"Op Oostum": Tekst en muziek op een magische plekDovnload 5.21 Kb.
Datum23.08.2016
Grootte5.21 Kb.
Persbericht
“Op Oostum”:
Tekst en muziek op een magische plek.
Een oud kerkje op een wierde, wat hoge bomen, een paar huizen, oude grafzerken en een uitzicht over weilanden en het Reitdiep, grijswitte wolken die door de wind in tomeloze vaart naar de rechte horizon worden gejaagd. Oostum ligt, onveranderd haast door de tijd, op zijn wierde. Onaangedaan door de jaren, een plek die ons terugbrengt naar vroegere tijden, weg van de jachtige wereld; een inspirerende plek voor kunstenaars.
De Groninger Ploeg schilders hebben het kerkje en het landschap van het Reitdiep vaak afgebeeld. Minder bekend is dat ook schrijvers, dichters en muzikanten hun inspiratie hebben gevonden op deze plek. Toch blijkt Oostum in vele teksten voor te komen en zijn er vele dichters die het landschap beschrijven. Al deze teksten vormen samen een ode ‘op Oostum’, een bijzondere lofzang op een unieke plek.

De ’Stichting ter bevordering van dingen die anders niet gebeuren’ organiseert op zondagmiddag 4 maart een voorstelling waarin deze teksten centraal staan: “Op Oostum”.


Een greep uit het programma: uit de gedichtenreeks “Oostum op Aarde”van dichter/priester/politicus Herman Verbeek; “Die te Oostum”, van schrijfster Maria van Daalen, “De Plouger” van Jan Boer, een dichter/schrijver die bevriend was met diverse Ploeg-leden zoals Jan Altink en Jan van der Zee, Aafke Steenhuis (uit “Stemmen van Groninger Dijken) en Geert Mak (die het Pieterpad bewandelde) en de liedballade “Het Ooit”van Irene Verbeek.

De teksten worden afgewisseld met muziek die speciaal voor het kerkje is gecomponeerd door een klein ensemble, in de stijl van Tom Waits, Kurt Weill, minimal music en folk.


Uitvoerenden zijn leden van de Rederijkerskamers ‘Eendracht’en ‘Iovivat’, een viertal musici en –onder voorbehoud- dichter/beeldend kunstenaar en Oostum-bewoner Irene Verbeek.
Tijd: zondag 4 maart, aanvang 3 uur

Plek: het kerkje van Oostum

Kosten: 6 euro

Inlichtingen en reserveringen: info@stichtingdingen.nl; tel 050 5291360

NB Reserveren gewenst!

Organisatie: Stichting ter bevordering van dingen die anders niet gebeurenwww.stichtingdingen.nlDe database wordt beschermd door het auteursrecht ©opleid.info 2019
stuur bericht

    Hoofdpagina