Nob ziet Abraham in het Oostvoornse Meer Zuid-Hollandse duikers vieren verjaardagsfeest onder waterDovnload 6.92 Kb.
Datum26.08.2016
Grootte6.92 Kb.


PERSBERICHT

1 augustus 2012


NOB ziet Abraham in het Oostvoornse Meer

Zuid-Hollandse duikers vieren verjaardagsfeest onder water
Vier duiksportverenigingen organiseren op zondag 26 augustus as. een jubileumduik in het Oostvoornse Meer. De duik markeert het 50-jarig bestaan van de Nederlandse Onderwatersport Bond (NOB). De NOB ziet Abraham! Alle leden van de NOB zijn welkom om dit feest onder water kracht bij te zetten.
De Nederlandse Onderwatersport Bond viert haar jubileum onder meer door in elke provincie een jubileumduik te organiseren. In Zuid-Holland wordt deze bijzondere duik georganiseerd door vier verenigingen: Onderwatersportvereniging De Grot (Rotterdam), Duikvereniging Rijnmond (Rotterdam), Duikvereniging Get Wet (Den Haag) en de Leidse Onderwatersport Vereniging Calypso. De vier verenigingen maken op 26 augustus gebruik van het Oostvoornse Meer, een duiklocatie waar vele duikers uit Zuid-Holland hun opleiding ooit begonnen.
Faciliteiten en programma

Het Oostvoornse Meer kent tal van voorzieningen voor sportduikers, die ook op 26 augustus beschikbaar zijn. Parkeren is evenals deelname aan het evenement gratis. Het meer is geschikt voor iedereen, ook mindervalide duikers. De aan het meer gevestigde horeca en een duikbedrijf zorgen voor catering, omkleedmogelijkheden en toiletten. Daarnaast is er ook een wedstrijdelement, wie kan met zo weinig mogelijk lucht een parkoers onderwater afleggen?

Vanuit drie grote partytenten wordt de jubileumduik gecoördineerd. Een evenement waar 90 buddyparen, oftewel 180 duikers aan mee zullen doen. De eerste duikers gaan om 10.00 uur te water, de laatste om 15.00 uur. Aanmelden kan via de website van de NOB (www.onderwatersport.org/actueel/50JaarNOB/Jubilieumduiken )
Feest met Abraham

De jubileumduik in het Oostvoornse Meer laat zien hoeveel mensen plezier beleven aan de onderwatersport in Nederland. Onderwatersport waarvan de belangen al vijftig jaar door dezelfde organisatie worden behartigd: de NOB.Honderden duikers zullen op 26 augustus dit bijzondere moment voor de onderwatersport in Nederland vieren waar dat gevierd behoort te worden: onder water! Als zij hopen daar een mythische figuur tegen te komen, wacht hen een verrassing. Het wordt deze keer niet zeegod Neptunus, maar Abraham.De database wordt beschermd door het auteursrecht ©opleid.info 2017
stuur bericht

    Hoofdpagina