Oranje onder 17 in Portugal als voorbereiding op ek-kwalificatieDovnload 3.77 Kb.
Datum26.08.2016
Grootte3.77 Kb.
Oranje onder 17 in Portugal als voorbereiding op EK-kwalificatie

Oranje onder 17 neemt vanaf vandaag (woensdag) deel aan het Algarve-toernooi in Portugal. Het vriendschappelijke toernooi geldt voor de selectie van bondscoach Maarten Stekelenburg als voorbereiding op de eliteronde, waar het Nederlands elftal kwalificatie voor het Europees Kampioenschap in Malta.


In Portugal treft Oranje onder 17 de leeftijdsgenoten uit Engeland, Duitsland en gastland Portugal. De eerste tegenstander is Engeland. De wedstrijd tegen de Engelsen vindt vanmiddag plaats om 16.00 uur in het Municipal Stadium in Lagos. Vrijdag 28 februari is het tweede duel in Albufeira, op dezelfde tijd, met de leeftijdsgenoten uit Duitsland. Het toernooi wordt afgesloten met een ontmoeting met gastland Portugal, zondag 2 maart om 15.00 uur in Bela Vista – Parchal.
Voor het oefentoernooi heeft Stekelenburg 22 spelers opgeroepen. Ajax, Feyenoord en AZ zijn hofleverancier met elk vier spelers. De selectie ziet er als volgt uit: Stan van Bladeren, Donny van de Beek, Abdelhak Nouri, Teun van Zweeden (allen Ajax), Justin Bakker, Jeremy Helmer, Kaan Karabakal, Jan-Willem Tesselaar (allen AZ), Rick van der Meer, Jari Schuurman, Marlon Slabbekoorn, Calvin Verdonk (allen Feyenoord), Steven Bergwijn, Yanick van Osch (PSV), Kenneth Paal (PSV), Joris Klein Holte, Wellington Verloo (beiden Vitesse), Laros d’Encarnação, Bradley de Nooijer (beiden Sparta Rotterdam), Anthony Berenstein (FC Utrecht), Segun Owobowale (ADO Den Haag) en Keziah Veendorp (FC Groningen).
In de zogenaamde eliteronde moeten de talenten kwalificatie voor het EK in Malta af zien te dwingen. Oranje is ingedeeld in groep 3 van de eliteronde, samen met Oostenrijk, Zweden en Frankrijk. De Nederlandse talenten vergaarden de plaats in de eliteronde, de laatste kwalificatieronde, door in kwalificatieronde één de Faeröer-eilanden, San Marino en Georgië te verslaan met respectievelijk 4-0, 12-0 en 1-0. Donderdag 20 maart treft Nederland Oostenrijk om 19.00 uur op het terrein van UDI’19 in Uden Tegenstanders Frankrijk en Zweden spelen eerder die dag op het complex van RKSV Nuenen. Zaterdag 22 maart is het tweede duel in groep 3 en is Zweden de tegenstander om 17.00 uur, in Nuenen. Oostenrijk en Frankrijk spelen dan in Uden. De laatste wedstrijd, tegen Frankrijk, is op dinsdag 25 maart om 19.00 uur in Uden. Op diezelfde tijd vindt Oostenrijk-Zweden plaats in Nuenen.
Oranje onder 17 moet in dit minitoernooi als eerste eindigen om een plaatsje te bemachtigen op het eindtoernooi in Malta. De zeven groepswinnaars vergezellen het gastland namelijk op het EK.De database wordt beschermd door het auteursrecht ©opleid.info 2017
stuur bericht

    Hoofdpagina