Nieuwsbrief Vrienden van de Bataven Leiden nummer 55 RedactieadresDovnload 9.62 Kb.
Datum22.07.2016
Grootte9.62 Kb.
Nieuwsbrief Vrienden van de Bataven Leiden nummer 55
Redactieadres:

Gertvelthuizen@hotmail.com

Of Gert Velthuizen

Warmundastraat 28

2361 TN Warmond

Dit keer een uitgave speciaal gewijd aan de uitgaansdag op 12 oktober.

Gerard en Riet hebben de locatie alvast verkend, hieronder beschrijft Gerard het programma:


Om 10.30 uur komen wij bij elkaar in "'t Goude Hooft" aan de Dagelijksegroenmarkt 13 in Den Haag om daar ontvangen te worden met koffie/thee en een Haagse kakker.

'T Goude Hooft is één van de bekendste restaurants van Den Haag en omgeving en stamt uit het jaar 1423. Iets voor onze tijd dus. De Middeleeuwse sfeer is niet verloren gegaan en is nog steeds terug te vinden. U zult het gaan zien.

Na de koffie/thee wordt er een bezoek gebracht aan de Gevangenpoort.

Om 13.00 uur wordt er een stevige, Haagse koffietafel voorgeschoteld met o.a. soep, luxe broodsoorten, roggebrood, suikerbrood, kruidkoek, diverse soorten zoet en hartig beleg, gemengde salades en als klap op de vuurpijl Vers fruit.

Met zo'n tafel kun je de middag wel weer doorkomen. Dit moet echter ook wel, want om 14.30 uur staan er stadsgidsen klaar om een rondleiding door centrum Den Haag te geven.

De deskundige gidsen laten ons o.a. Koninklijk Den Haag zien, met onder meer het oorspronkelijk in 1533 gebouwde Paleis Noordeinde, ook wel “Het Oude Hof" genoemd. Ook de straatjes rondom het Noordeinde zijn de moeite waard. Wij komen o.a. langs het Binnen- en Buitenhof. De gidsen vertellen ons alles over de bezienswaardigheden van deze bijzondere stad en de verhalen en anekdotes die bij Den Haag horen.

Vervolgens (ca 16.00) lopen wij naar de Ooievaart. Dit is een rondvaart tocht op plat bodems door Den Haag. Op dit moment de nummer één van leukste attractie in Den Haag, vorig jaar 25.000 bezoekers!

Rond 17.00 uur worden wij weer ontvangen in "'t Goude Hooft" voor een drankje en om alles weer even rust te geven. Nou alles! 

Om 18.30 uur een diner buffet, waar het voor- en nagerecht wordt uitgeserveerd, en het hoofdgerecht in buffet vorm wordt neergezet.

 **Als je niet meegaat naar Den Haag kun je beter het diner buffet wat hieronder staat niet lezen. Je bent nu dus klaar!

Voor diegene die wel het idee heeft om weer een zondag lekker te ontspannen, de lachspieren te laten werken, niet vergeten  -uiteraard sterke- verhalen aan te horen, oftewel op stap te gaan met een stelletje Oud-Bataven/Batavinnen, dan volgt hieronder het DINER BUFFET:

Voorgerechten; Salade Caprese, gemengde salade met kaas croutons en noten, quiche van champignons en ham, quiche van prei en noten, boeren paté.

Hoofdgerechten; Grill en Spit menu vergezeld van diverse aardappel- en groenten gerechten en sauzen, Kalfsfricandeau in portsaus, gestoofde zalm in witte wijnsaus, aardappelgratin, gebakken rijst, verse groenten van 't seizoen.

Nagerechten; Diverse mousses, panna cotta's en vers fruit.

Voor deze onvergetelijke dag vragen wij jullie een eigen bijdrage te leveren van € 40,-- per persoon.

Wij rekenen op ongeveer 50 personen die meegaan, dus reageer snel.

Aan de achterzijde staat informatie over locatie, vervoer en parkeren.
't Goude Hooft

Dagelijksegroenmarkt 13

2513 AL 's Gravenhage


Met openbaar vervoer:

Vanaf station Den Haag Centraal, Tram lijn 17 halte Gravenstraat

of:

Met de auto naar het (gratis) parkeerterrein van winkelcentrum Leidschenhage , vervolgens met tram 2 (vertrek 10:03) tot de grote markt in Den Haag. Van hieruit is het nog 5 minuten lopen naar ‘Gouden Hooft’of met de auto:

Einde A12 linksaf

Volgende stoplichten linksaf

Volgende stoplichten rechtsaf

U rijdt nu langs de Hofvijver (voorlangs Het Binnenhof - Torentje van Balkenende!)

Keuze maken parkeergarage(De vijf nabijgelegen parkeergarages zijn:

  • Gemeentehuis (Spui)

  • Torenstraat

  • Noordeinde

  • De Driehoekjes

  • Jan Hendrikstraat

(zie ook de website : www.tgoudehooft.nl) (goude zonder ‘n’)

De database wordt beschermd door het auteursrecht ©opleid.info 2017
stuur bericht

    Hoofdpagina