Opdracht havo 4: katern 1 Marcel Proust: a la recherche du temps perduDovnload 4.22 Kb.
Datum22.08.2016
Grootte4.22 Kb.
Opdracht havo 4: katern 1 Marcel Proust: A la recherche du temps perdu.

  • Noteer je naam.

  • Kies je eigen lettertype.

  • Print de bladzijden van Marcel Proust uit. (downloads-2efase-vakken-francais-literatuur 20e eeuw – Proust)

  • Zoek informatie over Marcel Proust, bij voorkeur op digischool, en verwerk die met onderstaande tekst en vragen uit je katern en enkele illustraties tot 1 geheel.

A la recherche du temps perdu is een zevendelige roman van Marcel Proust die verscheen tussen 1913 en 1927.

Dit werk draait om een schrijver, Marcel, die zijn observaties en herinneringen noteert. Omdat het een moeilijk boek is waarin weinig gebeurt, zijn er niet veel mensen die alle 3000 pagina’s hebben gelezen. Dankzij de strip van Stéhane Heuet hebben veel mensen toch kennis gemaakt met dit beroemde literaire werk.

Tekst 3/ bijgevoegde tekst is de stripversie van het begin van A la recherche. De ik-figuur vertelt hierin over de dromen en herinneringen die ‘s nachts door zijn hoofd spoken.

b. Deze scène speelt zich helemaal af in Marcels gedachten; niet het makkelijkste onderwerp voor een striptekenaar. Leg uit hoe Heuet dit probleem heeft opgelost.c. Noem minstens drie elementen uit de tekstblokken die je terug vindt in de illustraties.

d. Wat vind je van het idee om beroemde literaire werken in stripvorm uit te geven?De database wordt beschermd door het auteursrecht ©opleid.info 2017
stuur bericht

    Hoofdpagina