Nota, maandag 6 september ‘10Dovnload 26.59 Kb.
Datum17.08.2016
Grootte26.59 Kb.

N
ota, maandag 6 september ‘101)- Data om niet te vergeten

Beste ouders, van harte welkom in onze Freinetschool “De Notelaar”!


Infoavond

Graag nodigen wij u uit op onze infoavond !


WANNEER? donderdag 9 september om 19 uur.
WAAR? Bij goed weer verzamelen we op de speelplaats, bij minder goed weer verzamelen we in de kleuterzaal.
WAT EN WAAROM?

  • Samen met onze ouderraad verwelkomen we u graag alvast met een hapje en een drankje en kan u kennismaken met andere ouders en het leerkrachtenteam.  • De directie zal eerst een toelichting geven over wettelijke en praktische afspraken i.v.m. onze schoolwerking. Vervolgens gaat iedere ouder mee naar de klas waar zijn of haar kind zit en vertellen onze leerkrachten met veel plezier hun werking in de klas.  • Om uw kind een vlot verloop te bieden tijdens het schooljaar verwachten wij dat elke ouder aanwezig zal zijn op deze infoavond. We bewandelen samen, de ouders en het leerkrachtenteam, een weg om uw kind zo een aangenaam mogelijke tijd te bieden in onze school.  • Deze avond biedt heel wat informatie en afspraken die voor iedereen belangrijk zijn!  • Vragen kunnen steeds gesteld worden aan alle leerkrachten. Graag geven wij u een duidelijk antwoord.

Wij zien er alvast naar uit! Tot donderdag.

Met vriendelijke notelaarsgroetjes

Het team.

2)- Info uit de verschillende leefgroepen

Leefgroep Heidi

Na een lange vakantie zien we elkaar eindelijk terug op school! Vorige week leerden we vooral elkaar en ons klasje kennen. We maakten ook kennis met Jules (onze klaspop) die heel graag ons vriendje wil zijn, we vierden al een eerste verjaardag (Proficiat aan onze Lyam! Hij is 3 jaar geworden!), versierden ons symbooltje voor ons heen en weerschriftje en stempelden een mooie verjaardagstaart voor onze verjaardagskalender.

Deze week blijven we nog eventjes in de sfeer van het nieuwe schooljaar. We doen een waarneming van onze boekentassen (vorm, kleur, sluitingen), we stempelen/ schilderen een boekentasje, we spelen samen met Jules een bewegingsspel met onze boekentas, we bekijken de praatprent van Jules die naar school gaat, doen gekke houdingen van Jules na, we luisteren naar het verhaaltje over Jules die een nieuwe juf krijgt, we leren een versje aan, maken hoge torens met de blokken (en proberen al eens de blokken te tellen), …

Op donderdag mogen al de kleutertjes hun knuffeltje meebrengen want dan gaan we enkele spelletjes spelen met onze knuffel.

Leefgroep France

Leefgroep France
We zijn het nieuwe schooljaar goed gestart met 25 vriendjes in ons klasje, en natuurlijk ook onze klaspop “Pompom”!

Vorige week maakten we kennis met al onze klasgenootjes, gingen op verkenning in de vele hoekjes van de klas, leerden ons klasliedje en deden een dansje met onze boekentas.

Deze week maken we een collage van onze klasgroep, versieren we onze verjaardagskalender, ontdekken we de regels en afspraken binnen de klas en school, en doen we een wiskundespelletje met onze boekentas rond de begrippen: voor, achter, naast, over, onder, boven.

We versieren ook onze tekeningenmap en vrije tekstenboek en dansen op het liedje: “de lange rups”.

We hebben ook al een project gekozen voor volgende week: “Bedtijd”!

Vele groetjesLeefgroep Rudy

Wat doen wij in ons klasje deze week?


Welkom in ons klasje’ (kennismaking)
Wiskunde:


Getallenkennis: tellen tot 5 / rangorde tot 5

Bewerkingen: rekenhandelingen tot 5 / gelijk maken

Meten: de dagen van de week / weekkalender

Meetkunde: positiebepaling

Toepassingen: problemen leren oplossen

Taal:

‘ik lees, ik schrijf, ik loop, ik zit, ik drink, …’

Rijmwoorden met ‘oo’

Zinnen lezen (pictogrammen)

Lezen van ‘oo’, ‘doos’

Kennismaking met emotiepictogrammen (blij, bang, boos, dom, moe, …)


Leren leren:

is … mezelf leren kennen: ‘Wie ben ik?’


W.O. / Project:

Onze klas in het klein …

Op verkenning in de school!
Allerlei:

Info-avond: in de klas op donderdag 9 september!!! (zie brief)

Leefgroep Kristel


In de praatronde vertelden we onze vakantieverhalen aan elkaar. Na de praatronde vlogen we er meteen in. Konden we nog mooi schrijven met een vulpen? Ja hoor, we maakten onze mappen en agenda in orde. Ook de begrippen: na, voorlaatste, links, rechts,… waren we nog niet vergeten. Rekenen tot en met 10 verliep ook heel vlotjes.
We maakten al enkele klasafspraken en iedereen wist zeker dat het naleven ervan geen probleem zou geven. Het belooft dus een schitterend schooljaar te worden.

Ook deze week gaan we ons voor 100% inzetten. Kijk maar:Taal: : we oefenen onze eerste woordkaart en opgelet vrijdag is het dictee!

Taalbeschouwing: we herhalen de begrippen: zender, boodschap en ontvanger.Rekenen: we maken oefeningen tot en met 20. (zonder brug).

Verder gaan we allerlei doe-opdrachten doen met onze klaslat en herhalen zou de begrippen: lengte, breedte,ruim,bijna,meter, …Project: onze klas verzorgt deze week de kippen en ja hoor…. ze leggen al eitjes. Deze week gaan we koken met deze eitjes en leren we ook de delen van een ei.

Vorige week maakten we een maquette en een plattegrond van onze klas, deze week gaan we dit ook doen van onze school.

Leefgroep Bernadet

Hallo iedereen!

Een nieuw schooljaar is begonnen en we zijn er helemaal klaar voor! Welkom! 

Vorige week maakten we reeds kennis met de kunstenaar ‘Karel Appel’. Hij maakte gebruik van felle kleuren en schilderde op zijn doeken ook vaak gezichten. Ook wij waanden ons even kleine ‘Karel Appeltjes’ en lieten onze creativiteit de vrije loop. We schreven op onze schilderijen ook woorden die bij onze persoonlijkheid pasten. Het resultaat ervan kunnen jullie deze week komen bewonderen in de gang van onze klas.

We leerden vorige week ook al onze voornamen alfabetisch rangschikken en rekenden er op los!

Deze week gaan we aan de slag voor media. Voor een grote verjaardagskalender hebben we namelijk een foto van onszelf nodig. We leren in de computerklas ook werken met Word Art.

Tot slot kiezen we deze week ons allereerste project… We houden jullie op de hoogte! 

Tot volgende week!

Leefgroep CarineHoi allemaal! We namen alvast een leuke start! Dankzij Audry hebben we ook al een project: planeten!!! Natuurlijk zijn we al aan het knutselen geslagen! We zijn op zoek naar boeken op kinderniveau. Kunnen jullie ons daar bij helpen?

We zitten met 18 kinderen in de klas: 10 madammen en 8 heren.

Over recycleren hadden we het ook al. Nieuw is het sparen van dopjes. Daarmee helpen we mee aan het opleiden van blindegeleidehonden. De dopjes moeten wel afkomstig zijn van iets dat drinkbaar was. We zouden het heel fijn vinden moesten jullie allemaal kunnen komen naar onze infoavond op 9 september. De leerlingen kregen allemaal een brief mee. Je komt er heel wat mee te weten en je krijgt antwoord op al je vragen. Alvast tot dan!!!Leefgroep Ruth


Hallo iedereen,

Hopelijk heeft iedereen genoten van een deugddoende vakantie en hopelijk heeft iedereen zin om er terug in te vliegen. Vorige week maakten we kennis met elkaar. We zitten met 14 kinderen in de klas, het is een toffe groep! Deze week werken we in onze rekenboek, we herhalen leerstof uit het 4de leerjaar. We schrijven onze woordkaart, we krijgen een contractwerk, en natuurlijk is er ook Franse les. Vorige week konden we al eens van de Franse taal proeven.Aan iedereen een fijn schooljaar gewenst! Vele groetjes!

Leefgroep Ruben


Liefste lezers,

Hopelijk hebben jullie allemaal kunnen genieten van een deugddoende vakantie met tijd voor elkaar en veel mooie herinneringen. Ik heb er alleszins enorm veel plezier aan gehad, maar toch keek ik langs de andere kant uit naar het nieuwe schooljaar. Dat schooljaar is vorige week gestart. We hebben een kleine, maar fantastische groep in het 6e leerjaar.

Ik ben er van overtuigd dat we een aangenaam en leerrijk schooljaar tegemoet gaan.

Welkom in


Leefgroep 5

Ruben


Via onderstaande link kan je eens kijken wat de kinderen de eerste dag als opening te zien kregen.

Deze week zal de nadruk voor het overgrote deel nog liggen op het herhalen van de leerstof van vorig jaar. Dit neemt echter niet weg dat we ook reeds met nieuwe leerstof beginnen. Vooral voor Frans dan toch.Lieve groetjes, leefgroep 5 Ruben.
De database wordt beschermd door het auteursrecht ©opleid.info 2019
stuur bericht

    Hoofdpagina