Op welke andere spoorlijnen zijn er relatief veel treinen die door rood rijden? Wat is de oorzaak hiervan?Dovnload 4.25 Kb.
Datum21.08.2016
Grootte4.25 Kb.
2009Z00019 / 2080908920
Vragen van het lid Roemer (SP) aan de minister en de staatssecretaris van Verkeer en Waterstaat over de conducteur op de trein. (Ingezonden 5 januari 2009)
1

Is het waar dat het aantal roodseinpassages op de Valleilijn nog steeds hoog is? 1) Kunt u dit inzichtelijk maken vanaf de NS-exploitatie tot nu?


2

Op welke andere spoorlijnen zijn er relatief veel treinen die door rood rijden? Wat is de oorzaak hiervan?


3

Is het waar dat een conducteur ook een seinwaarnemingstaak heeft binnen het vertrekproces? Kunt u toelichten hoe dit proces gaat indien er verloopt conducteur op de trein aanwezig is?


4

Kunt u aangeven hoe vaak een trein kort na vertrek een rood sein passeert? Is hierbij een relatie tussen de aanwezigheid van een conducteur en de kans op een rood sein passage te leggen? Zo ja, welke relatie ziet u hierbij? Zo nee, kunt u aangeven waarom dit verband er niet is?


5

Deelt u de mening dat het beveiligingssysteem ATB VV de kans op onterechte roodseinpassage kan verminderen? Zo ja, wanneer zal dit systeem aanwezig zijn in alle treinen en ligt dit bij alle vertrekseinen waar zonder conducteur gereden wordt? Zo nee, kunt u dit toelichten?


6

Bent u bereid de vervoerder te verplichten om te rijden met een conducteur zolang er enkel ATB EG als beveiligingssysteem is, om zodoende de veiligheid te verbeteren? Zo ja, welke maatregelen gaat u hiertoe nemen? Zo nee, waarom niet en welke maatregelen gaat u dan nemen om de veiligheid te verbeteren op spoortrajecten waar gereden wordt zonder conducteur?1) Barneveldse Krant, 30 december 2008De database wordt beschermd door het auteursrecht ©opleid.info 2017
stuur bericht

    Hoofdpagina