Olympische Spelen: Winst of verlies?Dovnload 9.79 Kb.
Datum14.08.2016
Grootte9.79 Kb.
Olympische Spelen: Winst of verlies?
Dit jaar worden de Olympische Spelen gehouden in Londen, door hoofdstad van het Verenigd Koninkrijk. De Openingsceremonie is op 27 juli 2012 en de sluitingsceremonie is op 12 augustus 2012. Dit jaar word het de 27ste editie van de zomerspelen. De aller eerste keer dat de zomerspelen gehouden werden was in 1896. Londen is de eerste stad die de Olympische Spelen voor de derde keer mag organiseren. De Olympische Spelen vond eerder in 1908 en 1948 plaats. Aansluitend aan de Olympische Spelen worden in Londen ook de Paralympische Spelen gehouden.
Tijdens de Olympische Spelen in Londen in 2012 zal het Olympisch Stadion 80.000 bezoekers per dag ontvangen. De bouw is gestart op 22 mei 2008 en de verwachting is dat het stadion een jaar voor de Spelen wordt opgeleverd. Het Olympisch Stadion bevindt zich in het zuiden van het Olympisch park. De belangrijkste evenementen die plaats vinden in het Olympisch Stadion zijn de openingsceremonie, de atletiekonderdelen en de sluitingsceremonie.


De kosten die een land maakt om de Olympische Spelen te organiseren zijn onder te verdelen in twee soorten kosten:
- De kosten voor de organisatie van de Spelen
- De kosten voor de benodigde infrastructuur en benodigde accommodatie
De kosten van de organisatie van de Olympische Spelen - waaronder wedstrijdorganisatie, huisvesting, catering en vervoer deelnemers - bedragen ongeveer € 2,1 miljard. Deze evenement gebonden kosten worden volledig gedekt door de inkomsten uit kaartverkoop, sponsoring, merchandising en de IOC-bijdrage (waaronder de mediarechten). Deze wijze van financiering heeft ertoe geleid, dat sinds 1984 alle organiserende landen winst hebben gemaakt. Deze winst wordt geherinvesteerd in de ontwikkeling van sport van het gastland.
De inkomsten komen onder andere uit: Uitgaven uit:

IOC bijdragen Investeringen in sportaccommodaties

TOP sponsorschap programma Olympisch Dorp

Nationale sponsoring Media voorzieningen

Ticket verkoop Kosten rond de organisatie van de spelen

Vergunningen - Personeels kosten

Loterijen - Telecommunicatie

Beleggingsopbrengsten - Internet.

Subsidies - Opening- en sluitingsceremonie

Andere inkomsten bronnen - Cultuur

- Medische voorzieningen en doping

controle


- Catering

- Transport

- Veiligheid

Paralympische Spelen

Advertentie- en promotiekosten

Administratie

Test evenementen & bijeenkomsten

Overige

Deze commissie heeft de te maken kosten in 5 thema's verdeeld: 

De kosten van het stadion dat voor de Olympische Spelen word gebruikt zijn 280 tot 350 miljoen pond. Het is een stadion met 80 duizend zitplaatsen dat wordt gebruikt voor de opening- en sluitingsceremonie en de atletiekevenementen. Na de Spelen van 2012 moet het stadion worden teruggebracht tot een atletiekstadion met een capaciteit van 25 duizend. Maar er wordt bekeken of het nog een permanente locatie kan worden voor een voetbal- of rugbyclub.Op dit moment zijn er nog maar enkele tickets verkrijgbaar voor de Olympische Spelen. Op 15 maart 2011 ging de verkoop van toegangstickets voor de Olympische Spelen in Londen van start.  In totaal werden er 7,7 miljoen tickets aangeboden. Tickets kon je kopen via London2012.com en atp.nl. De goedkoopste tickets zijn te koop voor 20 pond; de duurste tickets voor 2012 pond (duurste kaarten voor de openingsceremonie). Het bedrag 2012 is natuurlijk gekozen omdat de Olympische Spelen in het jaar 2012 gehouden worden.De database wordt beschermd door het auteursrecht ©opleid.info 2017
stuur bericht

    Hoofdpagina