Opel op de 77ste internationale autotentoonstelling van Genève Opvallende tentoonstelling in teken opwindend rijplezierDovnload 33.83 Kb.
Datum19.08.2016
Grootte33.83 Kb.


Persinformatie


2 maart 2007Opel op de 77ste internationale autotentoonstelling van Genève
Opvallende tentoonstelling in teken opwindend rijplezier


  • Nieuw OPC-model: wereldpremière van de krachtigste Corsa ooit

  • Nieuwe Opel GT: klassieke roadster met sterke motor

  • Nieuwe Astra: krachtiger, zuiniger en met een verbeterd design

  • Nieuwe Antara: technisch verfijnde SUV voor het dagelijks verkeer en de vrije tijd

  • Nieuwe Corsa: snelle starter met persoonlijk profiel en unieke opties

  • Nieuw modeljaar met frisse uitstraling en verbeterde uitrusting


Breda - Op de 77ste internationale autotentoonstelling van Genève (8 - 18 maart 2007) introduceert Opel één wereldpremière en een brede scala aan nieuwe producten. De krachtigste en snelste Corsa ooit maakt zijn grote debuut op de volledig nieuwe stand in Hal 2 van Palexpo in Genève. Na de sensationele commerciële introductie van de vierde generatie van Opels bestseller is de OPC-versie de meest zuivere uitdrukking van het dynamische karakter van de Corsa, met een maximumvermogen van 192 pk, een ‘overboost`- functie met een koppel van 266 Nm en een topsnelheid van 225 km/u. Het is een compacte, sportieve auto die met zijn enorme wendbaarheid en controlemogelijkheden borg staat voor puur rijgenot. Kort voor zijn introductie dient ook de nieuwe Opel GT zich aan als één van de grote blikvangers in Genève. De wettige erfgenaam van de legendarische sportauto uit de jaren '70 is een atletisch gebouwde tweezitter met een scherp omlijnd karakter en een opwindend design. Met zijn gespierde fysiek, zijn slanke silhouet, zijn lange, vooraan scharnierende motorkap, zijn korte overhangen en een op maat gemaakte stoffen kap bezit de GT de kenmerkende proporties van een klassieke roadster. Zijn krachtige tweeliter turbobenzinemotor met directe injectie levert een maximumvermogen van 264 pk.
De vernieuwde Astra is de derde ster op de Opel-stand. Hij is sinds februari verkrijgbaar en verenigt een verfijnd design met een grote hoeveelheid geavanceerde kenmerken.

Het motorengamma voor de vernieuwde Astra volgt een duidelijke trend: compacter en krachtiger, maar met een lager brandstofverbruik. De Antara – de nieuwste aanwinst in het huidige modellenaanbod van Opel – staat voor een combinatie van opwindend rijplezier en functionaliteit, die typisch is voor het merk. Deze technisch geavanceerde vierwielaangedreven vijfzitter met zijn dynamisch design bewijst zijn kwaliteiten zowel in het dagelijks verkeer als in de vrije tijd. De Corsa van de vierde generatie, één van de belangrijkste nieuwe modellen in het recente verleden, is eveneens vertegenwoordigd op de stand in Genève. De andere modellen van het gamma vormen een gepaste achtergrond voor de hoofdattracties: alle modellen, van de Agila tot de Zafira, kunnen zich presenteren met detailverbeteringen voor het nieuwe modeljaar.


Volledig nieuwe stand is afspiegeling van verjonging bij het merk

In Hal 2 van de autotentoonstelling van Genève interpreteert Opel 'Dynamiek' in een volledig nieuw, gedurfd en karaktervol design van zijn stand. Glinsterende metaalachtige linten die vrij lijken te zweven, staan voor moeiteloosheid en gewichtloosheid, twee kenmerken die de verjonging van het merk weerspiegelen. Het concept van een technologisch geavanceerd, maar tegelijk op bewegingsvrijheid gestoeld design, werd ontwikkeld door het Zwitserse architectenkantoor “Bellprat Associates”. De 3000 vierkante meter grote tentoonstellingsvloer maakt lussen met kronkelende oppervlakken die de hoofdattracties omgeven. De nieuwe Opel GT prijkt op zijn eigen podium, en ook de verhoogde positie van de nieuwe Astra zal de aandacht van het publiek trekken. Op deze indrukwekkende stand worden de 37 individueel verlichte tentoonstellingsmodellen ondergebracht.


Net zoals de auto's zelf is de Opel-stand ontworpen volgens een geïntegreerde designtaal. De glinsterende metaalachtige oppervlakken van de vrij gevormde linten, die in een denkbeeldige wind lijken te wapperen, en de vloerplanken in donker eiken vormen een opvallend contrast in het gedurfde ontwerp van de stand. Opel World heeft transparante muren, gemaakt uit 'Mediamesh' – een glinsterend roestvrijstalen net van dooreengevlochten LED-staven. Zij gedragen zich als futuristische schermen op de achtergrond, waarop vlammen op een pittig 'Capoeira'-ritme gaan flakkeren zodra een Braziliaanse dansgroep de stand in een podium verandert.
Wereldpremière: Corsa OPC van 192 pk kort vóór de marktlancering

Met de nieuwe Corsa OPC schakelt Opel een hogere versnelling in. De krachtigste Corsa, die beter dan welk ander model ook gestalte geeft aan het thema 'dynamiek' van Opel, gaat in wereldpremière op de autotentoonstelling van Genève, en zal kort daarna in de showrooms verschijnen.


Met de 141 kW/192 pk sterke 1,6-liter turbomotor onder de kap snelt de driedeurs in 7,2 seconden van 0 naar 100 km/u en haalt hij een topsnelheid van 225 km/u. Het maximumkoppel van 230 Nm wordt naar de voorwielen overgebracht door de standaard gemonteerde zesversnellingsbak. Bovendien kan het standaard overboost-systeem het koppel indien nodig tijdelijk met ongeveer 15% verhogen tot 266 Nm voor een evenredige stijging van de prestaties. Daardoor heeft de Corsa OPC in vijfde versnelling slechts 6,7 seconden nodig voor de acceleratie van 80 naar 120 km/u. De auto stelt zich tevreden met 7,9 liter benzine per 100 kilometer, een bescheiden waarde op dit prestatieniveau.
Het topmodel van het Corsa-gamma weerspiegelt pure sportiviteit. De dakspoiler en de krachtig gelijnde voor- en achterskirts met opvallende openingen zorgen voor een dynamische rijbeleving. Elementen zoals de donker contrasterende diffusor met geïntegreerde, centrale driehoekige uitlaat en speciaal ontworpen buitenspiegels zijn typische kenmerken van een sportieve auto. Sportiviteit domineert ook de cockpit van de Corsa OPC. Naast de instrumenten met chroomrande en rode wijzers en een middenconsole in pianolak vallen vooral het afgeplatte lederen sportstuurwiel met een ring op de naaf in het oog. De sportstoelen met geïntegreerde hoofdsteunen werden in samenwerking met “Recaro” ontwikkeld. De stoelen, die uit een racewagen lijken te komen, bieden een optimale zijdelingse steun en beschermen de bestuurder en voorpassagier met geïntegreerde zijdelingse airbags.
Het chassis van de Corsa OPC is ontworpen voor een maximale precisie, met een nieuwe afstelling van veren en schokdempers en een sterker achterasprofiel. Zijn carrosserie ligt 15 mm lager dan dat van de andere Corsa-versies. Ook het standaard uitschakelbare ESP-systeem werd afgestemd op het sportieve karakter van de wagen. De nieuwe Corsa OPC is in Nederland af fabriek uitgerust met 18” lichtmetalen velgen en 235/35 R18 banden. Het 16” remsysteem met geventileerde schijfremmen op de voorwielen staat borg voor een krachtige maximale stopkracht.
Met de introductie van de Corsa breidt Opel zijn OPC-gamma uit tot zes (in Nederland vijf) modellen, die allemaal tentoongesteld worden in Genève. Bovenaan het gamma staat de Vectra OPC van 206 kW/280 pk, verkrijgbaar als GTS of Stationwagon. De Zafira OPC, de snelste in serie gebouwde MPV ter wereld met een topsnelheid van 231 km/u, en de Astra OPC hebben allebei een 177 kW/240 pk sterke 2-liter turbobenzinemotor.
Opel GT: opwindende vormgeving en briljante prestaties

Op de autotentoonstelling van Genève in 2006 was al duidelijk dat de Opel GT een opwindende auto is die emoties oproept. Eén jaar later en vlak voor zijn marktintroductie is deze open sportauto nu officieel klaar voor de weg, en oogt het seriemodel even fraai als de versie van 2006. De moderne definitie van een atletische tweezitter krijgt vorm in deze nieuwe roadster. Zoals het een auto uit dit segment betaamt, heeft hij een krachtige motor onder de motorkap, achterwielaandrijving, een cockpit met sportieve instrumenten en een op maat gemaakte stoffen kap. Met zijn gespierde look, zijn slanke silhouet, zijn lange, vooraan scharnierende kap en zijn korte overhangen pakt de GT uit met de typische proporties van een roadster.


De Opel GT waait als een frisse wind door het genre met zijn eigen, onmiskenbare persoonlijkheid, zijn opwindende vorm, die scherpe kanten aan afgeronde oppervlakken paart om een dynamische look te creëren, en zijn configuratie, die zelfs op lange reizen een geraffineerd rijplezier weet te bieden. Ook de prijs van de GT is meer dan aantrekkelijk. Voor 39.855,- euro (vanafprijs incl. BTW in Nederland), hebben klanten recht op een hoogtechnologische turbomotor van maar liefst 194 kW/264 pk en 353 Nm bij 2000 t/min. met directe benzine-injectie. De sprint van 0 naar 100 km/u wordt in minder dan zes seconden afgehandeld.
Een grote naam hoeft niet lang te zijn. De nieuwe tweezitter met de legendarische naam is een waardige opvolger voor de eerste Opel GT (1968 – 1973) en wedijvert net als het origineel in een van de meest opwindende autosegmenten. Ondanks zijn persoonlijke look is de nieuwe GT een waardige opvolger voor de klassieke sportauto. Een aanvullende fun-factor is de stoffen kap van de nieuwe GT-roadster, die eenvoudig geopend kan worden om zijn inzittenden het 'open' rijplezier te verschaffen dat de eigenaars van de eerste GT moesten ontberen.
De ontwikkeling van de nieuwe Opel GT is een sterk staaltje transcontinentale samenwerking binnen GM. De eerste stap was de conceptcar Solstice in 2002, gevolgd door de Vauxhall VX Lightning concept, ontworpen in de Advanced Design Studio van GM in het Engelse Coventry. Beide modellen dienden als inspiratiebron voor het uiterlijk van de Opel GT, dat volgens Opels huidige designtaal ontworpen werd in het GM Design Center in Detroit, en onder leiding van Brian Nesbitt in de Design Studio's van GM Europe in Rüsselsheim. De nieuwe Opel GT wordt geproduceerd in de roadsterfabriek in Wilmington/Delaware, VS.

Nieuwe Astra maakt carrière als multimiljonair

Het Astra-gamma, dat het vaakst te zien was bij Opel op deze autotentoonstelling, speelt ook een belangrijke rol in Genève. Sinds haar debuut in maart 2004 werden ongeveer 1,3 miljoen exemplaren van de derde Astra-generatie verkocht, en de vernieuwde versie is verkrijgbaar sinds februari 2007. Naast zijn verfijnde carrosserie- en interieurdesign kan de nieuwe Astra schermen met een uitgebreid gamma van technologieën, en meer in het bijzonder met een verruimd motorengamma met bijzonder zuinige benzine- en common-rail turbodieselmotoren.


De Astra-klanten kunnen kiezen uit elf motoren, van 90 tot 240 pk. De twee nieuwe 1,6-liter benzinekrachtbronnen en twee nog te introduceren 1.7 CDTi common-rail turbodiesels ontwikkelen meer vermogen en koppel, en voldoen met hun lage verbruiks- en emissiewaarden aan de toekomstige uitlaatgasemissienormen. De nieuwe, extra lichte 1.6 ECOTEC van 85 kW/115 pk vervoegt zich bij de 1,6-liter TWINPORT motor (77 kW/105 pk). Met de 115 pk sterke motor en een Easytronic vijfversnellingsbak heeft de Astra genoeg aan slechts 6,3 liter benzine per 100 kilometer. De continu variabele sturing van beide nokkenassen ligt aan de basis van de sterkere prestaties. Dankzij deze nokkenastiming kan de motor de timing van de kleppen variëren naargelang de snelheid en de belasting van de zestienklepper, om zo de prestaties te verhogen of het verbruik te drukken. De nieuwe 1,6-liter turbomotor (132 kW/180 pk), die de 2-liter turbomotor van 125 kW/170 pk vervangt, wordt standaard aan een handgeschakelde zesversnellingsbak gekoppeld en kan prat gaan op een nog lager verbruik. In vergelijking met zijn voorganger werd het totale verbruik met meer dan dertien procent gereduceerd tot 7,7 liter per 100 kilometer. De nieuwe 1.7 CDTi motoren van 81 kW/110 pk en 92 kW/125 pk worden allebei met een handgeschakelde zesversnellingsbak geleverd en beschikken over een directe common-rail injectie, vier kleppen per cilinder, een zogenaamde swirl control-functie en een onderhoudsvrije Diesel Partikel Filter. Ze zijn verkrijgbaar vanaf de zomer van 2007 en vervangen de 1.9 CDTi motor van 74 kW/100 pk en 88 kW/120 pk (de 120-pk versie zal dan alleen verkrijgbaar zijn met een vijftraps automatische transmissie).
De vernieuwde editie van de Astra biedt ook tal van technologische hoogstandjes die nog niet zo vanzelfsprekend zijn in dit segment. Zo is de Astra GTC bijvoorbeeld als enige productie personenauto verkrijgbaar met een panoramische voorruit die zich tot ver in het dak uitstrekt en een onbelemmerd uitzicht biedt, vergelijkbaar met dat in de cockpit van een sportvliegtuig.

Comfort en veiligheid krijgen een exclusieve dimensie dankzij het IDSPlus (Interactive Driving System) met elektronisch gestuurde Continuous Damping Control (CDC), dat de afstelling van het chassis optimaliseert. De bi-xenon AFL-koplampen (Adaptive Forward Lighting) met dynamische bochtverlichting beleefden met de Astra hun debuut in het segment van de compacte klasse.


Antara: moderne SUV met karakter in alle opzichten

Enkele weken na zijn introductie verschijnt de Antara in topvorm in Genève. Met deze compacte SUV maakt Opel zijn comeback op dit almaar meer competitieve segment, dat lang werd overheerst door niet-Europese merken. De vijfzitter terreinwagen combineert een dynamisch, elegant design met intelligente vierwielaandrijving, royale interieurruimte, innovatieve vervoersoplossingen zoals 'Flex-Fix', een opmerkelijke functionaliteit en een verhoogde stoelpositie.


In zijn design zijn elementen van personenauto's en terreinauto’s versmolten. Terwijl het onderste deel rond de bumpers, drempels en wielen de robuustheid van de nieuwe SUV verraden, verenigen de opvallende lijnen en strakke oppervlakken van het chassis stijlvolle elegantie met een sportieve, gespierde look. In het interieur is er een royale ruimte voor alle passagiers – met een ongeëvenaarde beenruimte achterin van 933 millimeter – gecombineerd met een uitstekend laadvolume van maximaal 1420 liter. De bagageruimte van de Antara kan worden uitgerust met netten, tussenschotten, stangen en haken die wanneer nodig op twee rails op elke zijwand kunnen worden vastgeklikt om het beschikbare volume in verschillende zones op te delen. Ondanks zijn grote laadcapaciteit neemt de SUV niet meer plaats in beslag dan een middelgrote personenauto (lengte x breedte x hoogte: 4,57 x 1,85 x 1,70 meter).
De intelligente actieve vierwielaandrijving van de Antara, met elektrohydraulisch differentieel, staat borg voor een veilig, wendbaar rijgedrag. Het verenigt de voordelen van zuivere voorwielaandrijving - moeiteloze manoeuvres, rechtuitstabiliteit bij acceleratie en verbeterde rijdynamiek – met die van vierwielaandrijving. De Antara beschikt ook over een modern vierkanaals ABS- en ESP-systeem en een Descent Control System (DCS). Dankzij DCS kan het voertuig veilig een constante snelheid aanhouden, zelfs op steile afdalingen, zonder dat de bestuurder het rempedaal hoeft in te drukken. In het segment van de Antara is dit een opmerkelijk standaardkenmerk. De moderne SUV wordt nog aantrekkelijker door zijn lage brandstofverbruik.

Zo heeft de 2,0-liter common-rail turbodiesel van 110 kW/150 pk voldoende aan 7,5 liter diesel per 100 kilometer. De auto is ook verkrijgbaar met twee benzinemotoren: een 2,4-liter viercilinder van 103 kW/140 pk en de topversie, een 3,2-liter V6 van 167 kW/227 pk, die zich onderscheidt door een buitengewoon soepele en verfijnde motoriek.Nieuwe Corsa: auto met een sportief design en verrassende details

De Corsa van de vierde generatie laat zich van zijn beste kant zien in Genève: opwindend design met sportieve, gespierde contouren, een nieuw ontwikkeld chassis voor een veilig en wendbaar gedrag in de bochten, geavanceerde nieuwe kenmerken, een kwaliteitsinterieur, veel ruimte en talrijke slimme vondsten zoals het geïntegreerde 'Flex-Fix'-draagsysteem voor de achterzijde. Zijn kwaliteiten leverden de nieuwe Corsa talrijke onderscheidingen op in heel Europa: in Groot-Brittannië werd hij door het automagazine 'What car?' uitgeroepen tot 'Car of the Year 2007'; leden van de grootste Duitse automobielvereniging 'ADAC' verkozen de Corsa tot beste kleine auto; in Oost- en Midden-Europa werd hij bekroond met de belangrijkste onderscheiding voor auto's, 'Autobest 2007'; en de Duitstalige autojournalisten riepen hem uit tot 'Topauto 2007'.


De driedeurs en vijfdeurs modellen van de Corsa vertonen duidelijke verschillen en zijn op maat gemaakt voor verschillende types van klanten. Met zijn scherpe lijnen en zijn coupéachtige daklijn richt de driedeurs zich op jonge volwassenen en oudere personen die jong van hart gebleven zijn, terwijl de eveneens sportief ogende vijfdeurs Corsa, met zijn langere daklijn en grotere zijruiten, waarschijnlijk aantrekkelijker zal zijn voor gezinnen. Korte overhangen en de uitgesproken spatborden rond de achterwielen benadrukken de kracht en het sportieve karakter van de Corsa, dat vloeiend overgaat in een stijlvol, elegant interieur. Opvallende nieuwe kenmerken zoals draaiknoppen met achtergrondverlichting en exclusieve elementen zoals het verwarmbare stuurwiel en de afwerkingsdetails in pianolak van bepaalde uitrustingsniveaus scheppen een warme, uitnodigende sfeer.
De Corsa, verkrijgbaar met drie benzine- en drie common-rail turbodieselmotoren (maximumvermogens van 60 tot 125 pk), voldoet ook aan zeer hoge normen wat de rijdynamiek en de veiligheid betreft. Eén voorbeeld is de stuurinrichting: de progressief variabele feedback-curve van de Corsa Sport stemt de overbrengingsverhouding van de stuurinrichting af op de rijsituatie, en dit zonder dat de bestuurder iets hoeft te doen. Het spectrum strekt zich uit van afstellingen voor een sportieve rijstijl tot karakteristieken die ideaal zijn voor manoeuvres. De stuurinrichting van de Corsa wordt perfect aangevuld door ABS- en ESP-systemen van de nieuwste generatie, die extra functies bieden zoals Cornering Brake Control (CBC) en Straight-Line Stability Control (SLS).

De integratie van dynamische bochtverlichting en statische hoekverlichting in één koplamp is eveneens nieuw in dit segment.


Nieuw modeljaar bij Opel in het teken van dynamiek, elegantie en veelzijdigheid

In Genève presenteert Opel een ruime selectie uit zijn huidige modellengamma, dat veelzijdiger en aantrekkelijker is dan ooit: sportieve elegantie en praktische veelzijdigheid eisen de hoofdrol op - net zoals de in het oog springende Astra TwinTop. Deze midden 2006 gelanceerde, slanke cabrio-coupé met een meerdelig, elektrohydraulisch wegklapbaar stalen dak en een bagagevolume van 440 liter, laat in de lente en de zomer van 2007 een frisse wind waaien door het cabriosegment. Hiervoor zorgen onder meer de twee nieuwe 1,6-liter benzinemotoren, waarmee de open vierzitter als lid van de Astra-familie wordt aangeboden. De turboversie van 180 pk levert, in combinatie met het IDS-sportchassis, topprestaties, terwijl de 115-pk motor met nokkenastiming borg staat voor een optimaal rendement. Liefhebbers van een mooie uitstraling met praktische cabriokenmerken worden eveneens op hun wenken bediend door het zustermodel, de Tigra TwinTop, vooral dan in de nieuwe speciale serie 'Temptation'. Deze auto beschikt standaard over 17” lichtmetalen velgen , twee componenten metaallak, lederbekleding in karmozijnrood, lederen stuurwiel, zilverkleurige veiligheidsgordels, witte instrumentonderdelen, boordcomputer en stoelverwarming.


Op de Signum- en Vectra-modellen levert de 2,8-liter V6 turbo ECOTEC motor nu 20 pk extra, wat het maximum van deze krachtbron met twin-scroll turbo op 184 kW/250 pk brengt.
-einde persbericht-
Voor meer informatie:

Jeroen Maas, Manager Public Affairs

Telefoon: 076-5448125

E-mail: jeroen.maas@nl.gm.comTekst en foto’s kunt u downloaden van de website http://media.opel.nl


General Motors Nederland B.V.

Lage Mosten 49-63, 4822 NK Breda

Telefoon 076-5448100

Telefax 076-5448812


www.media.opel.nl General Motors Corporation

De database wordt beschermd door het auteursrecht ©opleid.info 2019
stuur bericht

    Hoofdpagina