P. 06 Marc SchoetensDovnload 8.59 Kb.
Datum23.07.2016
Grootte8.59 Kb.

27-06-2006, p.06

Marc Schoetens

Frituur 'kaapt' A-symbool van stad Antwerpen


Antwerpen l Er kan gelukkig ook nog gelachen worden in Antwerpen te midden van alle narigheid tijdens de jongste weken. Zo is er vlak bij de Grote Markt een nieuwe frituur geopend, die van de stralende A een guitige frietzak maakt als uithangbord.


Door Marc Schoetens
"Er is de ploeg van 't stad en de mode van 't stad, waarom dan eens geen frituur van 't stad?", zegt Deborah, een Engelse die al 27 jaar in de Scheldestad woont. Ze praat met dezelfde tongval en is even snedig als haar stadsgenoten, de stand-upcomedians Nigel Williams en Alex Agnew. En ze is al even zot van A.
"Ik heb niet lang moeten zoeken naar een geschikt beeldmerk voor mijn frituur 't Stad. Ik zag dat prachtige logo van Antwerpen en dacht meteen: rood doet eten. Dat is pure wetenschap. Oranje trouwens ook. Kijk maar eens naar de kleuren die ze bij Quick of McDonald's gebruiken.
"Mijn idee van de omgekeerde A met daarin de gouden straaltjes als frieten heb ik laten uitvoeren door een ontwerpbureau. En ik moet zeggen: het is heel geslaagd."
Enkele van Deborahs kennissen trokken haar wel even aan de mouw. "Mag dat wel zonder uitdrukkelijke toestemming van het stadsbestuur? Ik dacht van wel. Het is immers geen kopie, maar een parodie van de A."
Deborah heeft al een croissanterie in de Franse kleuren vlak naast de deur op de Melkmarkt, maar met de frituur gaat ze voluit voor het rood en wit van Antwerpen. "Als je met een nieuwe zaak begint, moet je iets meer doen en bijvoorbeeld rond een thema werken. Hier zal alles rond Antwerpen draaien: de spreuken tegen de wanden, de Boerentoren en de beestjes van de Zoo op de muurschilderingen van Roger Van Akelijen, een goede vriend van mij, tot zelfs het menubord."
"Er komt ook nog een groot bord achter de toog te hangen met daarop 'Hier geen politiek'. Want er wordt al meer dan genoeg gezaagd in 't stad.'
© Uitgeverij De Morgen NV

De database wordt beschermd door het auteursrecht ©opleid.info 2017
stuur bericht

    Hoofdpagina