Nummer 3 schooljaar 2015-2016Dovnload 25.68 Kb.
Datum17.08.2016
Grootte25.68 Kb.Nieuwsbrief
Nummer 3 schooljaar 2015-2016
november 2015


Speelplaats
De speelplaats begint al goed vorm te krijgen. Er is hard gewerkt door Opa Piet, Ouders en Juffen.
Maar ook de kinderen hebben hard gewerkt:

Hier alvast een impressie:Dopjesactie

PLASTIC DOPPEN SPAREN VOOR ONZE GELEIDEHONDEN
Iedereen heeft ze thuis. Plastic dopjes van bijvoorbeeld frisdrankflesjes of melkpakken.

Gooi ze niet weg, maar lever ze nu op school in!

U ontlast het milieu en steunt zo KNGF Geleidehonden.


Alle plastic doppen en deksels mogen ingezameld worden. 

Denk dan bijvoorbeeld aan de doppen van deze producten:  • Mineraal- of spuitwater

  • Frisdrankflessen

  • Melk- of yoghurtpakken

  • Fruitsappakken

  • Sportdrank

  • Wasmiddelen (zowel de doppen van de  flessen als het doseerdopje)

  • Zepen en shampooflessen

  • Deo-en spuitbussen

  • Slagroombussen

  • Pindakaas- en chocoladepastapotten

De doppen dienen schoon en droog ingeleverd te worden. Wij willen u vagen de doppen in één zak aan te leveren en niet in kleine losse zakjes. Dit bespaart het inzamelpunt en onze chauffeurs heel veel tijd. In sommige dopjes zitten kartonnen- of metalen lipjes, deze moeten ook verwijderd worden. Excursies en uitstapjes

Wij willen u laten weten dat de school  bij buitenschoolse activiteiten zoals: uitstapjes, excursies, enz. een goede afweging maakt wel of niet deel te nemen. Dit gebeurt altijd in overleg met de betrokken instanties en de organisatie waar de activiteit plaats vindt.  OMA APPLAUS!

Kunstmenu
Schaatsen op het Vrijthof i.s.m. gemeente Voerendaal'Geef Het Door': popmuziek op de basisschool
De stoomboot is ook bij ons op school aangekomen!3fm-serious-request Gastlessen

Volgende week donderdag vinden er in alle groepen gastlessen door vrijwilligers van het Rode Kruis in samenwerking met Serious request plaats. Eén van deze vrijwilligers is Sandra Verjans ( de moeder van Maarit uit groep 6).

De nadruk van de gastlessen voor het basisonderwijs ligt op het overbrengen van algemene informatie: de start en de afgelopen edities van 3FM Serious Request en het werk van het Rode Kruis. We leggen de leerlingen uit wat een stille ramp betekent en dat veel mensen niet de hulp krijgen die wij in Nederland kennen. We vertellen dat er dit jaar geld wordt ingezameld voor jongeren die slachtoffer zijn van conflicten. De vrijwilliger betrekt de leerlingen bij het onderwerp door hen vragen te stellen en spelvormen te spelen.
De ouderbrief:

Aan de ouders

3FM Serious Request 2015: kom in actie voor the Next Generation!
Beste ouder of verzorger,

Met deze brief willen we u informeren over de gastlessen


3FM Serious Request

Drie DJ’s van radiozender 3FM sluiten zich elke jaar in de week voor kerst zes dagen op in een glazen studio in het centrum van een grote stad in Nederland om aandacht te vragen voor een stille ramp. Dit jaar staat het Glazen Huis van 18 t/m 24 december op het Pancratiusplein in Heerlen en vragen de DJ’s aandacht voor The Next Generation. De DJ’s eten die zes dagen niets en maken 24 uur per dag live-radio en televisie en zijn online te volgen. Ze informeren het publiek over de stille ramp en roepen ze zo veel mogelijk mensen op om in actie te komen en geld in te zamelen. Bijvoorbeeld door tegen betaling een verzoeknummer aan te vragen. Of door zelf een actie op touw te zetten. Iedere euro die binnenkomt gaat voor 100% naar het programma van het Rode Kruis om de jongeren weer een toekomst te geven.


Stille ramp 2015

Miljoenen kinderen en jongeren kunnen door oorlog niet naar school of een opleiding volgen. In gebieden die geteisterd worden door conflicten kunnen bijna 50 miljoen kinderen en jongeren niet of niet regelmatig naar school of gebruik maken van een beroepsopleiding. In Syrië en Zuid-Soedan krijgen 6,2 miljoen kinderen en jongeren geen onderwijs. Onderwijsmaterialen zijn niet beschikbaar, er is geen geld voor scholing, scholen zijn verwoest. Het Rode Kruis helpt door te ondersteunen in de persoonlijke ontwikkeling met lessen waarmee kinderen en jongeren vaardigheden leren die zij op school, in een vervolgopleiding of op de arbeidsmarkt kunnen gebruiken zoals lessen in Engels, Arabisch en wiskunde of ICT lessen waarmee jongeren certificaten behalen die een CV extra waarde geven.


Daarom organiseren wij de gastlessen.
Heeft u nog vragen neem dan contact op met de docent of rechtstreeks met 3FM Serious Request via 3fm@redcross.nl
Met vriendelijke groet,
Naam schooldirectie, mede namens 3FM Serious Request
Kerstviering

Deze week heeft u de uitnodiging ontvangen voor de kerstviering, waarmee we gezellig samen de kerstvakantie willen gaan inluiden.

Dit zal gaan plaatsvinden op donderdag 17 december van 18.30u tot 21.00u.

Ons idee is dat we onder het genot van een ‘high tea’ gezellig met elkaar samen zijn.Om deze avond tot een gezellige, spectaculaire avond te maken, is het voor ons belangrijk te weten hoeveel mensen er aanwezig zullen zijn.

Om de avond verder een gezellige invulling te geven willen wij een ‘kinderbingo’ organiseren. En zal er weer een kinderkoortje gevormd worden om van de kerstsfeer te genieten. Repeteren voor het koortje zal plaatsvinden op 1-12/ 12 en 15/12. Direct vanuit school tot 15.30u.

Lever het formulier tijdig in, anders kunt u niet deelnemen aan deze gezellige avond! 

                                                                                                                                                         

Met feestelijke Kerstgroet,
De Kerstcommissie


Regel van de maand
Iedere maand staat er binnen de school, vanuit “het beter omgaan met ruzies”, een regel centraal. Deze maand is dat onderstaande regel:

. Je bent pas een held,als je niet meer scheldt.
Deze regel hangt in iedere klas op en wordt tijdens de wekelijkse kring bij de kinderen onder de aandacht gebracht en samen geëvalueerd.
De database wordt beschermd door het auteursrecht ©opleid.info 2017
stuur bericht

    Hoofdpagina