Op haar vijftiende verlaat zij de mavo. Ze heeft geen diploma maar wel een soulvolle stemDovnload 35.84 Kb.
Datum14.08.2016
Grootte35.84 Kb.

Op 8 april 1975 wordt Anouk geboren in den haag. Anouk Teeuwen heeft haar muzikaliteit van haar moeder, die blues zangeres was in haar eigen bandje. Voor haar is zingen meer dan alleen muziek, ze kan daar haar frustraties en haar gevoelens kwijt.
Op haar vijftiende verlaat zij de mavo. Ze heeft geen diploma maar wel een soulvolle stem.

Ze zingt op bruiloften en feesten maar had nog geen echt werk. omdat ze toch een diploma wou deed ze audities voor het Amsterdamse conservatorium. Ze had niet de goede opleiding maar mocht wel door omdat ze veel talent had. Na twee jaar moest ze er weer af omdat ze niet genoeg theorie kennis had.


Op 29 juni 1995 zong ze een paar liedjes mat Barry Hay, hij was erg onder de indruk van haar zang. Degene die haar echt ontdekte was radio-dj Alfred Lagarde. Hij mixt een aantal demo’s van haar. Toen Anouk het conservatorium moest verlaten vroeg Barry Hay of ze geïnteresseerd was in een aantal songs.
In 1996 komt Anouk’s eerste single uit: Mood Indigo. De single gaat erg goed en ze mag in het voorprogramma van Barry Hay’s tournee zingen. Maar omdat Barry Hay het druk heeft met zijn eigen carrière kan hij geen liedjes voor Anouk schrijven. Via haar drummer van haar band ontmoet ze Bart van Veen. Bart schreef thuis vaak liedjes voor de lol. Samen schrijven ze haar eerste hitnummer: Nobody’s Wife. Het nummer komt in korte tijd in veel nationale hitlijsten en behaald een platina plaats in Nederland. Enkele maanden later komt haar eerste album uit: Together Alone. Weken lang staat het nummer in de hitparades. Haar liedjes worden vier keer met platina beloont. En als de liedjes It’s So Hard en sacrefice uitkwamen, was het duidelijk dat Anouk een blijvertje is. Eind 1997 staat ook in Denemarken Nobody’s Wife in de hitlijsten, en komt het nummer veel op MTV.
Anouk is volgen de jury van TMF Awards de meest belovende nieuwe act en Nobody’s Wife

Werd bekroond als de beste single. It’s So Hard is haar derde single. Maar het is lang niet zo goed als Nobody’s Wife. Bij concerten roept haar begeleidingsband nogal wat kritiek op. Maar Anouk houdt zich stug vast aan haar begeleidingsband en ziet haar optredens een enorm succes worden. In november 1999 kwam het tweede album uit, getiteld Urban Solitude.De eerste single R U kiddin' me zorgde ervoor dat het album op nummer één kwam in de album top 100.
Anouk ging vervolgens naar Amerika voor nieuwe opnames. Dit liep niet goed af. De eerste onderhandelingen met Anouk’s Amerikaanse label eindigden in slaande ruzie. Ze keerde terug naar Nederland en ging samenwonen met haar vriend The Anonymous Mis van de band Postmen. Haar nieuwe single Don't kwam uit en ze begon aan de 'AA Tour-Semi Acoustic tour' die vanaf februari 2001 door Nederland trok.
Eind maart 2001 verscheen Lost Tracks, een album met niet eerder uitgebrachte nummers, waaronder duetten met zangeres Sarah Bettens van K's Choice en The Anonymous Mis, alternatieve en akoestische versies van oude nummers en alle tot dan toe gemaakte videoclips inclusief een niet eerder getoonde 'forbidden version' van Sacrifice. De gitarist van haar begeleidingsband schnabbelde bij bij de band Kane, tot onvrede bij Anouk. Omdat de rest van de band partij koos voor de gitarist ontsloeg Anouk in 2001 al haar toenmalige bandleden.
Op 6 november 2002 verscheen het nieuwe album Graduated fool. De eerste single van het album was Everything, en als tweede single werd I Live For You uitgebracht. De bijzondere clip erbij werd gemaakt door Rosto, die ook al de clip voor de single The Dark maakte. In de clip is Anouk weinig verhullend naakt onder water te zien. Deze clip won een prijs op het filmfestival van Utrecht. Toch werd de clip alleen op The Box gedraaid en flopte de single. MTV en TMF boycotten de clip vanwege onenigheid met het management.
In 2004 verscheen de cd Update, waarop Anouk bestaande nummers akoestisch zingt. Tegelijkertijd kwam ook Close up uit, een dvd met o.a. live-optredens van festivals en een bonus-cd. Eind 2004 verscheen haar album Hotel New York, dat op #1 binnenkwam in de albumhitlijst. Vooral de single Girl was een doorslaand succes, de grootste hit voor een solo-zangeres ooit tot dan toe, het nummer behaalde hoge airplay. In 2008 werd het record verbroken door This is the Life van Amy Macdonald. Van het album kwam een jaar later een 2cd-versie uit.
Eind 2005 gaf Anouk met haar vaste begeleidingsband (Leendert Haaksma (gitaar), Martijn van Agt (gitaar), Michel van Schie (bass) en Hans Eijkenaar (drums) vier concerten in Rotterdam en twee in Antwerpen, die opmerkelijk snel waren uitverkocht. Daarna vertrok ze, met haar gezin, naar haar tweede huis in Ohio, VS.
Eind april 2006 bracht Anouk de live-dvd Anouk is Alive uit en kondigde ze een festivaltour aan. Op 16 april stond ze als eerste op Paaspop in Schijndel. Ook speelde Anouk met Koninginnedag voor 280.000 mensen op het Museumplein te Amsterdam. Een optreden op Pinkpop viel echter in het water door onderhandelingsproblemen. Jan Smeets meldde op 5 juni 2006 in een interview met 3voor12 vernomen te hebben 'dat ze daar dikke spijt van had'. Wel stond ze o.a. op Bospop, Rock Werchter en Lowlands. Ook zong ze op enkele tracks van het album Green van haar man (Postman), dat in mei uitkwam.
Ook het buitenland scoorde Anouk in 2006. Na de Benelux is ze populair in Israël en Turkije. In de hitlijst van Albanië bereikt ze zelfs begin februari de nummer 1 positie met One Word. Eind 2006 probeerde Anouk in Canada voet aan de grond te krijgen door HNY daar ook te lanceren met een extra nummer geschreven met Dan Hill genaamd "With You", dit werd tevens de single maar succes bleef uit.
In de zomer van 2007 nam Anouk haar vijfde studioalbum op met Amerikaanse muzikanten en de producer Glen Ballard. Begin oktober verbrak ze echter de samenwerking met haar begeleidingsband (Hans Eijkenaar, Martijn van Agt, Michel van Schie, Ronald Kool en Leendert Haaksma). De bandleden, die overigens niet het nieuwe album hadden ingespeeld, zouden kritiek hebben geuit op het nieuwe werk van Anouk toen ze het hun liet horen. Voor Anouk, die zich al eerder aan hun kritiek had geërgerd, was dit de druppel die de emmer deed overlopen. Zonder band zag ze zich wel genoodzaakt om de optredens rondom de albumrelease uit te stellen. Eind oktober kwam het daarnaast tot een kort geding tussen Anouk en haar manager Cees van Leeuwen, die ze in augustus ook al aan de kant geschoven bleek te hebben.
Op 2 november 2007 kwam de eerste single genaamd Good God van Anouk’s nieuwe album uit, en later een spraakmakende clip van de hand van Jonas Åkerlund. De single ging op 15 oktober in première op 3FM en werd 3FM Megahit en TMF Superclip in Nederland en België. De single en videoclip kenden een wat moeizame start op radio en tv, Wat ook z'n effecten had op de singleverkoop. Het album zelf, Who's your Momma, volgde op 23 november. Het album werd zeer goed ontvangen, overal gingen er geluiden op over Anouk’s mogelijke doorbraak met het internationaal georiënteerde album mede dankzij de beroemde showbizzblogger Perez Hilton die Good God op zijn site plaatste en Anouk bestempelde als de nieuwe Amy Winehouse.

De dag dat Who's your Momma op nummer 1 binnenkwam in de Album Top 100, 3 december, gaf ze voor het eerst een optreden op de radio (tijdens "Evers Staat Op", Radio 538) met haar nieuwe jonge begeleidingsband. Deze bestaat uit Angelo de Rijke (gitaar), Memru Renjaan (gitaar), Boaz Kroon (bas), Oscar Kraal (drums) en Thijs Boontjes (toetsen).


Op 28 januari 2008 kwam de tweede single van haar nieuwe album uit genaamd I Don't Wanna Hurt. Bij de single verschijnt geen videoclip omdat Anouk het te druk had met optredens en voorbereidingen op haar (stadion)concerten, die ze in maart gaf onder de naam Who's Your Momma Tour in het Sportpaleis in Antwerpen (19 en 21 maart) en het Gelredome in Arnhem (28 en 29 maart). Alle kaartjes waren al binnen enkele dagen uitverkocht. Aan deze concerten gingen try-outs vooraf in De Oosterpoort in Groningen, het Paard van Troje in Den Haag en de Melkweg in Amsterdam.
In maart heeft ze in Los Angeles haar videoclip voor de derde single "Modern World" opgenomen met regisseur Melina Matsoukas. De videoclip kwam uit in april en dezelfde dag stond de video op de site van Perez Hilton. Het is de grootste clip van Anouk ooit, Anouk zingend en dansend als een Amish vrouw in verschillende settings. De single kwam begin mei uit in drie verschillende versies met allerlei extra's. In Turkije bereikte het nummer de nummer-1 positie in de hitlijsten.
Begin mei duikt op internet het nummer With You op. Dit nummer schreef ze samen met de bekende songwriter Dan Hill (die ook meeschreef aan I Don't Wanna Hurt), speciaal ter promotie van Hotel New York in Canada. Giel Beelen draait het nummer een aantal keer in zijn radioprogramma op 3FM, maar na ingrijpen van Anouk's platenmaatschappij EMI Music, wordt geprobeerd verdere verspreiding van het nummer te voorkomen [1].
Onverwacht succes voor Anouk in Noorwegen nadat een jongen in een talentenjacht het nummer "Lost" vertolkt van Anouk's album "Hotel New York". De Noren pikken massaal het nummer op en scoort een grote hit in de Noorse hitlijsten [2]. Anouk wil graag naar Noorwegen voor promotie maar haar platenmaatschappij laat haar niet gaan [3]. Als antwoord op het succes wordt Who's your Momma in Noorwegen gereleased met als extra nummer "Lost".
In september komt haar single "If I Go" uit met als videoclip de livebeelden van haar concert in de Gelredome 2008.

Op 26 augustus werd bekend gemaakt dat ze gaat lesgeven aan het Conservatorium van Amsterdam. Op het conservatorium geeft ze zowel groepslessen als individuele cursussen. Mogelijk begeleidt ze ook een bandje.De database wordt beschermd door het auteursrecht ©opleid.info 2019
stuur bericht

    Hoofdpagina