Opel pikt autosport weer opDovnload 13.49 Kb.
Datum16.08.2016
Grootte13.49 Kb.
Persinformatie
21 november 2012
Opel pikt autosport weer op


  • Klantensport en ontwikkeling nieuw talent met circuit- en rallyprogramma

  • Internationaal rallyprogramma met de nieuwe Opel ADAM Cup

  • Duits circuitprogramma met de nieuwe Astra OPC Cup


Breda - Opel pikt de emotie van de autosport weer op met een internationaal rallyprogramma voor de nieuwe Opel ADAM en een Duits circuitprogramma voor de nieuwe Astra OPC. “Deze nieuwe motorsportactiviteiten spelen een belangrijke rol binnen de strategische heroriëntatie van het bedrijf. Zij maken deel uit van de grondvesten van ons merk,” zegt Dr. Thomas Sedran, plaatsvervangend CEO van Opel. Vooral wat populaire sport voor het grote publiek betreft, kan de autofabrikant uit Rüsselsheim terugblikken op een lange en succesvolle traditie. Het bedrijf wil een nieuwe competitie op poten zetten voor zijn klanten, die zowel technisch geraffineerd als redelijk geprijsd is. Tegelijkertijd wil het een platform creëren waar jonge, ambitieuze bestuurders hun talent voortdurend kunnen ontwikkelen.
Rally: professioneel talent ontwikkelen in samenwerking met ADAC

Met de rallysport mikt Opel nu ook op de Europese podia. Er leeft tenslotte een sterke belangstelling voor rallyrijden, niet alleen in Duitsland, maar ook in alle andere belangrijke Europese markten van het merk. De wereldwijde autoriteit voor motorsport, de FIA, heeft regels opgesteld om jonge bestuurders interessante kansen te bieden en de drempel te verlagen. In het seizoen van 2013 zal een rallycupversie van de nieuwe Opel ADAM gebruikt worden, die de FIA R2-normen strikt naleeft. Als onderdeel van de “ADAC Rally Masters” zullen deze klantenauto’s wedijveren in de merkencup “ADAC Opel Rally Cup”. De wedstrijd krijgt extra aantrekkingskracht dankzij de geldprijzen die de beste rijders in de wacht kunnen slepen. Bovendien is er een speciaal “junior rally”-puntensysteem voor rijders tot 27 jaar. De overall winnaar van finalereeks mag bovendien rekenen op speciale coaching in het volgende seizoen.


In de ADAC vond Opel een bondgenoot met een vrijwel identieke kijk op de ontwikkeling van nieuw talent. ADAC stelt vooral zijn organisatie- en motorsportinfrastructuur ter beschikking voor het gemeenschappelijke project. Opel stippelde aanvankelijk een strategie uit tot het jaar 2016. Daarna is een modulair ontwikkelingsprogramma voorzien, waar talentvolle rallyrijders vanaf de “ADAC Opel Rally Cup” kunnen doorstoten tot het internationale niveau. In de eerste twee van de vier fases zal de ADAM gebruikt worden. In de derde en vierde fase wordt waarschijnlijk de Opel Corsa van de nieuwe generatie het rallyvoertuig.
Circuit: “Astra OPC Cup” deel van de Endurance-kampioenschappen van de VLN

De auto waarmee Opel deelneemt aan circuitwedstrijden is de nieuwe Astra OPC. Vanaf 2013 is dit model beschikbaar als raceversie voor klanten en amateurrijders. Voor de Cup werden auto’s ontworpen volgens de normen van het “VLN Endurance Championship”, de meest populaire racewedstrijd voor het grote publiek in Europa. De auto’s zullen ook deelnemen aan een bekerwedstrijd van het merk in een eigen klasse, de “Astra OPC Cup”. Naar verwachting wordt een 24-uursrace op de Nürburgring-piste het hoogtepunt van het seizoen.


Er wordt een bijzonder aantrekkelijk voordelenpakket aangeboden aan particuliere deelnemers, dat niet beperkt zal blijven tot maximale prestaties en betaalbare, ultramoderne racetechnologie. Naast het rallyproject is er een prijzenpot met aantrekkelijke geldprijzen. Bovendien kunnen klanten reserveonderdelen kopen tegen competitieve prijzen en krijgen ze technische en organisatorische steun op en naast het racecircuit.
Mijlpalen in de motorsport: Opel schrijft geschiedenis

De meest succesvolle periode in de rallygeschiedenis van Opel begon midden jaren zeventig. Dat had alles te maken met de Duitse coureur Walter Roerhl, een van de beste rallyrijders ooit. Hij en zijn Ascona A sleepten in 1974 de titel van Europees kampioen in de wacht voor Opel. Vijf jaar later deed hij dat nog eens over met de Ascona B. De kroon op het werk van de man uit Regensburg was ongetwijfeld zijn overwinning in het wereldkampioenschap van 1982. Dat speelde hij klaar met zijn legendarische Ascona 400. Maar Opel voelt zich al even thuis op het racecircuit. In toercompetities voor het grote publiek behaalde het merk met het beroemde bliksemlogo talloze overwinningen op eigen terrein, namelijk de noordelijke lus van de Nürburgring. Vanaf 1993 werd Manuel Reuter de grote favoriet met zijn Calibra V6, waar hij ook op professioneel niveau mee racete. Hij reed er voor het eerst mee in de DTM-competitie en won uiteindelijk een titel in de volgende ITC-reeks. Nog een mooi hoogtepunt in de geschiedenis van de autofabrikant was de overwinning in de DTM/ITC van 1998 in de STW-reeks, in de Vectra. De 24 uur van de Nürburgring 2003 werd gewonnen met een Astra V8-coupé.


- einde persbericht –
Opel, een van Europa’s grootste autofabrikanten, is in 1862 opgericht in Rüsselsheim (Duitsland) waar ook het hoofdkantoor is gevestigd. Opel en haar zustermerk Vauxhall in Engeland verkopen voertuigen in meer dan 40 landen. Het bedrijf bezit fabrieken en ontwikkelingscentra in zeven Europese landen en heeft rond de 40.000 medewerkers in dienst (sinds december 2011). In 2011 verkocht Opel meer dan 1,2 miljoen personenauto’s en lichte bedrijfswagens in Europa, goed voor een marktaandeel van 6,1 procent. De modellen van Opel worden gekenmerkt door vooruitstrevend design, innovatieve technologieën en milieubewustzijn. Door de introductie van de elektrische Opel Ampera, heeft het merk een nieuw segment in de Europese automarkt gecreëerd en onderstreept het haar trendsettende rol bij het bieden van vooruitstrevende mobiliteitsoplossingen.

Voor meer informatie:

Jeroen Maas, Manager PR, Sponsoring & Events Opel

Telefoon: 076-5448125

E-mail: jeroen.maas@opel.com


Tekst en foto’s zijn te downloaden op http://media.opel.nl

General Motors Nederland B.V. Handelsregister

Lage Mosten 49-63 4822 NK Breda Nummer 23.062.259

Postbus 8770 4820 BB Breda

Telefoon 076-5448000


www.opel.nl A member company of the GM Group

De database wordt beschermd door het auteursrecht ©opleid.info 2019
stuur bericht

    Hoofdpagina