Nr. 5 2015 Het laatste nieuws, belangrijke berichten en andere informatie kunt u lezen opDovnload 82.42 Kb.
Datum17.08.2016
Grootte82.42 Kb.


nr. 5 - 2015

Het laatste nieuws, belangrijke berichten en andere informatie kunt u lezen op:http://hetsteunpuntterneuzen.wordpress.com

Volg ons op Facebook


Het Steunpunt Terneuzen is aangewezen als ANBI

Kamer van Koophandel: 22065049


IBAN: nl32RABO011.48.87.152

t.n.v . Stichting Het Steunpunt Terneuzen
Het Steunpunt is een vrijwilligersorganisatie, afhankelijk van giften en donaties
AGENDA MEI

4 mei intuïtief tekenen

6 mei kaartjes maken

6 mei stomacontactmiddag

7 mei PROSTAATKANKERAVOND

thema “praat er over met

lotgenoten”.

11 mei cryptogrammen gevorderden

13 mei tekenen

18 mei creatief met pastel

19 mei brei- en haakcafé

20 mei Cryptogrammen voor gevorderden

21 mei papiercreaties

21 mei smartlap zingen25 mei 2e Pinksterdag – quilten verschuift

naar 1 juni

27 mei tekenen


Bijzonderheden juni

1 juni quilten

8 juni creatief met pastel

15 juni cryptogrammen oplossen

22 juni intuïtief

29 juni quilten


Presentatie workshops bibliotheek Terneuzen

1 mei tekenen

8 mei koken

7 MEI THEMA-AVOND PROSTAATKANKER

praat er over met lotgenoten”

Het Steunpunt organiseert op 7 mei weer een thema-avond rondom prostaatkanker. Dit keer met als thema: praat er over met lotgenoten. De avond is bedoeld voor (ex)prostaatkankerpatiënten, hun partners en geïnteresseerden. De avond wordt begeleid door dhr. Rob Mol van de ProstaatKankerStichting.

Jaarlijks krijgen ruim 11.000 mannen in Nederland prostaatkanker. De meesten (70%) zijn 65+. Tegenwoordig laten ook steeds meer ‘jongere’ mannen zich onderzoeken.

Centrum voor (ex)kankerpatiënten, mensen met een

chronisch ziektebeeld en hun naasten

postadres: Diepenbrockstraat 22

4536 GX Terneuzen

Voor informatie:

tel. 0115 618915 hetsteunpuntterneuzen@hotmail.com of

ingridwojtal@hotmail.com
Geopend op maandag en woensdag

Van 14.00u. – 15.30 u., Bachlaan 90 (Ter Schorre)

Elke tweede dinsdag- en donderdagochtend

Van 10.00u – tot 11.30u IJsselstraat 3

De ProstaatKankerStichting geeft voorlichting en behartigt de belangen van patiënten. Zij delen ervaringen over de verschillende behandelingen en hoe je daarmee omgaat. U kunt uw ervaringen, ideeën en tips op deze avond delen met lotgenoten.

De avond is vrij toegankelijk.

Locatie: Chopinzaal, Ter Schorre, Bachlaan 90,

Terneuzen

Aanvang: 19.30u. Zaal open 19u.

Voor informatie of opgave:

0115 618915 hetsteunpuntterneuzen@hotmail.com
IN MEMORIAM HERMAN VAN LEEUWE

Op 28 maart is Herman van Leeuwe overleden. Ondanks dat zijn gezondheid snel achteruit ging, kwam dit afscheid voor ons toch onverwacht.Herman: “ I did it my way”
Zeven jaar geleden kwam Herman bij Stichting het Steunpunt en startte de workshop tekenen. Hij heeft velen op weg geholpen en ondersteund. Op zijn eigen wijze bracht hij de deelnemers liefde en technieken voor het tekenen bij. Hij werd op handen gedragen. Bescheiden als hij was, wuifde hij de complimenten weg. Herman laat bij het Steunpunt een grote leegte achter, maar heeft voor altijd een speciaal plekje in ons hart. Wij wensen Frieda en verdere familie veel sterkte toe!

SPIEREN VOOR SPIEREN LOOP
Ik ben mieke buijze moeder van 3 kinderen Anne Bram en Yannick. Ik heb op 19 juni 2015 een spieren voor spieren loop opgezet om extra geld in te zamelen voor spieren voor spieren een stichting die zich inzet voor kinderen met een spierziekte. Ieder kind verdiend spierballen maar helaas is de realiteit anders. Ook onze middelste zoon Bram heeft niet de spierballen zoals ieder ander kind. Hij moet daardoor veel inleveren en is zeer beperkt in zijn doen en laten. Gewoon een hele week school bijvoorbeeld zit er voor hem niet in. Ook gezellig een middag klimmen en klauteren gaat niet. Maar ook simpele dingen zoals het aan en uit kleden, met mes en vork eten, trap klimmen etc de meest simpele dingen die hij alleen maar kan beleven vanuit de rolstoel of stoel. 
Ook het traject dat hij moet volgen voor een diagnose is lang en na nu 3 jaar nog lang niet klaar. En dan hebben we het nog niet gehad over een goed behandeltraject.... De loop willen wij daarom houden voor Bram en alle andere kinderen met een spierziekte zodat er meer geld is voor onderzoek naar spierziekte en de verbetering van de diagnose en behandeltraject. 
Daarom gaan wij 19 juni  onze gezonde spieren in zetten voor zieke spieren....voor al die kanjers die niet normaal kind kunnen zijn.

Aanmelden kan nog steeds. 

Inschrijfgeld is €5.00. We hebben 2 ploegen een wandel ploeg en een hardloop ploeg. Het inschrijfgeld kan via onderstaande link gedoneert worden en komt dan gelijk bij spieren voor spieren. U kunt op deze pagina ook de tussenstand zien van het totale bedrag tot nu toe. Ook verkoop ik spieren voor spieren shirts deze kosten €15.00.
Www.sportenvoorspieren.nl/team/spieren-lopen-voor-bram

Voor verdere info kunt u mij bellen op het volgende nummer 06 22792209 Mieke Buijze

Of mailen naar erikbuijze@zeelandnet.nl 
Donatie door…..

Naaldkunst in Alkmaar is al bijna 80 jaar dé speciaalzaak in wol en handwerken. Naast de grote collectie brei- en haakgarens in alle prijsklassen, o.a Lana Grossa, Katia, onLine, Scheepjeswol, byClaire, My Boshi, Hoooked, en de daar bijhorende artikelen, hebben zij ook een groot assortiment borduurpakketten en stoffen, loupes, enz.

Ook geven zij diverse workshops in haken en breien voor beginners en licht gevorderden, patroon lezen, en steken leren. Dit alles wordt gehouden in de gezellige winkel. Er is ook een hele nieuwe webwinkel gemaakt wwww.naaldkunst.nl en wie weet kom je een keer naar Alkmaar..

Natuurlijk ben je dan van harte welkom in de winkel in Alkmaar!BOEKENNIEUWS

Uitgeverij de Graaff is gestart met een nieuwe reeks: Zorgindruk.

In deze reeks worden verhalen opgenomen van ervaringsdeskundigen – mensen die ziek worden en hun verhaal vertellen. De auteurs van de boeken delen hun zorgen met de lezer en schetsen het verloop van hun behandeling. Zij hopen met hun verhaal steun en handvatten te bieden in de directe omgeving van de patiënt en aan mensen die professioneel betrokken zijn bij patiënten.

Nooduitgang

In april 2013 krijgt Harrie Keusters de diagnose endeldarmkanker. Volgens de artsen zijn een permanent stoma en verdere ongemakken onvermijdelijk. De behandelingen krijgen echter een bijzonder verloop en Harrie komt voor levensbepalende keuzes te staan. Er wordt door de artsen in eerste instantie gesproken over een rectumamputatie, met een stoma tot gevolg, maar er blijkt een alternatieve methode te zijn in het AZM (Maastricht). Het is een experimentele methode, het is dus zijn keuze. Eén van de artsen zegt daarover:

“Al zetten we tien of twintig artsen bij elkaar, de meningen zullen verdeeld blijven. U moet zelf de knoop doorhakken.”

Dit boek leest als een trein. Met een medische toelichting door dr. David Zimmerman, colorectaal chirurg.


STOMACONTACTMIDDAG

Op 6 mei organiseert het Steunpunt een stomacontactmiddag. Deze middag is bedoeld voor stomadragers en hun familie. Zij kunnen op een informele manier met lotgenoten in contact komen. Herkenning van grote of kleine problemen die het dragen van een stoma kan veroorzaken en oplossingen hiervoor, kunnen van groot belang zijn in het dagelijkse leven. Maar er kunnen ook tips aangeleverd worden of misschien wilt u gewoon een gezellige praatmiddag. Inschrijven hoeft niet, de inloop is gratis. Aanvang 13.30u. Rivierenhuis, IJsselstraat 3, Terneuzen.


Kankerpatiënten die een chemobehandeling hebben ondergaan, kennen het probleem: slapen met een kaal hoofd kan koud zijn. De Keppie Kompanie in Oud-Beijerland heeft daar een oplossing voor bedacht: Keppie, een fluweelzacht slaapmutsje dat je hoofd warm houdt.

www.keppie.nl
CRYPTOGRAM OPLOSSEN

Vanaf mei zal cryptogram oplossen weer twee maal per maand georganiseerd worden.

De tweede maandag en derde woensdag van de maand. De groepen gevorderden en beginners zijn tot volle tevredenheid bij elkaar gevoegd. Iedere deelnemer krijgt 10 cryptogrammen en met steun van elkaar wordt het een gezellige puzzelmiddag, voor dames en heren. Ook zin in een middagje puzzelen, meldt uzelf aan bij: hetsteunpuntterneuzen@hotmail.com

0115 618915WANDELEN MET HET HISTORISCH NETWERK OP 9 MEI heeft het historisch netwerk weer een leerzame wandeling door Terneuzen op het programma staan. Aanvang 14.30u Verzamelen op het Arsenaalplein. Deelname is gratis. Aanmelden kan via: hetsteunpuntterneuzen@hotmail.com

AanZ, 0115-563015 www.aan-z.eu


bezoekadres in Terneuzen, Stadhuisplein 1 
bezoekadres in Axel, Markt 1 - 8.30 - 17.00 uur

Porthos Sluis, 0117 457 050 www.porthossluis.nl


bezoekadres te Oostburg, Nieuwstraat 2, van  8.30 - 17.00 uur

Stichting Hulst voor elkaar, 0114 – 68 47 00 of info@hulstvoorelkaar.nlwww.hulstvoorelkaar.nl


bezoekadres te Hulst, Lange Bellingstraat 2 
VEERKRACHT: BEWEGEN NAAR VERMOGEN

Voor aanmelding en informatie kunt u terecht bij Roselieke Faasse, 0115-613398 of Eldina Steenbakker, 0115-481633.

Email: veerkracht1@hotmail.com
MIJN WERK: een boeiende uitdaging

Enthousiast en creatief op het werk

We staan stil bij wat ons enthousiast en creatief maakt in ons werk. Dit beter vatten helpt ons ook te begrijpen wat ons frustreert. Je vernieuwt op deze manier je zin in je werk en je krijgt tips om je creativiteit te vergroten en om frustraties aan te pakken.

Vrijdag 22 en 29 mei elke dag van 13u tot 16u in BS De Twijn, Terneuzen. Begeleider/info: jacqueline.hermans@prh-nederland.nl of 0115/697300 of www.prh-nederland.nl

 GRENZEN STELLENMezelf en anderen respecteren

Deze cursus helpt je vaardigheden ontwikkelen om je relaties authentieker te beleven. Na deze cursus, ben je in staat om: Situaties en relaties te benoemen waarin je moeite hebt met nee zeggen of om te vragen wat je nodig hebt. Overtuigingen en ervaringen te benoemen die afbreuk doen aan je vermogen om in jezelf te geloven en voor jezelf op te komen.

Persoonlijke grenzen aan te geven in gelijkwaardige relaties zowel als in andere typen relaties. Realistische, persoonlijke stappen af te bakenen in de richting van respectvolle zelfzorg. Zaterdag 6 en 13 juni elke dag van 9u tot 12u in BS De Twijn, Terneuzen. Begeleider/info: jacqueline.hermans@prh-nederland.nl of 0115/697300 of www.prh-nederland.nl

PRH PERSOONLIJKHEID EN RELATIES VOOR CURSUSSEN, WORKSHOPS, LEZINGEN EN COACHING www.prh-nederland.nl of jacqueline.hermans@prh-nederland.nl


UITJE DEELNEMERS PAPIERCREATIES

De deelnemers van papiercreaties zijn onlangs met elkaar “op stap” geweest in Middelburg voor een heerlijke high tea bij HoneyPie. Het was een supergezellige middag met de bijna voltallige groep.

Natuurlijk mocht een stukje papier niet ontbreken bij dit uitstapje. De dames konden knipvellen uitzoeken die gedoneerd zijn door Marianne design b.v.
dus er ging een grote stapel knipvellen mee die we gedoneerd hadden gekregen door Marianne Design B.V. , zodat dat de dames wat plaatjes konden uit zoeken voor thuis.

Het was een super geslaagde en gezellige dag.

Nieuw bewijs voor negatief effect visolie op chemotherapie Kankerpatiënten die chemotherapie ondergaan kunnen tijdens de behandeling visolie-preparaten en vette vis beter laten staan. De onderzoeksgroep van Emile Voest van het Antoni van Leeuwenhoek toonde enkele jaren geleden aan dat vetzuren die ook in visolie zitten kankercellen resistent maken tegen chemotherapie. Dezelfde onderzoeksgroep laat nu in een vervolgstudie zien dat het slikken van visolie of eten van bepaalde soorten vette vis ook inderdaad zorgt voor een verhoging van dit vetzuur in het bloed. Deze nieuwe resultaten zijn op 2 april 2015 gepubliceerd in het wetenschappelijke tijdschrift JAMA Oncology.  Mensen met kanker slikken regelmatig naast hun medische behandeling supplementen waarvan ze hopen dat deze hun gezondheid bevorderen. Maar het nut van die supplementen staat lang niet altijd vast. En soms kunnen ze zelfs schadelijk zijn. In 2011 publiceerde de groep van kankeronderzoeker en internist-oncoloog Emile Voest, die destijds nog bij het Universitair Medisch Centrum Utrecht werkte, een opmerkelijk onderzoek in het tijdschrift Cancer Cell.

De wetenschappers hadden ontdekt dat bepaalde vetzuren al in lage concentraties kankercellen resistent maken tegen een breed scala aan chemotherapeutische middelen. Het ging om enkele specifieke type vetzuren, die ook in onder meer visolie zitten. Destijds ging er daarom al een waarschuwing uit aan kankerpatiënten die chemotherapie krijgen: pas op met visolie-supplementen.

De vorige studie keek niet of de resistentie veroorzakende vetzuren uit visolie daadwerkelijk in het bloed belanden. Alleen als dit gebeurt, kunnen ze de tumor bereiken. Daarom organiseerde Voest een vervolgstudie. Ook dit onderzoek werd grotendeels uitgevoerd in het UMC Utrecht, en veel van het werk werd gedaan door kankeronderzoeker Laura Daenen, die ook eerste auteur is van de publicatie in JAMA Oncology. De onderzoekers kwamen er via een vragenlijst achter dat ongeveer elf procent van de kankerpatiënten die chemo ondergaan visoliesupplementen slikken. Zes verschillende commerciële visoliepreparaten bleken na analyse allemaal het verdachte vetzuur te bevatten. Bij experimenten met muizen bleek het toedienen van visolie inderdaad resistentie tegen chemotherapie te veroorzaken; hun tumoren groeiden ondanks de chemotherapie  door. Volgens deze experimenten zou, omgerekend naar mensen, ongeveer drie milliliter visolie per dag voldoende zijn om tumoren resistent te maken. Vervolgens diende Daenen gezonde menselijke proefpersonen visolie toe, in de aanbevolen dagdosering. Die ligt met tien milliliter ruim boven de dosering die volgens de muisexperimenten nodig is om tumoren resistent te maken. De onderzoekers zagen dat het slikken van de visolie inderdaad al snel leidde tot verhoogde concentraties van het verdachte vetzuur in het bloed, tot boven de concentratie die bij muizen resistentie veroorzaakt. Het duurde ongeveer acht uur voor deze verhoging was verdwenen. De onderzoekers testten ook verschillende soorten verse vis. Hiervoor kregen proefpersonen honderd gram haring, makreel, tonijn of zalm te eten. De eerste twee vissoorten zorgden voor vergelijkbare gehaltes van het tumor resistent makende vetzuur in het bloed als het slikken van visolie. Zalm gaf een hoge maar veel kortere piek van het vetzuur, en het eten van tonijn bleek geen effect te hebben.

Deze resultaten versterken het idee dat kankerpatiënten die chemotherapie krijgen beter visolie en vette vis kunnen mijden, vanaf de dag voor ze aan de behandeling beginnen tot een dag erna. Voest: "Patiënten slikken supplementen vaak met de beste bedoelingen, en ook vanuit het idee 'baat het niet, dan schaadt het niet'. Maar onze studie laat zien dat dit in ieder geval voor visolie niet op lijkt te gaan. Ik raad daarom iedereen aan: als je supplementen wilt slikken naast je behandeling, overleg dit dan áltijd met je behandeld arts."Het onderzoek van Voest en Daenen werd mede mogelijk gemaakt dankzij subsidie van KWF Kankerbestrijding.

BORSTKANKERVERENIGING NEDERLAND

Afd. Zeeuws-Vlaanderen

Iotgenotencontact in Terneuzen:

Voor informatie, ook over activiteiten:

Monika Crosiers-Maes 0115 451981terneuzen@borstkanker.nl
ONCOLOGISCHE REVALIDATIE ……REVALIDEREN BIJ KANKER

Tijdens en na de behan­deling van kanker, kunt u last krijgen van allerlei klachten.

Regelmatig bewegen zorgt ervoor dat u uw conditie behoudt en uw dagelijkse activiteiten kunt blijven uitvoeren.

Oncologische revalidatie:

U traint onder begeleiding van een oncologisch geschoolde fysiotherapeut.

Praten met een medisch maatschappelijk werker of medisch psycholoog is soms een goed idee. Als u psychisch meer weerstand opbouwt kunt u het dagelijkse leven beter aan.

Ook als u ernstige vermoeidheidsklachten heeft, kunnen zij u verder helpen.Heeft u klachten of wilt u klachten voorkomen dan is revalidatie zinvol. Zowel tijdens de behandeling als daarna. Ook als u niet meer kunt genezen, heeft revalidatie zin. U voelt zich fitter en zit lekkerder in uw vel.

U kunt individueel of in een groep samen met lotgenoten revalideren.

Revalidatie kan ervoor zorgen dat u zo weinig mogelijk last heeft van de behandeling van kanker.

Na de behandeling kunt u in speciale revalidatieprogramma’s werken aan uw herstel:

Fysieke training

Herstel & Balans (www.herstelenbalans.nl)

Individuele revalidatie

Als u niet meer kunt genezen van kanker draagt revalidatie eraan bij dat u zich zo goed mogelijk voelt. De revalidatie is er op gericht om klachten te voorkomen of te verminderen. Vóór de revalidatie wordt uw beginsituatie in kaart gebracht door middel van een vraaggesprek en het invullen van enkele vragenlijsten, inspanningstesten en spierkrachttesten. Zo kan een programma voor u op maat worden gemaakt.Om in aanmerking te komen voor vergoeding van oncologische revalidatie hebt u een verwijsbrief nodig van uw specialist of huisarts. Kijk in uw aanvullende polis hoe u verzekerd bent voor fysiotherapie of voor Herstel en Balans.

Voor meer informatie kunt u terecht bij Yolanda van Esbroek (oncologie fysiotherapeut) Fysio-fit Stams Terneuzen tel. 0115 620530


VOKK (Ver. Ouders Kinderen met Kanker)

Veel ouders ervaren contact met lotgenoten als een belangrijke steun. Het praten over eigen ervaringen met mensen die begrijpen wat je bedoelt, het delen van gevoelens die anderen ook hebben.

Freddy de Burger: regiocoördinator VOKK zuid-west, tel. 0114 310435, e-mail:

freddeburger@hotmail.com


ACTIVITEITEN VAN HET STEUNPUNT
Creatief met pastel

Elke eerste maandag CREATIEF MET PASTEL.

Van: 14.00 – 15.30 uur, Vivaldizaal Ter Schorre. Kosten € 4 Onder leiding van Loes Minneboo, met ondersteuning van Ineke Sijbinga

Informatie en aanmelding: tel. 0115 694035jsijbinga@kpnplanet.nl
Kaartjes maken

Elke eerste woensdag vrij kaartjes maken o.l.v. Saar den Dekker. Locatie Ter Schorre Vivaldizaal, Deelname € 2,50 incl. materiaal. Tijdstip 14u – 15.30u. Aanmelden: hetsteunpuntterneuzen@hotmail.com

Tel. 0115 618915
Advisering

reïntegratie en eventuele financiële consequenties daarvan, wmo kortom als men niet weet tot welke instantie men zich moet wenden.

Pieter van Nieuwenhuijzen, 0115 618915 hetsteunpuntterneuzen@hotmail.com
Informatiepunt bibliotheek Terneuzen

Elke vrijdagmiddag

Van 13.u tot 16.30u.
Workshop koken

Locatie: Zeldenrust/Steelantcollege

Deelname € 12,50 van 16.30u tot 19.30u.

Elke tweede maandag van de maand

O.l.v. Willy de Vliegher

Inschrijven bij: wilfort@zeelandnet.nl

Tel. 0114 362285
Cryptogrammen oplossen

Elke tweede maandag en derde woensdag van de maand, van 14u tot 15.30u

Deelname € 2 . Onder leiding van Nikki Vaas.

Vivaldizaal Ter Schorre. Opgave: 0115 618915hetsteunpuntterneuzen@hotmail.com
Brei-en haakcafé

Elke tweede dinsdagochtend van 10u tot 11.30u

activiteit, “het brei-en haakcafé”. De opzet is om

gezellig samen te haken en te breien met een praatje en een bakje koffie.

Plaats: Rivierenhuis

Kosten: € 2,50 als je eigen materiaal meebrengt anders € 5,00 Voor wie: Beginners en gevorderden binnen de doelgroep.

Voor meer informatie en/of aanmelden: Matty de Jager: makimo@zeelandnet.nl tel. 0115 620248
Tekenen

Elke tweede en vierde woensdag van de maand onder deskundige leiding van Mieke Neyt. Van: 14.00 – 15.30u., Vivaldizaal Ter Schorre. € 4 incl. materiaal. Vivaldizaal, Ter Schorre

Ondersteuning: Christine v. Doorn hackri@zeelandnet.nl of 0115 618063


Papiercreaties

Elke tweede donderdagochtend van de maand.

Rivierenhuis, IJsselstraat 3, Terneuzen. O.l.v. Matty de Jager met ondersteuning van Willy de Vliegher.

Deelname 5 euro. Aanvang 10u. Aanmelden bij:makimo@zeelandnet.nl 0115 620248
Intuïtief tekenen

Elke derde maandag Vivaldizaal Ter Schorre

Van 14.00 tot 15.30u. Olv Agnes Wesselius, met ondersteuning van Mary Allaart. € 4 deelname

Voor aanmelding: agneswesselius@online.nl

0115 432950
PENNINGMEESTER

Willy van Puyvelde – tel. 0115 696418


SMARTLAP ZINGEN 2015

21 mei en 18 juni.

Meldt u vrijblijvend aan bij:hetsteunpuntterneuzen@hotmail.com

tel. 0115 618915 Locatie buurthuis de Zeemeeuw, Schuberthof Terneuzen. Tijdstip van 19u tot 21u.

Zing met ons mee! Onder leiding van Walter Dobbelaar en Rudy de Buck. Deelname 2 euro.
Workshop bloemschikken

O.l.v Monique. Zij leert u de kneepjes van het bloemschikken. Voor inlichtingen of aanmelden: hackri@zeelandnet.nl

0115 618063
Workshop quilten/patchwork

Elke vierde maandag van 14u. tot 15.30u. o.l.v.

Willeke van Toorn met ondersteuning van Mena Martens- de Jonge. Locatie Ter Schorre Vivaldizaal.

Deelname € 5 incl. materiaal. Aanmelden:hetsteunpuntterneuzen@hotmail.com

tel. 0115 618915


Stomacontactmiddagen

De inloop is gratis en de koffie staat klaar.

In 2015: 6 mei – 1 juli – 2 september – 21 oktober – 2 december.

Aanvang: 13.30u-15.30u, Rivierenhuis,Terneuzen IJsselstraat 3

O.l.v.: Yvonne Dijkstra, Dinie Meertens en Marije van der Zanden

Informatie: 0115 618915 ofhetsteunpuntterneuzen@hotmail.com
Meditatie

De meditatie wordt begeleid door Ann Lanckriet vrijwilliger bij Het Steunpunt, ervaren zen beoefenaar bij onder andere: de Maha Karuna C'han traditie met zenleraar Ton Lathouwers. 

Voor meer informatie : 0115/630049  

annlanckriet@zeelandnet.nl

06 30835942
Lotgenotencontact

Dinie Meertens. meertensja@zeelandnet.nl

0115 618649


Begeleiding en ondersteuning, contactpersoon Oost Zeeuws Vlaanderen

Freddy de Burger: 0114 310435freddeburger@hotmail.com
Huisbezoeken, rouw – en verliesverwerking

Ineke Sijbinga: 0115 694035 JSijbinga@kpnplanet.nlContactpersoon West Zeeuws Vlaanderen

tevens KIKA verkooppunt:

Nelleke Joosse

0117 386244 neljos@zeelandnet.nl
Informatie over haarwerk en visagie

Buijze Kapsalons

Zuidlandstraat 30, Terneuzen.


Tel. 0115 631355 of info@buijzekapsalons.nl

OPZETTEN WANDELGROEP

Wij denken erover, bij voldoende interesse, een wandelgroep op te zetten voor onze doelgroep. De trajecten worden qua tijd aangepast, met genoeg rustmogelijkheden. Begeleiding en wandelroutes moeten nog opgezet worden. Toch kunt u zich al aanmelden en koppelen wij de aanvang zo snel mogelijk aan u terug.

Voor meer informatie en aanmelden:

hetsteunpuntterneuzen@hotmail.com

tel. 0115 618915

Bezorging Nieuwsbrief Terneuzen

Mary AllaartBezorging nieuwsbrief op locatie

Marije v.d. Zanden

Bezorging Nieuwsbrief Axel

Anjo de KortBezorging Nieuwsbrief Biervliet en Hoek

Mevr. G. KliemBezorging Nieuwsbrief Koewacht

Willy de VliegherBezorging Nieuwsbrief West Zeeuws Vlaanderen

Nelleke Joosse (Breskens) Liesbeth Lems (Oostburg) Marianne Verbeke (IJzendijke)Bezorging Nieuwsbrief Sas van Gent

Dhr. C. HenderikxBezorging Nieuwsbrief Zaamslag

Mevr. J. FranseBezorging Nieuwsbrief Philippine

Matty de Jager


Stichting Het Steunpunt Terneuzen is een vrijwilligersorganisatie.

VRIEND WORDEN VAN HET STEUNPUNT

Het Steunpunt bestaat enkel uit vrijwilligers (momenteel 34) die invloed hebben op het aanbod en de werkwijze van de Stichting.
Voor € 36 euro per kalenderjaar wordt u vriend van het Steunpunt.

Dit bedrag komt ten goede aan het organiseren van activiteiten, themamiddagen, de begeleiding en ondersteuning.
Naam…………………………………………….
Adres…………………………………………….
Woonplaats……………………………………..
O stort de donatie op rek.nr.:

IBAN: nl32RABO011 48 87 152

O ontvangt graag een nota voor dit bedrag

(aankruisen wat van toepassing is)
Deze aanmelding kunt u digitaal opsturen naar: hetsteunpuntterneuzen@hotmail.com

Of per post naar: Diepenbrockstraat 22

4536 gx Terneuzen
Wij zoeken DRINGEND vrijwilligers o.a.voor ondersteuning en het werven van donaties, met name VRIENDEN VAN……. Het Steunpunt heeft momenteel 34 vrijwilligers. Heeft u interesse en wat tijd vrij, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen: ingridwojtal@hotmail.com

tel. 0115 618915WELZIJNSMARKT OP 26 SEPTEMBER

Op 26 september organiseert het Steunpunt voor de derde maal de gezondheid en welzijnsmarkt in de Kameleon Terneuzen. Dit jaar wordt het mogelijk gemaakt door ROPARUN. Naast de eigen activiteiten, worden andere organisaties in de gelegenheid gesteld hun werk/activiteiten te promoten. Opgave voor deze dag bij: Ingrid Wojtal


hetsteunpuntterneuzen@hotmail.com
ROUWZORG KANAALZONE IN ONTWIKKELING

'Op het moment dat je iemand verliest, gaan er duizend dingen door je hoofd en door je hart. Wat je dan het meest nodig hebt, is gezien, gehoord en gerustgesteld te worden.'

Niek van Waterschoot (Pastor Elisabeth parochie) en Ingrid Wojtal (het Steunpunt) werken momenteel aan de ontwikkeling van deze algemene Rouwzorg die laagdrempelig en voor iedereen toegankelijk is..

Meer informatie hierover vindt u in onze volgende Nieuwsbrief.

De database wordt beschermd door het auteursrecht ©opleid.info 2017
stuur bericht

    Hoofdpagina