gevraagde ongevalleninzittendenverzekering, ook ingesteld bent op deze nieuwe wetgeving.

We moeten er naar streven om de kinderen volgens de nieuwe regels te vervoeren. Om e.e.a. ook praktisch hanteerbaar te houden zijn er enkele uitzonderingen gemaakt.

Voor ons heeft dit bijvoorbeeld tot gevolg, dat we bij het vervoeren van kinderen kleiner dan 1.35 m, altijd vragen om een kinderzitje mee te nemen. We zullen echter op de dag zelf moeten bekijken of elk kinderzitje ook daadwerkelijk past in de auto (zie de site).


Peter de Baar, dir.

B
s. De Boemerang, Rijperkerkstraat 2, 5035 BR Tilburg, 013 4582330 / 06 51916736 bsdeboemerang@bsdeboemerang.nl


www.bsdeboemerang.nl

Verschoonkleding

We houden bij de kleuters steeds minder verschoningskleren over, mogelijk doordat er kleding niet mee terug naar school komt. Vandaar onze vraag om verschoningskleren die wij (uiteraard voor de kinderen na de bekende ongelukjes) erg goed kunnen gebruiken. Te denken aan ondergoed, broeken, shirts, m.n. in de maten voor de kinderen van groep 1 t/m 4. U kunt de spullen inleveren bij de leerkracht van uw kind.

Ook de vraag aan u of u, als uw kind iets van school gebruikt heeft, de spullen uitgewassen en gevouwen terug kunt brengen naar school.

Alvast bedankt!


Petra Platje, gpl
Museumpasjes

Denkt u nog aan het ophalen van de museumpassen? Ze liggen bij de leerkracht(en) van uw kind(eren). S.v.p. een pasfoto meenemen.Els Adema, adj. dir

Fotowedstrijd voor en door kinderen bij bibliotheek Heyhoef!
Binnen kort start de Kinderboekenweek met als thema: ‘De Leeuw is Los’; boeken over dieren. We vinden het bijzonder om in de bibliotheek dan foto’s te hangen van allerlei dieren. Doe daarom mee met de fotowedstrijd. Maak een originele foto van een dier wat je leuk of juist eng vindt. In de dierentuin of thuis of in het bos; dat maakt niet uit.

Lever je foto in bij bibliotheek Heyhoef met achterop je naam, adres en telefoonnummer. Uiterlijk 3 oktober 2006 willen we de foto’s hebben.

De foto’s worden allemaal tentoongesteld; dus kom zeker kijken. De meest bijzondere foto verdient een prijs.
Bibliotheek Heyhoef is open op maandag t/m vrijdag van 13.00-17.30 u. Op vrijdagavond tot 20.00 u en op zaterdag van 10.00-15.00 u.


Warandeloop 12 november 2006

Na een succesvolle Warandeloop vorig schooljaar en de Ten Miles begin dit schooljaar, is het alweer tijd voor de tweede Warandeloop.

Er wordt gelopen in drie groepen. Scholieren t/m 8 jaar lopen 600m door de Warande. Scholieren van 9 en 10 jaar lopen 1200m evenals de scholieren van 11 en 12 jaar. Jongens en meisjes lopen apart. Er wordt gelopen in de ochtend.

Vorig jaar heeft Marc Schellekens voor de Boemerang een prijs weten te bemachtigen, wie weet doe jij dat dit jaar!


We hopen op een grote deelname! Er is twee keer de gelegenheid om alvast te trainen, op 4 en 8 november van 15.00u – 16.00u in de oude Warande. Verzamelen op de parkeerplaats.

De kosten bedragen € 1,50 wanneer je inschrijft via school. Geef op het onderstaande strookje ook aan of je deel zal nemen aan de bostrainingen. Het strookje voorzien van € 1,50 inleveren bij Daphne Janssen in het blauwe lokaal op de tweede verdieping voor 10 oktober a.s.


Naam: ______________________________________________________________________ J/M


Groep en leerkracht:___________________________________________________________

Leeftijd op 12 november 2006: ___________________________________


Ik neem wel/niet deel aan de bostrainingen op 4 en 8 november (doorstrepen wat niet van toepassing is).


wrow

De database wordt beschermd door het auteursrecht ©opleid.info 2017
stuur bericht

    Hoofdpagina