P. C. B. S. Max HavelaarDovnload 14.68 Kb.
Datum16.08.2016
Grootte14.68 Kb.

P.C.B.S. Max Havelaar

Directeur D. van Konijnenburg

Drie Akersstraat 4

2611 JR Delft e-mail maxhavelaar@pcbodelft.nl

Tel. 015 – 2134619 / 06-20113856 website www.maxhavelaarschool.nl
Informatiebrief 2, oktober 2014
Informatiebrief groep 3b

We zijn het jaar met veel plezier begonnen. Het is leuk om te zien, hoeveel de kinderen in een paar weken al geleerd hebben. Ze zijn ook erg enthousiast!

Via de informatiebrief van groep 3 worden de activiteiten kenbaar gemaakt en indien nodig hulp van ouders gevraagd bij activiteiten op school.
Even voorstellen: klassenouders

Miranda, moeder van Sybrand en Sharon, moeder van Zonne zullen dit jaar de klassenouders zijn. Zij zullen zich nog aan jullie voorstellen middels een brief.


Veilig Leren Lezen.

We zijn begonnen met kern 2.


In deze kern leert uw kind:

  • Letters: t – n – b – oo – ee

  • Woorden: teen - een - neus - buik – oog

De letters i - m - r - v - s – aa - p – e zijn bekende letters geworden. De letters t – ee - n – b – oo komen daarbij met behulp van de woorden: teen, een, neus, buik, oog. Deze woorden passen bij het thema: ‘Mijn lijf’. Uw kind krijgt deze woorden aangeboden met behulp van een verhaal dat verteld wordt aan de hand van een reuzenboek. In dat verhaal moeten 2 kinderen naar zwemles, maar door een ongelukje komen ze daar niet terecht.Hakken en plakken

Naast het uitbreiden van de letterkennis, werkt uw kind ook aan de vaardigheden die nodig zijn om te kunnen lezen: woorden in stukjes hakken (letters of klanken) en die stukjes weer aan elkaar plakken tot een woord. Met behulp van de tot nu toe geleerde letters kunnen ook andere woorden worden gemaakt dan bovenstaande woorden, bijvoorbeeld: vaar, kaas, pit, raam, boos. Dat is een ontdekkingsreis met steeds meer ontdekkingen en uitdagingen.


Waardering

Wat is er voor uw kind leuker dan thuis te laten zien wat het allemaal al kan? Het is belangrijk dat uw kind zelfvertrouwen krijgt bij het lezen. Spreek daarom altijd uw waardering uit over de leespogingen en de schrijfsels van uw kind, ook al gaat er nog wel eens iets mis.


Brengen van uw kind.

Na de herfstvakantie gaat uw kind zelfstandig naar boven. Na schooltijd bent u altijd welkom om even in de klas te kijken, dus schroom niet om een keertje met uw kind de klas in te lopen.


Wie wil helpen met de klas versieren voor de herfst?

Om de klas in gezellige herfstsfeer te krijgen, zijn we op zoek naar allerlei materiaal en leuke ideeën over de herfst. Als u het leuk vindt om wat te maken voor de klas, dan vinden wij dat ook erg leuk!Schoolfotograaf.

Op maandag 6 oktober komt de schoolfotograaf. Er is deze dag geen gym.Kinderboekenweek: Feest!

De 60ste Kinderboekenweek draait om Feest!

Harm de Jonge schrijft het Kinderboekenweek-geschenk van 2014. Het Prentenboek van de Kinderboekenweek is komend jaar van de hand van Marit Törnqvist. De 60ste Kinderboekenweek (woensdag 1 t/m zondag 12 oktober 2014) viert het kinderboek, onder het motto Feest! Een mooie gelegenheid om met uw kind een boek uit te zoeken.
Schoenendoosactie.

U heeft al de nodige informatie gehad over de deze actie. Voor de vakantie krijgt u de doos versierd mee naar huis. Zorgt u na de vakantie dat deze weer gevuld mee terugkomt? Bedankt namens de ontvangers van de doos.

Kalender

01-10: start Kinderboekenweek

06-10: schoolfotograaf

17-10: schoenendoos mee naar huis

20-10 t/m 24-10: herfstvakantie

25-10: schoenendoos gevuld mee naar school

29-10: luizencontrole

Een hartelijke groet,


Ilonka, Janny, Miranda en SharonDe database wordt beschermd door het auteursrecht ©opleid.info 2017
stuur bericht

    Hoofdpagina