Officieel zijn we net de herfst binnen gegaan, en de herfstequinox staat voor Balans. Balans van de vrouwelijke en mannelijke energieën binnen ons. Soms kun je je echter verre van die balans voelenDovnload 14.2 Kb.
Datum25.08.2016
Grootte14.2 Kb.

Officieel zijn we net de herfst binnen gegaan, en de herfstequinox staat voor Balans. Balans van de vrouwelijke en mannelijke energieën binnen ons. Soms kun je je echter verre van die balans voelen. Oktober zal, net als september, wederom intens zijn qua energie. Het enige dat je kunt doen in hevige stroomversnellingen is meegaan….in een wildwaterbaan kun je het beste mee gaan in de stroom. Vechten tegen die stroom kost je alleen maar een hoop energie. Ik weet dat je je heel erg ongemakkelijk kunt voelen door de energieën , door de lichamelijke ongemakken die dit geeft. Lichamelijk zijn we nog steeds aan het veranderen om al die energieën te integreren binnen ons lichaam en dit proces alleen al kost erg veel energie. Wanneer je behoefte hebt aan slaap, uitrusten, moe bent: geef hier dan ook aan toe i.p.v. daar tegen te vechten omdat je vindt dat je daardoor “ouder” bent dan je bent bv. Ook als we rusten en slapen zijn we keihard aan het werk. Op dit moment komen er veel oude stukken naar boven, dingen die we heel ver weg gestopt hebben en die we soms ook liever niet willen zien van onszelf. Oud verdriet wat we misschien veilig geparkeerd hebben ergens diep binnen in onszelf. In dromen kan dit naar boven komen, vandaar dat onze slaap soms erg onrustig , chaotisch of verwarrend kan zijn. Je bent dan in feite keihard aan het werk en veel aan het opruimen. Hierdoor kun je je ’s ochtends ook moe voelen of de behoefte hebben langer op bed te blijven liggen dan normaal. Geef er aan toe als je kunt en voel je er niet schuldig om. Je lichaam heeft die rust ook nodig en je onderbewuste heeft ook “droomtijd” nodig. Soms kunnen er dagen zijn dat je heel erg wisselt van stemming: van vrolijk tot ineens heel erg verdrietig, spoel het je lichaam uit met water en fruit. Wanneer we lichamelijke klachten voelen, of ons lichamelijk ongemakkelijk voelen zijn we geneigd veel energie te sturen naar onze angst, bezorgdheid, of schuldgevoel. Terwijl ons lichaam al zoveel energie nodig heeft momenteel! Probeer daar dan ook uit te blijven, en probeer mee te gaan in de stroom.

Omdat we op dit moment veel oude stukken opruimen, kun je dit momenteel heel erg voelen aan en om je hoofd : drukte in je hoofd, drukte aan je gezicht, alsof het krioelt daar op een vervelende manier, hoofdpijn, of verstopping van je holtes (kaak-, neus en bijholtes). Probeer rust te nemen en niet met een pilletje meteen weer doorgaan, want momenteel helpt dat niet meer. Je mag best verdrietig zijn, zolang je er zelf ook niet in verzuipt. Soms ben je jarenlang op de loop gegaan voor je verdriet, en als dat zo is, dan haalt je verdriet je nu in. Of er zit ergens nog een reststuk(je).

Diepe oude pijn komt vaak tot uiting laag onder in je rug, dus ook die rug kan deze maand opspelen. Probeer te achterhalen wat er is, wat er zit, sta toe dat het er nu uitmag……. Verdriet en pijn zet zich vaak ook vast in je heupen, dus geef ook je heupen liefdevolle aandacht deze maand.

Je kunt je lichaam hierbij op allerlei manieren ondersteunen: sommigen kiezen voor yoga of meditatie om tot antwoord te komen. Sporten als hardlopen, skaten, schaatsen of dansen zijn ook goed om zaken “los” te maken. Soms heeft je lichaam dat duwtje nodig om dingen los te maken. Doe vooral wat voor jou goed voelt, en overbelast jezelf niet. Wat je ook doet: ga er van uit dat het ontspannend dient te zijn.


Wat er ook naar buiten komt bij jou, accepteer dat het er is. Alle facetten van jou mogen aanwezig zijn. Wanneer je accepteert dat ook jouw duistere kantjes er mogen zijn, zul je zien dat ze veel minder sterk aanwezig zijn ineens.
We mogen ook wat meer onze energie bewaken deze maand. Veel energie gaat verloren in het piekeren en tobben over volgende week, volgende maand, morgen, gisteren, 6 jaar geleden………leef je dagen bewust NU, geniet van de momenten NU, hou je energie hier. Je energie steeds weggeven in andere momenten zorgt ervoor dat je vandaag niet bewust beleeft. Bedenk dat alles er nu is voor jou op DIT moment, NU.
Wees vooral trouw aan je hart bij alles wat je doet. Luister naar jezelf, luister naar je lichaam. Het tempo bepaal JIJ.

Probeer ook , in tijden dat je voor jezelf hebt, zoveel mogelijk aandacht aan jezelf te besteden, je bent het waard! Probeer naar buiten te gaan, herfststormen zijn heel erg lekker om je hoofd leeg te laten waaien. Of, ga in bad, en geef jezelf letterlijk: warmte. Door de jaren heen hebben we vooral heel erg veel weggegeven en weten we eigenlijk niet eens meer hoe het is om aan onszelf te geven, of we voelen ons er meteen alweer schuldig om. Je kunt nog steeds niet aan anderen geven op het moment dat jezelf niet “heel” bent, of wanneer je jezelf niet fijn voelt. Wees vooral heel erg zuinig op jezelf, want je hebt er maar 1 van! Denk niet dat je het niet waard bent, want je bent het dubbel en dwars waard.


De natuur ruimt een heleboel op momenteel: er valt van alles van de bomen, de wind waait en zuivert de lucht, de regen spoelt rommel weg…….overal wordt plaats gemaakt voor het nieuwe wat in het voorjaar komt….doe dit ook voor jezelf: MAAK RUIMTE in jezelf, in je huis: doe die oude emoties de deur uit, PRAAT, benoem je verdriet eens hardop, het lucht op. Jij hebt het recht op die ruimte! Denk niet dat niemand je verhaal wil horen, schrijf het desnoods op. Spreek met jezelf af: als ik het gezegd heb, is het bij me weg. Je zorgen worden overgenomen. LAAT LOS EN HEB VERTROUWEN!!!! Er is altijd wel ergens een engel in de buurt die jouw zorgen meeneemt. Je hoeft je zorgen daarvoor niet 10 keer te benoemen. Maak ruimte in je hoofd, in je lichaam. Voel je 10 kilo lichter. We hebben altijd nog wel ergens in ons lichaam een donker en verstopt hoekje waar we nog iets “bewaard” hebben. Besteed daar in oktober eens tijd aan.
TWEELINGRELATIES IN OKTOBER

In meditatie kreeg ik vorige week heel duidelijk het woord: ZIELELICHT. Het is nu tijd om het zielelicht te verspreiden.

Er komt binnen de tweelingrelaties in oktober steeds meer ruimte om te aarden. NU is het moment om dat te doen. Oktober zal vooral een maand van RUIMTE zijn. Ruimte in alle dimensies, ruimte om te zijn wie je bent, om te dansen binnen het universum, om vleugels uit te spreiden, een maand van bewegingsvrijheid. Doordat de mannelijke en vrouwelijke energieën nu in balans zijn, zullen tweelingen hun andere helft steeds verder geïntegreerd hebben binnen zichzelf, waardoor ze zich steeds meer kunnen ontwikkelen tot diegene die ze eigenlijk zijn. Hierdoor zullen ze steeds krachtiger kunnen stralen en met steeds meer zelfvertrouwen op aarde rondlopen. Omdat de wereld nogal wordt overspoeld door emoties en bagage, is er grote behoefte aan sterke zielen die als engelen hun taak hier op aarde uitvoeren. Het is erg leuk daarboven, er ligt hier echter een heleboel werk. Er zullen deze maand (zoals dat ook in september was) momenten zijn van bijzondere samenwerking. Nog steeds geldt hiervoor ook: hiervoor hoeven tweelingen niet letterlijk samen te zijn, zij werken ook samen door de dimensies heen. Tweelingzielen hebben vaak een hongerige ziel, die gepaard gaat met diep verdriet. Je ziel wil dan zijn taak volbrengen, terwijl je denkt dat het aards gemis is dat je voelt. Wanneer je kunt zien en voelen dat jullie ook kunnen samenwerken door de lagen heen, verdwijnt de pijn van het gemis vaak ook. Bedenk, dat je altijd bij elkaar bent. Een tweelingrelatie is vanuit de basis: Heilig, Vredig, Sereen, Zachte energie. Probeer eens te achterhalen wanneer je in die diepe pijn zit, wat je nu werkelijk voelt. Vraag Aartsengel Michael om ondersteuning of een antwoord of inzicht wanneer je je zo voelt. Aartsengel Rafael kun je vragen om heling.

Tweelingdagen deze maand: 9, 10, 12, 17, 24, 25, 27 oktober. Verder kun je van iedere dag een tweelingdag maken natuurlijk………wees vooral blij met elkaar, en dankbaar. Heel elkaar. Verder mag je op iedere dag spelen. Op dit moment is de energie op de wereld nog steeds erg zwaar, dus spelen verlicht de wereld ………….alle beetjes helpen. Tweelingenergie is heel erg speels en vrolijk, dus strooi ermee zoveel je kunt, draag het uit. Wanneer je je dingen doet vanuit je tweelingzielvuur, en vanuit je hartstocht en passie leeft, heeft heel je omgeving daar wat aan.


Bijzondere data in oktober:
11 oktober: Nieuwe maan: leg je kracht in de dingen die je op aarde mag bewerkstelligen. Vraag helderheid hierom en misschien nieuwe kansen? Nieuwe maan is ook omzetten in actie daar waar jouw bezieling ligt.
26 oktober: Volle Maan. Gebruik je alle kennis om JOUW kosmische vuurdans te dansen? Laad je op in de volle maan en voel dat je niet alleen bent. Geniet van al wat is, de maan, de sterren, een vleermuis in de nacht of wellicht de roep van een uil………..zie en voel dat alles wat je nodig hebt er al is. DANS!!

Spreid je armen

Open je hart

Laat diegene die zich in je armen stort

zich in je warmte nestelen

Heb LIEF!

En laat je liefhebben

GENIET ervan….


HEB GEDULD, ALLES KOMT GOED,
Om shanti shanti shanti,

Anita


Op 17 oktober geef ik de workshop Dromenvangers maken. Je kunt nog opgeven, maar er is nog beperkt plaats. Zie voor bijzonderheden op de website.De database wordt beschermd door het auteursrecht ©opleid.info 2017
stuur bericht

    Hoofdpagina