O. N. S. Nieuw sDovnload 11.61 Kb.
Datum23.08.2016
Grootte11.61 Kb.

O.N.S. - N I E U W SOranje-Nassau School

Burg.Amersfoordtlaan 61

1171 DM Badhoevedorp
Tel: 020-4491111

Tel dep: 020-6594162

E-mail: info@onsschool.nl

Internet: www.onsschool.nl

Bankrek. : 35 96 47 936

Nieuwsbrief jrg. 12 nr. 24

Badhoevedorp, 28 februari 2011………..


Vakantie

We zijn vandaag weer met veel plezier gestart en we hopen dat u en de kinderen ook nieuwe energie hebben opgedaan om weer aan de slag te gaan. Voor de kinderen van groep 8 wordt het een spannende week omdat de uitslag van de CITO-toets wordt verwacht.eenTeam

Nu Bert Verkade weer voor 50% hersteld is, kunt u met uw vragen e.d. weer bij hem terecht.


Contactmomenten groep 1 t/m 7

U kunt vanaf dinsdag 1 maart intekenen voor een gesprek op de lijst bij de klassendeur. Wilt u zo vriendelijk zijn zo veel mogelijk aansluitend in te schrijven?

Op vrijdag 4 maart krijgen de kinderen van groep 3 t/m 7 hun rapport mee, zodat u dit thuis al rustig kunt bekijken.

Dinsdag 8 , woensdag 9 en donderdag 10 maart zijn de contactmomenten voor de groepen 1 t/m 7. Tijdens de avondtijden is alleen de voordeur van de school open.

Tot slot de vraag om de rapporten voor de voorjaarsvakantie weer mee naar school te nemen.

Bij voorbaat dank voor uw medewerking.


Vandalisme

Het komt regelmatig voor dat fietsen een nacht achterblijven op het schoolplein. We willen u er met klem op wijzen dat de school nooit verantwoordelijk gesteld kan worden voor schade aan fietsen, dus ook niet als ze ’s avonds of ’s nachts op het plein zijn achtergebleven. Het gebeurt regelmatig dat er een fiets wordt gemolesteerd!


Concertgebouw bezoek groepen 4

Maandag 14 februari zijn we met de groepen 4 naar het concertgebouw geweest. De leerlingen hebben een reis gemaakt door het concertgebouw en hebben drie verschillende concertjes te horen gekregen, uitgevoerd door de musici van het Askon/Schönberg Ensemble en enkele acteurs. Deze reis hebben de kinderen gemaakt aan de hand van een verhaal over de Askoning (vulkaan) die in slaap moest blijven. We hebben een leuke ochtend gehad en geholpen de Askoning in slaap te houden.


Integratieve Kindertherapie
Aan de ouders en verzorgers,

Ik ben naast mijn werk als leerkracht in groep 3 al een tijdje, heel enthousiast, bezig met een opleiding tot Integratief Kindertherapeut op de Nederlandse Academie voor Psychotherapie. 


Ik ben in Januari beëdigd tot therapeut in opleiding. Onder supervisie start ik met mijn praktijk in Nieuw Sloten! 
Ik help kinderen die vast zitten in een bepaalde emotionele gedraging of kinderen die moeite hebben met een bepaald gevoel. Als omgeving richt je je vaak op het ongewenste gedrag, in deze therapie richt ik me op de hulpbronnen die het kind al bezit. Zodat het kind deze kan inzetten daar waar hij/zij ze nodig heeft.
Ik zal naast Merian Waal, ook kinderen van de O.N.S. gaan behandelen. Wanneer de school Integratieve Kindertherapie adviseert, krijgt u van de leerkracht een informatiebrief van Merian Waal en van mij. Vervolgens kunt u zelf een keuze maken uit het aanbod. Ik heb in mijn eed beloofd zeer zorgvuldig om te gaan met de informatie die tot mij komt. Ik zal kinderen kunnen behandelen van groep 4 tot en met 8. Voor meer informatie kunt u altijd contact opnemen met roos@rooskindertherapie.nl.
Hartelijke groet, Roos Schoots
Kunstmenu

Deze week laat het kunstmenu van de school alweer van zich horen!  Astrid Vrensen (een heuse operazangeres) komt naar onze school om de groepen 5, 6, 7 en 8 een workshop zang te geven! Ze gaat met de kinderen stemoefeningen doen, inzingspelletjes, een beetje spelen met de ‘stem’, en meer muzikale activiteiten. Met de jongere kinderen gaat ze een canon instuderen en met de groepen 7 en 8 gaat ze een soort opera doen.
Dinsdag 22 februari was voor ons een hele spannende dag. Na lang wachten gingen wij eindelijk verhuizen naar ons nieuwe speellokaal. Om 10 uur ’s ochtends kwamen er 2 sterke mannen die alle spullen van de theaterzaal naar het nieuwe lokaal gingen rollen en sjouwen.

De kinderen vonden dit heel spannend en wilden graag blijven om mee te helpen met verhuizen. Dit leek ons niet zo handig, dus hadden wij voor hen een leuk uitstapje georganiseerd naar de Sport Fun tour in de Oostenburghal in Amsterdam. Hier waren allerlei leuke, sportieve activiteiten voor kinderen georganiseerd.

Terwijl de kinderen lekker aan het sporten en ravotten waren, konden wij in alle rust het nieuwe lokaal inrichten en bedenken hoe wij het zo gezellig mogelijk konden maken voor de kinderen. Dit bleek nog een hele klus! Tegen de tijd dat de kinderen terug kwamen, stond net alles op zijn plek en was het schoongemaakt.

Iedereen reageerde heel enthousiast en vond het er leuk uitzien. Op donderdag 31 maart gaan wij het lokaal officieel openen met een groot feest!Groetjes van het team van de blauwe haan


De database wordt beschermd door het auteursrecht ©opleid.info 2019
stuur bericht

    Hoofdpagina