Opel kondigt co2-offensief aan voor alle volumemodellenDovnload 18.05 Kb.
Datum03.10.2016
Grootte18.05 Kb.


Persinformatie
31 maart 2011
Opel biedt unieke propositie van zuinig rijden zonder concessies
Opel kondigt CO2-offensief aan voor alle volumemodellen


  • Zuinig rijden zonder concessies aan rijplezier en -dynamiek

  • A-segment: wegenbelastingvrije Agila met 14% bijtelling

  • B-segment: wegenbelastingvrije Corsa motoren met 14% bijtelling

  • MPV-B-segment: Meriva (diesel en LPG) met 20% bijtelling

  • C-segment: Verschillende Astra motoren met 20% bijtelling

  • D-segment: 20% bijtelling voor alle Insignia-varianten (benzine en/of diesel)

  • Nieuwe LPG-versies Corsa (14%) en Meriva (20%)

  • Start/Stop-technologie op 34 modelvariantenBredaOpel kondigt vandaag een CO2-offensief aan, dat grootschalig wordt ingeluid tijdens de AutoRAI 2011 (13 t/m 23 april). Opel werkt al jaren aan technieken om zijn benzine- en dieselmotoren zo schoon en zuinig mogelijk te maken. Onder de noemer ecoFLEX brengt Opel nog dit jaar een fors aantal interessante troeven op de markt. Voor alle volumemodellen zijn of komen er zeer binnenkort varianten op de markt die zich onderscheiden vanwege het feit dat ze belastingvrij zijn en/of een lage bijtelling hebben. Tevens bewijst Opel met dit offensief dat zuinig rijden niet saai hoeft te zijn, aangezien rijplezier en –dynamiek niet opgeofferd worden. Dit opmerkelijke resultaat is mede mogelijk dankzij de introductie van Start/Stop-technologie op maar liefst 34 modelvarianten. Tevens introduceert Opel af-fabriek LPG-modellen op Corsa en Meriva, die ook kwalificeren voor respectievelijk 14 en 20% bijtelling.
Voor klanten die nog dit jaar zo zuinig en voordelig mogelijk willen rijden, biedt Opel een hele serie modellen met een lage CO2-uitstoot en groene energielabels. Dit geldt voor vrijwel alle volumemodellen, variërend van de Agila, Corsa en Meriva tot en met de Astra en het vlaggenschip Insignia. De Opel Corsa is al enige tijd beschikbaar in het zeer voordelige belastingvrije en bijtellingsvriendelijke segment, evenals de Astra 5-deurs en Sports Tourer. Zeer recent werd daar de Agila aan toegevoegd. Nieuwe, voordelige varianten van genoemde modellen komen daar dit jaar nog bij, alsmede de kersverse ‘nieuwkomers’ Meriva en Insignia.
Freddy De Mulder, algemeen directeur Opel Nederland: “Aangezien de Nederlandse personenautomarkt momenteel wordt gedomineerd door belastinginvloeden en CO2-incentives, zijn wij zeer verheugd deze aankondigingen nu te kunnen doen. Alle voordelige varianten zijn vanaf de AutoRAI te bestellen. Daarbij bieden we een belangrijk concurrentievoordeel: bij de ontwikkeling van deze zuinige varianten is een van de voornaamste uitgangspunten altijd geweest om geen concessies te doen aan rijplezier en dynamiek.”
A-segment: wegenbelastingvrije Agila met 14% bijtelling

De onderhuids verbeterde Agila 1.0 ecoFLEX laat voortaan een CO2-uitstoot van 109 g/km noteren. Bij zakelijk gebruik valt de vernieuwde Agila in de categorie met het lage bijtellingstarief van 14 procent. De volwaardige vijfpersoons auto draagt het groenste energielabel (A). Bovendien betaalt de klant bij aanschaf geen BPM en ook motorrijtuigenbelasting hoeft niet afgerekend te worden. Hoe milieubewust de vernieuwde Agila 1.0 ook is, het rijplezier schoot er niet bij in. De benzinemotor levert dankzij een vermogen van 48 kW/65 pk en een trekkracht van 90 Nm levendige prestaties. De Agila 1.0 accelereert in 14,7 seconden van 0 naar 100 km/u en heeft hij een topsnelheid van 160 km/u. De prijzen van de wegenbelastingvrije Opel Agila beginnen bij € 8.995,-.


B-segment: wegenbelastingvrije Corsa-varianten (diesel en LPG) met 14% bijtelling

Ook de populaire Corsa 1.3 CDTi ecoFLEX profiteert optimaal van een ultraschone en zuinige motor. Het brandstofverbruik bedraagt een indrukwekkende 3,5 l/100 km. De CO2-uitstoot is met 94 g/km al even indrukwekkend. Dankzij deze cijfers draagt de Corsa ecoFLEX een A-label en is hij, net als de Agila, vrijgesteld van BPM en motorrijtuigenbelasting. Leaserijders profiteren eveneens, want de Corsa ecoFLEX valt in de lage bijtellingscategorie van 14 procent. De Corsa ecoFLEX staat in de prijslijst voor bedragen vanaf € 14.595,-.


Nieuw is de vanaf de AutoRAI beschikbare Corsa met af-fabriek LPG-installatie. Met een CO2-emissie van slechts 110 g/km valt deze Corsa 3-deurs voor de leaserijder in de gunstige bijtellingscategorie van 14 procent. Het feit dat hij wegenbelasting- en BPM-vrij is, maakt hem ook voor de particulier rijder zeer interessant, te meer omdat de prijs van LPG aan de pomp gunstig afsteekt tegen die van benzine/diesel.
MPV-B-segment: Meriva (diesel en LPG) met 20% bijtelling

Was de Opel Meriva, Gezinsauto van het Jaar 2011, tot nog toe niet beschikbaar in zuinige varianten die kwalificeren voor gunstige bijtelling, met de AutoRAI zal Opel ook de Meriva 1.3 CDTI ecoFLEX met Start/Stop-technologie introduceren, die zakelijke rijders het gunstige bijtellingstarief van 20% oplevert.


LPG (liquified petroleum gas) wint overal in Europa aan populariteit nu meer en meer consumenten een manier zoeken om hun brandstofkosten te beperken en het milieu te ontzien. Een auto op LPG stoot gemiddeld tot 13 procent minder CO2 uit dan een gelijkwaardige benzinevariant. De af-fabriek LPG-installatie in de nieuwe Meriva zorgt er derhalve voor dat ook de LPG-variant met 20% bijtelling beschikbaar is. De Meriva met af-fabriek LPG-installatie is ook vanaf de AutoRAI te bestellen.
C-segment: Verschillende Astra motoren met 20% bijtelling

De nieuwe Opel Astra is reeds vanaf introductie beschikbaar met zeer zuinige benzine- en dieselmotoren voor zowel de 5-deurs variant als de Sports Tourer. Laatste toevoeging betreft de 1.3CDTI ecoFLEX met Start/Stop-technologie met een CO2-uitstoot van slechts 104g/km en met een gunstige bijtelling van slechts 20%. Het aanbod wordt verder uitgebreid met de 2.0CDTI met Start/Stop-technologie, een vermogen van maar liefst 160pk/118kW en een CO2-uitstoot van slechts 119g/km. Deze variant is verkrijgbaar vanaf € 29.495.


D-segment: 20% bijtelling voor alle Insignia-varianten (benzine en/of diesel)

Lang verwacht in de 20% bijtellingscategorie en nu dan toch gekomen is Opels vlaggenschip Insignia. Het al uitgebreide gamma van de Opel Insignia wordt in de loop van dit jaar uitgebreid met extra zuinige versies. Niet alleen komen er nieuwe, extra zuinige benzinemotoren beschikbaar voor zowel de 4- en 5-deurs als de Sports Tourer-variant van de Insignia, ook op dieselgebied zal de Insignia voortaan z’n toontje meeblazen in het zakelijk segment. Dankzij extreem zuinige, nieuwe dieselmotorisering is de Insignia ook hier beschikbaar in de 20% bijtellingsklasse, voor zowel de 4- als de 5-deurs uitvoering. Deze Insignia-varianten kunnen vanaf de AutoRAI besteld worden.
Start/Stop-technologie op 34 modelvarianten

Techniek die de motoren van Opel efficiënter heeft gemaakt, is de in 2010 geïntroduceerde, brandstofbesparende Start/Stop-technologie. De modellen waarop deze technologie in Nederland als eerste beschikbaar is, zijn de Agila en de nieuwe Corsa. Binnenkort volgen ook de Astra en de Meriva. In het begin van volgend jaar zullen er maar liefst 34 modelvarianten bij Opel zijn uitgerust met deze milieubewuste technologie.

- einde persbericht -

Opel, een van Europa’s grootste autofabrikanten, is in 1862 opgericht in Rüsselsheim, Duitsland. Het bedrijf, waarvan het hoofdkantoor in Rüsselsheim staat, heeft dertien fabrieken in acht landen en heeft ongeveer 47.000 mensen in dienst (per december 2009). Opel en haar zustermerk in Engeland, Vauxhall, verkopen voertuigen in meer dan 35 landen in Europa. De modellen van Opel worden gekenmerkt door vooruitstrevend design, innovatieve technologieën en milieubewustzijn. In 2011 zal Opel de Ampera op de markt brengen; de eerste elektrische auto in Europa met een grote actieradius. Opel/Vauxhall is onderdeel van de General Motors Company.

Voor meer informatie:

Jeroen Maas, Manager PR, Sponsoring & Events Opel

Telefoon: 076-5448125

E-mail: jeroen.maas@gm.com


Tekst en foto’s zijn te downloaden op http://media.opel.nl

General Motors Nederland B.V. Handelsregister

Lage Mosten 49-63 4822 NK Breda Nummer 23.062.259

Postbus 8770 4820 BB Breda

Telefoon 076-5448000


www.opel.nl A member company of the GM Group
De database wordt beschermd door het auteursrecht ©opleid.info 2017
stuur bericht

    Hoofdpagina